Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvordan ville du reagert om ungen din røyka hasj?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis jeg hadde unger som røkte hasjis så ville jeg ha stjålet alt, finne frem maispipen min og ladet denne.

 

Så ville jeg ha rotet i platebunken etter noen skikkelig gode psykadeliske plater fra 60-tallet, satt de på, lagt meg til rette i sofaen, tent pipa og tatt noen durabelige magedrag.

 

Hadde jeg hørt en knyst fra unga, så hadde de gått på reva ut i snøskavelen, jeg ville ikke ha blitt forstyrret i min sofa.

Endret av ulfjoh01
Lenke til kommentar

haha, ser ikke noe farlig i å røyke en rev eller to .. folk skal ha det te så stort. i mandal finner du ungdommer som øvelseskjører med joint i kjeften å pappa i pasasjer settet, helt vanlig her i mandal :S ikke bra hvis det blir FOR mye da. har selv vært avhengig i 6år og har enda ikke klart å slutte.

Endret av dmx
Lenke til kommentar
det e jo avhegighet, hasjen slår jo ut psykisk, har du ikke røykt blir du hissig, stressa, varm får ikke sove om nettene, og når du først sovner så har du uutholdelige mareritter.. Det er det jeg kaller avhengighet.

 

Dette skjer jo kun dersom du røyker såsi konstant over lengre tid. De jeg kjenner som har hatt problemer med å få sove osv, det er de som har røyka hasj i årevis non-stop og som ikke har jobb eller skole. De sitter bare og røyker hele tida. Kan da egentlig ikke forvente stort annet når kroppen blir vant til å få stoffet tilført hele tiden.

Lenke til kommentar

offtopic: dere må slutte å gjemme dere bak at alkohol er mer skadelig, det er verdens eldste og dårligste argument.

Med samme logikken vil man kunne si at pepper er ok, fordi minus er mer skadelig. Mitt vennlige råd er: ha det moro og nyt ungomdstia, men rus dere så lite som mulig, uavhengig av rusmiddel, fordi dere anlegger et rusbehov, som mest sannsynligvis kommer til å følge dere resten av livet. (les om dopamin og dens funksjon i hjernen hvis dere ikke tror meg)

 

ontopic:

 

Ville forklart ungen min HVORFOR det ikke er lurt, og gitt en bra belønning for å holde seg unna, som ville knust revrøyking anyday...

 

edit: f.eks:

 

 

aprilia_sxv_supermoto_racer_experience.jpg

 

 

Endret av Daily-Drifter
Lenke til kommentar

Daily-Drifter har et meget godt poeng. Dette med dopamin er helt sant og påvirker oss til daglig. All rus som tilføres kroppen tilfører dopamin i liten eller større grad. Dette stoffet forteller hjernen at "dette er bra for min overlevelse" og det går derfor direkte på belønnings-senteret i hjernen. Det som da skjer er det at hjernen mener at stoffet er bra for seg og man får derfor ofte enten fysisk eller psykisk avhengighet av det. Dette skjer også i aller høyeste grad med hasj, men også av kaffe, sjokolade, sex og også alt som har med konkurranseinstinkt å gjøre. Derfor skjer det også innen all sport, inkludert motorcross-kjøring ;). Enkelte ting er jo selvfølgelig farligere enn andre, men det blir vel en personlig definisjonssak man selv må gjøre.

 

Men dette er uansett ikke noe man kan gå rundt å tenke på.

Hasj skader ikke i nevneverdig grad til at man trenger å være redd for bruken av det. Det som oftest skjer når man røyker mye (og da mener jeg MYE) er det at kroppen liker å være ruset på det og den blir også vant til stoffet. Det jeg selv mener er "farligst" med hasj og bruk av dette, er tidspunktene man velger å røyke på. Dette spiller faktisk en temmelig stor rolle i hvordan kroppen velger å håndtere stoffet på.

 

F. eks, om man kjeder seg og ikke har noenting spesielt å gjøre kan man kanskje ta seg en pipe. Dette trenger ikke skade spesielt dersom man ikke gjør det ofte, men dersom kroppen blir vant til at man tar seg ei pipe hver gang man har det kjedelig, da vil dette danne baner i hjernen som man da kan få problemer med å styre unna. Det som da skjer er at når man har det kjedelig så forteller kroppen at "røyk hasj, det har fungert mot kjedsomhet før og da gjør det sikkert det nå også!"

 

Da kan jo spørre seg selv, hvor viktig er det å være kreativ og finne på ting og ikke ha det kjedelig, uten hasj? Hvor viktig er det da å røyke hasj hele tiden? Er ikke den naturlige kreativiten og evnen til å finne på ting viktig? Dessuten klassifiseres hasj som såkalt "minusdop", noe som vil si at man blir ikke akkurat super-energisk av det. Det er en grunn til at de som røyker mye hasj ser så daffe ut. Dette kombinert med trangen til å røyke hver gang man har det kjedelig, dette fører til at denne adferden går i sirkel. Og jo lengre dette pågår jo vanskeligere blir det å komme ut av. Greit nok, man dør ikke av å røyke hasj, men det har helt klart sine negative sider.

 

Uansett mener jeg at slik informasjon må ut til folket. Man vet ikke nødvendigvis hvordan noe av dette fungerer uten å ha opplevd det selv eller erfart det fra å observere andre. Og slik informasjon når ikke ut til folket uten at narkotiske stoffer bringes frem på banen og ikke feies under teppet slik det er per dags dato med kriminalisering av alle narkotiske stoffer. Man unngår ikke problemer med narkotika ved å bare kriminalisere det. Man må ha kontroll over både forbruk og bruksmønster, noe man IKKE får per dags dato. Dette er noe av grunnen til at det så mye feilinformasjon ut og går.

Lenke til kommentar

Hadde ikke lagd noen big deal utav det, ihvertfall ikke om ungen min gjorde det i et stabilt miljø.

 

Det farlige med det er det kriminelle miljøet rundt, hadde vært mye bedre med legalisering så ungen heller kunne fått noen til å kjøpt for han/henne på rimi enn å oppsøke utlendinger i Oslo sentrum som er gjerne også er ute etter å presse han/hun for penger

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...