Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Til alle som lurer:

 

Dersom du bestiller Asus EEE fra brukeren ayi45tw (fra Taiwan) på Ebay, slipper du unna fortolling. Jeg bestilte rett før påske, og følgende står på pakkesporingen i dag:

 

24.03.08 14.11 UTSENDT TOLLFRI 2061 GARDERMOEN

23.03.08 16.50 STOPPET FOR IMPORTFORTOLLING 2061 GARDERMOEN

23.03.08 16.50 ANKOMMET MOTTAKERLAND 2061 GARDERMOEN

 

Husk at du må be selgeren sette "gift" på pakken, og en maksverdi på $100, slik at du slipper fortolling!

 

EDIT: dette er dog ikke en garanti for at du slipper moms. Det skal bli spennende å se om jeg må betale det når jeg får pakken...

 

Kjøpte du den for 420$ + 80$ i frakt?

Lenke til kommentar

Jeg har bestillt en vanlig svart 4G med webcam fra http://qbitonline.com/ og ser i dag på pakkesporingen at den har blitt utsendt som tollfri fra Gardermoen. Dette uten at jeg ba om noen spesiell merking av sendingen. De vet tydeligvis hva som skal til for å slippe moms.

 

Betalte 483,51 US dollar inkludert EMS-frakt (2-3 dager fra Taiwan til Norge).

Endret av jobra1
Lenke til kommentar
Kjøpte du den for 420$ + 80$ i frakt?

 

Jeg kjøpte denne: Asus Eee PC 1 GB Ram and 8 GB S.S.D in White

 

Så da kostet den $570, og jeg valgte UPS Worldwide Express til $80.

 

Jeg har fått den på postkontoret i dag, så jeg skal hente den etterpå. :)

Lenke til kommentar
[...]ser i dag på pakkesporingen at den har blitt utsendt som tollfri fra Gardermoen. Dette uten at jeg ba om noen spesiell merking av sendingen. De vet tydeligvis hva som skal til for å slippe moms.

 

Vel, akkurat DET er ingen garanti for at du slipper moms. Sannsynligvis slipper du det ikke.

 

Utsendt som tollfri betyr bare at du slipper tollbehandlingsgebyr.

 

Men dette får jeg vite 100% etterpå, når jeg henter min EEE på postkontoret, om jeg må betale moms eller ikke.

Endret av hessel
Lenke til kommentar
Jeg ble faktisk ganske skuffa da jeg fant ut at eee sin linux ikke var helt standard. All verdens kompilering blir bare catch-up
Tenkte å kommentere dette litt, det er misvisende. Når noen kompilerer opp en applikasjon til eeepc, og legger den i en pakkebrønn, så kan applikasjonen være nyeste versjon i kompileringsøyeblikket, og altså nyrer enn det andre som ligger på maskinen. Dette er det som gjerne kalles backport. Problemet er som sagt KDE-bibliotekene. Applikasjoner som bruker disse vil ikke kunne linke disse dynamisk inn hvis de brukere funksjonalitet i nyere versjon av bibliotekene. Dette er et større problem i linux enn i windows siden linux er mer modulært oppbygd, og bibliotene er i kontinueerlig utvikling. Det har den fordelen at du har mye gjenbruk av kode, og rask utvikling av desktop'en. Med XP så sitter du der med et rammeverk som faktisk er åtte år gammelt.

For å være helt sikker på at jeg har forstått poenget: Vil den innebygde versjonen av linux kunne brukes til avanserte ting med enkelhet etterhvert eller burde jeg egentlig gjøre en reinstallasjon først som sist? (enten annen linux-distro eller winXP). For øyeblikket har jeg det inntrykket at denne versjonen av xandros er litt småsær og derfor er dømt til å ligge langt bak på versjonsnummer og liknende. SKal jeg gjøre noe morsom må jeg regne med knot...

 

 

Jeg fulgte nettopp den linken og fordi jeg er saa peilinghemmet paa linux at jeg ikke skiller skitt fra kanel matte jeg da ta meg *goood* tid med den oppgaven. Lese siden 3 ganger, kikke paa andre sider den refererte til, lese andre sider om samme saken osv.
Jeg skal prøve å ikke ta din manglende tillit til meg personlig ;)

...

Det har lite med tillit å gjøre men hvis dette hadde dreid seg om noe jeg kunne godt fra før(feks windows) så ville jeg på forhånd visst sånn nogenlunde hva problemet var, hvordan jeg skulle løse det og ikke minst hva slags informasjon jeg egentlig er på jakt etter. Da kunne jeg skummet gjennom artikkelen på et par minutter og allikevel fått med meg alt vesentlig. Nå blir jeg tvunget til å ta det med ro fordi det er ukjent mens du sikkert er i stand til kjapt å finne den infoen du er på jakt etter i akkurat den artikkelen på et minutt eller to(kanskje du sliter litt mer når windows er temaet..)

