Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmm hva er det nå jeg har greid... ikke greid... Jeg skulle legge inn win xp på asusn men etter at formateringa og første del av installeringa er ferdig å maskina skal starte på nytt så kommer det opp feilmelding om at den finner ikke ntldr (anntar det betyr at den ikke finner op) windows plata skal jo autostarte her men.. er det noe i bios jeg har klikka feil på?

eller er det noen andre gode råd...?

takker for alle svar

Lenke til kommentar

Yesda. Da er det akkurat bestilt 2stk EEE 8gb med 1gb minne!

 

asus eee

 

Noen som har noen anbefalinger om hva jeg bør gjøre først osv? slik som jeg har forstått det så må jeg handle et reise adapter for å få den til å passe i de norske kontaktene?

Ellers, ser det er endel som har modda pcen slik at den har en minnepen internt i pc, er dette en easy job?

Lenke til kommentar
Neimen, se der, Asus EEE er testet av vg! Den fikk terningkast 6 i testen! :)

Jeg skal oppdatere førstetråden litt.

 

 

Er ikke VG som har testet den nei, men PCWorld, testen er lagt ut i denne tråden før, hadde du lest hele testen i stedet for å skumme gjennom den hadde du sett at det sto Les hele testen hos PC World. lenger ned på siden.

Jeg så det faktisk, men har det _virkelig_ så mye å si? :roll: Folk klarer å følge linkene videre til den fulle testen om de vil det.

 

Cursio, du kunne ikke tenkt deg å oppdatere første post med litt basiskunnskap til folk om hvordan de skal komme i gang med sin eeepc. Åpning av pakkebrønner, installering av nye programmer og aktivering av Advanced mode ser ut til å være gjengangere.

Et veldig godt poeng! Jeg er ikke så stødig i Linuxen selv, da jeg la inn WinXP omtrent med en gang, hobgoblin eeeWiki ligger allerede i førstepost. Men om du vil lage noe ekstra Del, værsågod! Så skal jeg legge det i førsteposten etterpå! :)

Endret av Cursio
Lenke til kommentar

Det var utrolig hva man skulle greie iløpet av en halv dag, nå har jeg gått fra den engelske orginal linuxn til å nesten få installert win xp å nesten win 2000, men etter å gitt opp så skulle jeg installere den medfølgende linuxn... Å da fikk jeg selvfølgelig et hundre prosent kinesisk oprativsystem.. som jeg ikke fatter bæra av.

 

Kan noen som har installert win xp fortelle steg for steg hva di gjorde?

for jeg prøvde to windows plater å fikk med begge opp beskjed om at ntldr manglet..

Lenke til kommentar

Har dessverre ikke Eee selv, så det ang XP kan jeg ikke hjelpe med, men her står det hvertfall hvordan du bytter språk:P

 

Jeg har et problem. Prøvde å legge inn XP, men det skjedde noe feil så jeg prøvde å "restore factory settings", det gjorde jeg ved bruk av den medfølgende DVD og ekstren dvd rom.

 

Problemet er bare det at når jeg kommer inn i linux igjen står alt på et asiatisk språk, skjønner ikke en dritt med andre ord. Noen som kan hjelpe meg med å skifte språk ???

 

http://wiki.eeeuser.com/howto:changelanguage

Lenke til kommentar

Gleder meg til å se den i norske butikker og i hvert fall de stive prisene de kommer på med norske avgifter. Er rimelig å importere den, men hva kommer til å skje med import dilla etter at den er kommet til norske butikker? Blir det den samme leksa som alltid? "bedre garanti for de ekstra hundre lappene, det er ikke så stress, det er sikrere lalalala osv" Uff :p

Lenke til kommentar

OK Cursio, her kommer mitt forsøk på crash kurs.

 

Eee PC på ti minutter.

 

Operativsystemet på Eee PC er en versjon av GNU/Linux kalt Xandros. Xandros er i likhet med den mer kjente Ubuntu bygget på Debian (les mer om disse på distrowatch.com).

 

Hvis du har importert din Eee PC, trenger du kanskje å skifte språk, det får du hjelp til her. Hvis du vil sette opp norsk tastatur permanent (midlertidig settes det enkelt i kcontrol), så åpner du filen /etc/X11/xorg.conf som administrator (kalles super user i linux). Fra terminal:

sudo kate /etc/X11/xorg.conf

fjern linjen

Option "XkbVariant" "intl"

og endre linjen

Option "XkbLayout" "us"

til

Option "XkbLayout" "no"

nå kan du lagre og avslutte. Trykk Ctrl-Alt-Backspace eller restart for å oppdatere.

 

Et naturlig neste skritt er å komme over i Advanced mode, det står forklart her. Du har nå kommet over i skrivebordsmiljøet KDE, og finner en menyknapp lignende den i XP. Spesielt bør du ta en titt på kcontrol, det er ditt kontrollpanel. Der kan du endre en rekke ting, blant annet utseende på desktopen din. Hvis du har lyst til å endre den til f.eks. Vista-look, så finner du alt du trenger til det her. Skulle et vindu bli for stort til skjermen din, kan du bare holde ned Alt-knappen så drar du vinduet rundt ved å klikke hvor som helst i vinduet.

