Jump to content

Glasscola2

Medlemmer
 • Content Count

  854
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

118 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Har i dag en Intel NUC som er montert bak skjermen. Har nå fått låne en stasjonær jeg skal kjøpe, men vil først teste WiFi-signalene. På min MBA og Intel NUC får jeg helt fin dekning på 2.4ghz, men ikke så bra 5ghz på NUCen (helt ok på MBA). Det er halvannen vegg mellom PC og router. Mitt spørsmål er: Tror dere det vil holde med tre antenner bak PCen på nettverkskortet, eller bør jeg prøve å kjøpe en kabel og dra noen antenner oppå et skap og litt nærmere router? Som dere sikkert forstår er jeg på dypt vann her. Alt jeg vil er å kunne spille CS og ikke dette ut 😅 Bilder vedlagt viser nettverkskort, plassering NUC/MBA og pulten PC skal stå under.
 2. Hei! I stedet for å lage ny tråd, så håper jeg det er i orden at jeg spør her. Jeg har idag Huawei Mate 20 Pro, og tilgang til å låne GoPro Black Hero 4 og et Canon EOS M50. Skal lage noen kortfilmer. For det meste enkle scener som skal filmes av noen som snakker. Hvilke av disse er best til å filme? Er ikke så opptatt om det er 4K eller HD. Har også budsjett til å leie kamera en dag eller to for noen små tusenlapper, dersom dere mener det er nødvendig. Vil jeg i så fall kunne skyte noe med mobil/Canon/GoPro og så noen dager med leid kamera - eller vil det være helt åpenbare forskjeller i kvalitet og se dumt ut? På forhånd takk!
 3. Etter å ha byttet fra iPhone gjennom alle år til Mate 20 Pro er mitt eneste ankepunkt at det ikke finnes VR-headset til den. Da tenker jeg på headset av den typen hvor du setter mobilen inn og kan spille spill eller se videoer. Når P30 kommer i 6.4" så utelukker også denne seg selv fra det. Veldig synd, for det er en helt utrolig skjerm som sikkert hadde fungert knallbra.
 4. Har noen prøvd Mate 20 Pro med et VR-headset? Skjermen er 6.4", og det ser ut til at de fleste stopper på 6". Noen tips om enheter som har plass til M20P? Ser at endel nettsider anbefaler Panasonic VR, men såvidt jeg kan se så stopper den på 6". https://www.amazon.com/gp/product/B075CJFT69/ref=as_li_tl?tag=fliptroniks01-20&ie=UTF8&linkId=e9337b05955cc5a370f7ca6da951d4f6
 5. Stilig! Fikk meg til å lure på hvordan i all verden de tjener penger uten reklame med gratis software. Viser seg at tidenes beste avspiller er utviklet på dugnad! Feiret 3mrd nedlastinger med å donere 30 dollar. En liten pris å betale for å ha brukt dette fantastiske på både mobil og desktop i flere år.
 6. Åh! Hvor da? Jeg har en Huawei Mate 20 Pro - finner det ingen steder.
 7. Denne Mac Minien var det som gjorde at jeg hoppa av Apple. Planen var å bytte ut iPhone 6s med Xr og kjøpe Mini som stasjonær for å ta over for MBP. Hadde venta på Mini i 2 år. Men ikke med den elendige maskinvaren til den prisen. Så i stedet skriver jeg dette fra en mate 20. Er mye jeg savner med iPhone (særlig swipe frem og tilbake i nettleser) men jeg gidder ikke Apple lenger. I alle år har jeg forsvart at jo, Apple er litt dyrere - men det får man igjen for i kvalitet og OS. Men nå har det klikka for dem. For dyrt, for seint, for dårlig.
 8. Å lykkes med-bøkene er knallgode. Når jeg tok norsk muntlig for fire år siden fikk jeg et spørsmål ca. 30 minutter før jeg gikk inn (og tid til å forberede meg på det) og så skal man i utgangspunktet få ett spørsmål til på direkten. Hvis sensor er usikker på faglig nivå kan du få et tredje "vippespørsmål". Da kommer ofte særemnet. Få gjerne et godt særemne fra en kompis/nettet som du gjør deg godt kjent med. Er ikke noe poeng i å skrive det selv, du må bare ha et å snakke om når de spør deg om særemnet "ditt".