Lenke til kommentar
For å være helt sikker på at jeg har forstått poenget: Vil den innebygde versjonen av linux kunne brukes til avanserte ting med enkelhet etterhvert eller burde jeg egentlig gjøre en reinstallasjon først som sist? (enten annen linux-distro eller winXP). For øyeblikket har jeg det inntrykket at denne versjonen av xandros er litt småsær og derfor er dømt til å ligge langt bak på versjonsnummer og liknende. SKal jeg gjøre noe morsom må jeg regne med knot...
Til Xandros å være er versjonen til eeepc faktisk blodfersk, så det er vel helst ordinær Xandros som må drive catch-up til eeepc (ref. http://distrowatch.com/table.php?distribution=xandros). Særlig sær er vel neppe versjonen, og det er all grunn til å tro at den vil få bredere støtte for applikasjoner i løpet av kort tid. Nå er jo Xandros en av de mer uvanlige distribusjonene, så hvis du vil ha mer mainstream linux, så kan det å oppgradere til en nyere versjon av en av de store være greit. Jeg har ikke helt oversikt, men med 2.6.24 kjerna (kommer blant annet i alle ubuntuvariantene i april) er vel det meste av drivere til eeepc inne. Dvs. at du i løpet av året antagelig kan klaske inn nyeste versjon av den linuxdistribusjonen du måtte foretrekke uten noen issues, parallelt med at Xandros modnes på eeepc. Hvis du skifter distro allerede nå, vil eeexubuntu være minst knot, men alt annet gi en del knot.
Det har lite med tillit å gjøre
Det var bare en fleip, jeg la jo linken du dobbeltsjekket inn i første post.
Lenke til kommentar
Vel, akkurat DET er ingen garanti for at du slipper moms. Sannsynligvis slipper du det ikke.

 

Utsendt som tollfri betyr bare at du slipper tollbehandlingsgebyr.

 

Hvis pakken får status "utsendt tollfri" slipper du moms. Har hatt ett titalls pakker fra utlandet gjennom postens pakkesporing de siste månedene, hvis du må betale moms står det enten "fortollet" eller "forenklet tollbehandling" (avhengig av pakkens verdi og hvor sikre de er på om den oppgitte verdien er riktig).

Lenke til kommentar

Her er de tørre fakta, med noen bilder

 

PC: Asus Eee PC 1 GB Ram and 8 GB S.S.D in White

Selger: Brukeren ayi45tw på Ebay

Land: Taiwan

Pris: $570

Frakt: UPS Worldwide Express: $80

Leveringstid: 1 uke (pga. påskeferien)

 

Selgeren merket pakken med "toy" og krysset av på "gift". Pakken var innpakket med et søtt bamsepapir, slik at det så ut som en lekegave. Det fulgte med gratis billader på kjøpet, samt en USB-mus.

 

Så til de ekstra gode nyhetene:

 

Moms/mva: 0,-

Fortollingsgebyr: 0,-

 

Hurra! :)

 

Bilder:

 

IMG_2302_liten.jpg

Slik så pakken ut, innpakket i søtt bamsepapir.

 

IMG_2303_liten.jpg

Ingen tvil: selger krysset av på "gift" og skrev på "toy".

 

IMG_2301_liten.jpg

Beviset på at det ikke ble noe fortollingsgebyr eller moms.

 

IMG_2304_liten.jpg

Esken var omsluttet av bobleplast.

 

IMG_2306_liten.jpg

Slik ser esken ut.

 

IMG_2305_liten.jpg

Typespesifikasjonen

 

IMG_2307_liten.jpg

Her er alt som fulgte med i pakken. CD, bæreveske, billader, manual, batteri, USB-mus og strømkabel med adapter til nordiske stikkontakter.

 

IMG_2308_liten.jpg

Her ser du hvor liten og sexy den er, i forhold til min store Dell Inspiron!

 

Alt i alt en flott opplevelse å handle fra denne fyren i Taiwan. Og PC-en fungerer utmerket! :)

Lenke til kommentar
Ja, mplayer-plugin for Mozilla fungerer visst med NRK i Firefox, men det hakker veldig, og lyden ligger foran bildet. Noen løsning på det?

 

Men NRK fungerer ikke i Opera, og TV2 fungerer verken i Opera eller Firefox...

Jeg bruker ikke TV2 selv, men den rapporteres å være støttet med enkelte kombinasjoner av plugin og nettleser, blant annet konqueror og kmplayer, som vel er det letteste for eeepc å drive. Når det gjelder ytelse på mplayerplugin, så skal den være fullt på høyde, kan hende det er nettlinjen din du sliter litt med (du kan jo kryssjekke CPU-bruk for å være sikker på at det ikke er problemet, f.eks. med kommandoen top fra terminal). Med mplayer har du (som med det meste annet i linux) en konfigurasjonsfil hvor du selv kan styre det meste, blant annet kan du selv sette hvor mye den skal buffre før den begynner å spille, det hjelper mot f.eks. nextgentel som visstnok har strøypet nettlinjen fra nrk ved anledning.

 

Sjekk også 3.5 i signaturen min.

 

ie tab kan du glemme, det er å kjøre ie inni firefox, og forutsetter at du har verdens dårligste nettleser installert, hvilket igjen forutsetter OS fra MS.

Endret av Del
Lenke til kommentar

Takk for tipset, Del. Ifølge synaptic er konqueror allerede installert. Hvordan får jeg startet konqueror nettleser? Den ligger ikke i startmenyen. Jeg kjører Advanced desktop mode.

 

EDIT: fant det! Bare skrev konqueror i konsollet. :)

Endret av hessel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...