Gå til innhold

Den store militære infotråden.


Aleksander-

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skal nå søke om utsettelse til militæret, der er det to lapper.

 

Skal jeg både sende inn "vedlegg til søknad" lappen og "svardel" ? (ettersom jeg søker utsettelse)

På svardelen skal jeg fylle ut "dato og signatur fra eventuell arbeidsgiver", jeg har en jobb nå, men er ikke sikker på om jeg kommer til å jobbe når jeg evt. skal i førstegangstjenesten.

Lenke til kommentar

12 kg tror jeg er langt over gjennomsnittet. Har lest at 4-7 kilo er vanlig, men også lest om folk som har gått ned 2 kilo og også 10 kilo. Er nok veldig varierende med hvor mye du veier fra før, hva vekta består i (litt fett eller bare muskler osv.).

 

Om et er lurt å "spise seg opp" har jeg ingen formening om. Men å spise seg tjukk og feit tror jeg ikke er noe vits ^^,

Lenke til kommentar
Takk for svar. :)

 

En annen ting jeg lurer på er den såkalte "helvetesuka". Har hørt historier om folk som har gått ned 12 kg i løpet av de dagene. Nå har jeg virkelig ikke særlig mange kg ekstra å gå på, så jeg lurer på om jeg bør spise meg opp til jeg begynner i tjeneste?

 

12 kg hørtes ut som en røverhistorie. Det folk går ned iløpet av "helvetesuka" består av MYE vann, og litt masse (Fett og muskler), men vekta kommer som regel tilbake på normalen når man har spist og drukket vanlig i et par dager, fylt opp alle tarmer og slikt igjen.

 

Å "spise deg opp" er nok ikke nødvendig av de grunnene jeg nevner over her. Det som derimot kan være smart er å teste kroppen litt, finne ut hvordan man reagerer uten mat på en stund, da kommer det ikke som en sjokk hvordan kroppen reagerer når man ligger ute i felt i -25 effektive blå og har fyringsvakt uten mat på lenge.

Endret av christer-R
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Christer-r: Tja, under overlevelsesuka gikk jeg personlig ned 10kg. Snittet var på en 4-5-6kg, men det var noen som gikk ned en 12-13kg. Det er en grunn til at befal spiser osv. under slike øvelser, det tar måneder å komme tilbake, fordi man mister utrolig mye muskelmasse.

 

Når kroppen ikke spiser holdes ikke fettforbrenningen i gang, det vil si at kroppen slutter å ta næring av fettet, og går heller løs på muskler. Dette skjer etter noen dager med fysisk aktivitet. Jeg er relativt tynn og har en lav fettprosent, jo mer fett på kroppen man har, jo større fordel har man. Fysisk aktivitet i dagevis uten mat suger. Tok meg nesten 2 måneder før jeg var tilbake på samme vektnivå.

Been there, done that.

Endret av Bandidos-Pelle
Lenke til kommentar

Jeg skjønner det sånn at vist man tar befal utdanning så får man normal førstegangstjeneste lønn det første året, så får man normal lønn det andre året... eller er det halvparten av hva man skal få?

 

Men la oss si at jeg først går førstegangstjeneste, så søker jeg på befalsskolen... hva skjer da med lønna det første året? blir det forstatt crap lønn?

 

Og vist man failer på opptaket til befalsskolen, blir man forflytta til normal førstegangstjeneste?

Lenke til kommentar

1. Utdanningsåret er 140kr + 18kr korporaltillegg om dagen så vidt jeg har fått med meg.

 

2. Du får ovennevnte lønn første år på BS uansett om du har fullført fgtj eller ikke.

 

3. Da skal du dit du opprinnelig var innkalt. Om du ikke var innkalt noe sted, skal du ingenting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...