 9. Takk for tips! Hvor stor er ytelsesforskjellen på de forskjellige generasjonene egentlig? Og på 4 og 6 kjerner?
 10. Etter to års venting på en ny Mac Mini lanserte Apple tidligere i uka en skuffende svak og dyr maskin. Jeg har vært storfornøyd med Apple og samtlige produkter jeg har hatt i over et tiår, men nå har det rett og slett blitt for dyrt. Så i stedet for å oppgradere til iPhone XR og kjøpe en stasjonær Mac Mini blir det Huawei og en windows-maskin. Dette er ganske ukjent territorium for meg, hadde derfor satt pris på innspill fra dere som er litt mer drevne med maskinvare og Windows. Ønsker: En PC som tar liten fysisk plass. Er i utgangspunktet bare interessert i en mini-PC. Under 8000kr (samboeren ligger nok mer rundt 5000, den kan godt være billigere enn 8k så lenge den oppfyller de andre kravene). Maskinvare som holder seg i 5-8 år uten at det må oppgraderes og uten at Windows blir treigt. Kunne kjøre Civ 5 uten lagg. At den kjører fint på 4k-skjermen min. ... og det er kanskje mye å be om, men jeg ønsker i utgangspunktet å ha hele 1tb lagring (helst SSD) - alternativt at det er mulig å oppgradere senere. Har sett på denne hos Komplett som ser fristende ut! Hva tenker dere om dette? Og hvor mye bedre er denne enn de litt billigere variantene med 7. gen. prosessor? Har også sett på disse "NUC", men skjønner ikke heeelt det med at SSD og RAM ikke følger med. Kan det installeres inni, eller er det en slags ekstern løsning? Dersom det er mulig hadde det også vært gøy å bygge en mini-PC, men jeg vet ikke om det er litt ambisiøst for en som aldri har bygget PC tidligere? Jeg er forøvrig student og får Windows 10 gratis, så det er jo noe å spare der også... På forhånd takk for alle svar!
 11. Hei! Jeg skal kjøpe ny TV og har kikket på en Samsung-modell som har gjort det veldig bra i TEK sine tester, Samsung UE55MU6195. Denne er på tilbud nå hos Elkjøp (de eneste som fører den) til 6000kr. Samtidig har jeg sett at også UE55MU6175 er på tilbud til 6000kr hos Power og en del andre butikker - men jeg skjønner ikke forskjellen på de to! Bortsett fra at 75 har en finere/nyere fjernkontroll (TM1750A) Her er de to modellene på Samsungs egne nettsider: http://www.samsung.com/no/tvs/uhdtv-mu6195/UE55MU6195UXXC/ http://www.samsung.com/no/tvs/uhdtv-mu6175/UE55MU6175UXXC/ Er det noen som forstår hva forskjellen på disse to TVene er?
 12. Hei! På jobb her om dagen fikk jeg med meg 20 selund av en musikkvideo, men var for treig med soundcloud. Det er en svart rapper som står på fjelltopper og i naturen. Husker ikke noe av teksten, men _tror_ han heter noe med black eller theo/matheo. På det ene klippet i videoen er det filma med drone og han har på seg en beige jakke. Noen som får noe ut av dette? Tror det er forholdsvis ny.
 13. Er på jakt etter en Chromebook til svigermor. Noen som har funnet en av dem på tilbud? :/
 14. Hva faen er det som feiler deg? Håper damejakten går dårlig og at du aldri får barn.
 15. Det er ikke så viktig hvor du har tatt utdannelsen din, bare at du har tatt en grad. Ta gjerne også mastergraden, selv om du ikke kommer til å få bruk for den utenom at den står på CVen din.
×
×
 • Create New...