 

Glem alt du har lært om å installere programmer. Alt du trenger av programmer ligger ferdig på servere, og kan lastes ned, installeres og konfigureres med et par museklikk så lenge du er på nett. Synaptic package manager er et medfølgende program som gjør dette for deg, men da trenger du først å legge inn adressene til serverne hvor programmene ligger, og det er forklart her. Du kan naturligvis også installere programmer rett fra terminal, eksempelvis installerer du aMSN (som funker fint når du skal bruke web-cam over msn) slik:

sudo aptitude install amsn

Som så mange GNU/Linux programmer kan også aMSN pyntes slik du måtte ønske, dra hit for å laste ned skins. Du finner en meget god oversikt over andre programmer du måtte trenge her. Det er mange gode applikasjoner, så du bør nesten prøve deg frem. Hvis jeg skulle fremheve noen blir det fort applikasjoner ment for KDE: Konqueror, K3b, Amarok, KOffice, Kaffeine, KCron, KTorrent, Kile, Quanta, Maxemum TV-guide, digiKam, Gwenview, KPDF, Kontact, og mange flere. For meg er kanskje det mest interessante med Eee PC hva jeg kan få til over nett, f.eks. når jeg er på reise. Jeg har forsøkt å samle en rekke tips om det her.

 

Mange ser ut til å være interessert i spill. Det er mange spillmuligheter til Eee PC med det medfølgende Xandros. For de som liker civ2 har vi Freeciv, liker du Transport Tycoon, så vil du elske OpenTTD. Med serveradresser lagt inn som beskrevet over, installerer du freeciv og openttd fra terminal slik (eller bruk Synaptic om du vil):

sudo aptitude install freeciv openttd

Følgende er også verdt å teste:

http://en.wikipedia.org/wiki/Planet_penguin_racer -pingvin på slalåm

http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfenstein:_Enemy_Territory -nettbasert fps

http://en.wikipedia.org/wiki/Openarena -enda mer skyting

http://www.racer.nl/ -bilspill

http://torcs.sourceforge.net/ -mer bilspill

http://www.flightgear.org/ -flysimulator

http://linux.softpedia.com/progDownload/Am...nload-4038.html -fps, lek amerikansk soldat

http://supertux.lethargik.org/ -et must for de som liker Super Mario

 

Ellers er det naturligvis et hav med kabaler. Du finner det og alt annet her:

http://www.linuxlinks.com/Software/Games/

 

Har du et windows spill du gjerne vil spille, sjekk her om det er støttet (alt jeg savnet er nå støttet av wine):

http://www.winehq.org/

 

Hvis du er blant de nostalgiske, som ønsker å gjenoppleve fortidens konsoller, kan du også fint gjøre det i GNU/Linux. Her er en grei oversikt over emulatorer:

http://www.linuxlinks.com/Software/Emulators/Videogames/

 

For Nintendo 64 så anbefaler jeg Mupen64:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mupen64

 

Spill dine gamle favoritter fra DOS:

http://www.dosbox.com/

 

Ubuntu er i likhet med Xandros basert på Debian, så disse guidene burde kunne brukes for eeepc:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=588744

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=394097

ellers fins en fin frontend for alle emulatorene for KDE:

http://www.kde-apps.org/content/show.php/G...D=23d79a4e78002

 

Skulle du bli så inspirert at du ønsker å installere en annen GNU/Linux versjon med enda flere muligheter enn de som ligger i Xandros, så bør du se på eeexubuntu.

Endret av Del
Lenke til kommentar
Gleder meg til å se den i norske butikker og i hvert fall de stive prisene de kommer på med norske avgifter. Er rimelig å importere den, men hva kommer til å skje med import dilla etter at den er kommet til norske butikker? Blir det den samme leksa som alltid? "bedre garanti for de ekstra hundre lappene, det er ikke så stress, det er sikrere lalalala osv" Uff :p

Da fortjener du faenmeg mye ekstra. :mad:

 

Pris uten VAT i england er 187£, ca 2060 kr, legg til 25% norsk moms og du ender opp på ca 2600 kr. Artikkelen i vg antydet 3500 som norsk pris. Med andre ord opp 900 kroner i forhold til et annet høykostland.

 

Hva får du egentlig for 900 kr? At norske butikker krever litt ekstra avanse er vi jo vant til men dette er drøyt.

 

 

 

@Del, glemte du dosbox? Eller er den installert allerede?

Lenke til kommentar
Wow! Del, jeg er imponert! Innlegget ditt er lagt i quotes i første innlegg! :)

Dette må ha tatt en stund! :ph34r:

Takker! La inn et par oppdateringer, og link til dosbox (den gikk visst i glemmeboka kahuna :)). Nå får folk bare komme med innspill og konstruktiv kritikk. Endret av Del
Lenke til kommentar

Det er litt urovekkende at 42% av brukerne her har innstalert Windows XP. Er det virkelig så mange som trenger Windows eller har dere noe konkret imot Linux?

 

Jeg personlig bruker heller pengene på ekstra ram fremfor programvarelisenser på denne lille saken.

Lenke til kommentar

tror mange legger inn windows fordi det er det os dem er mest vant til, og derfor ikke trenger så mye tid til å sette seg inn i (finne programmer som gjør det dem ønsker å gjøre osv)...

 

folk er vanedyr rett og slett. noe som også får en til å lure på hvor mange som gjør noe lignende med billige desktop maskiner som blir solgt rundt om i verden med en eller annen variant av linux installert...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...