Gå til innhold

Test: Sony Ericsson P1i


Anbefalte innlegg

Ellers er Poe her inne på et vesentlig punkt, sånn for å få føttene på jorda. Hvem har egentlig bruk for smartphones? På jobbreiser trenger man to ting: en laptop/notebook med wifi som man kan skrive fort og effektivt på og en OK telefon til å snakke i og som virker på alle kontinenter. Skal til Japan må man også ha 3g. Mer enn det trenger man ikke. Alt utover dette blir mer som leketøy/jåleri/gadgeteri å regne. Personlig ligger jeg i leketøy/gadgeteri kategorien, og "jåler" meg på den måten med å ha litt geek-aktige telefoner/PDA'er. P1i er vel mer "respektabel", mer som E65.

Du har tydelig vis ikke prøvd Exchange. Greit nok at det er mye bedre å lese og skrive mail på en laptop, men jeg synes det er tungvindt å måtte drasse på laptopen over alt hvor jeg ferdes. Og har jeg den med er det ikke alltid jeg orker å pakke den opp, slå den på, koble til nett osv bare for å sjekke mail, holde orden på avtaler osv.

Helt siden smarttelefonens tilblivelse med Treo, har det vært snakk om at den vil danke ut laptopen. Dette er et fint salgsargument, men selvfølgelig bare sprøyt. Skal man skrive fort og effektivt, trenger man et skikkelig tastatur og en skikkelig skjerm. De som sier at de klarer seg kun med en smartphone, har aldri hatt bruk for laptop til å begynne med.

9163178[/snapback]

Ingen av de to kan erstatte hverandre, men de suplementerer hverandre på forskjellige bruksområder.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kan P1 kjøre flere programmer på en gang? Slik at man kan minimere f.eks kalenderen når man skal hente opp telefonlista?

9168064[/snapback]

Ja.

 

P1i er en smarttelefon som bruker operativsystemet Symbian, som har full støtte for det du skriver. Kan kjøre så mye du vil, men må ta hensyn til minneforbruket. Det vil dog ikke være stort problem på P1i med mye arbeidsminne.

Lenke til kommentar

Jeg har bestilt denne mobilen, og synes denne testen ga en god beskrivelse på hva jeg kan forvente meg. 4-eren overrasket meg, spesielt med tanke på at den mobilen jeg egentlig skulle kjøpe (og som deler en mengde likheter med P1i), ble anbefalt og fikk toppkarakter. Jeg skal likevel ikke gå rundt og ergre meg over det, så lenge mobilen ser ut til å passe mitt bruk perfekt.

 

Det er et par ting jeg er nysgjerrig på til mobilen min er i postkassa. Flott om noen kan svare på dette her :)

 

1. På nettet finnes en plugin til iSync som lar deg synkronisere P1i med en Mac. Hvordan fungerer iCal-støtten på dette? Kan den synkronisere flere kalendere (har f.eks. en for jobb, en for studier, en pr. prosjekt, osv)?

 

2. Bare en praktisk liten ting her. Er det enkelt å bruke "blitsen" / videolyset som lommelykt? Kjekk funksjon å ha når man trasker rundt i huset midt på natta :)

 

3. Jeg er ikke noe fan av mobilens design (noe må man dessverre ofre for funksjonalitet), og temaene til OS-et gjør det ikke noe bedre (alt dette er selvsagt subjektivt). Følger det med noen snacksne temaer / "themes" som kan friske opp mobilen et lite hakk? Er det mulig å bytte ut standardikonene?

 

4. Hvor mye skal det til for å få push-epost-funksjonalitet på denne? Kan det bli noe så enkelt som å endre et par instillinger på mobil og eposttjeneste?. Eposttjenesten jeg helst vil bruke er Gmail. Her er jeg altså helt blank!

 

5. I kjølevannet av en heftig EDGE versus 3G-debatt er jeg veldig redd for å kaste ut dette spørsmålet, men jeg gjør det likevel. Telenor påstår 3G er i en utbyggingsfase, og hevder bl.a. på sine nettsider at dette nettet vil bli forbedret. Vil ikke da en 3G-telefon være en god framtidsinvestering for en Telenor-kunde (regner jo med å bruke en mobil i denne prisklassen en stund)? Hvor mye kan vi regne med nettet blir forbedret (mtp. dekning), og hvor lang tid vil det ta før vi merker forskjellen?

 

Beklager evt. feil og misforståelser. Mobilverdenen er ikke mitt hovedfelt akkurat, men jeg pøver å følge med. Takker uansett for eventuelle svar!

:)

Endret av Stroyer
Lenke til kommentar

2. Det er forholdsvis enkelt, det er jo egen knapp for å starte kameraet, og hvis jeg ikke husker feil så står fotolyset på hele tiden når du har aktivert det.

 

3. Det ligger noen temaer på telefonen, men skal du ha noe litt spennende må du nok laste ned nye, men da har du til gjengjeld et stort utvalg vil jeg tro.

 

4. Jeg prøvde ikke Gmail på P1i, men ifølge linken du sendte støtter de jo push..om de gjør det i Norge er en annen sak. En tilbakemelding her på dette tror jeg mange hadde funnet interessant.

 

5. Hoveddelen av 3G-utbygningen er nok bak oss, så selv om det fortsatt bygges ut så er det ikke i samme tempo som i starten. 3G vil aldri, iallfall ikke i P1i sin levetid, få like bra dekning som GSM. Dette skyldes økonomi, samt det rent fysiske - en GSM 900-sender har vel dobbelt rekkevidde av en 3G-sender.

 

Ellers så er det jo en liten stund siden M600i kom, og mobilverdenen har jo gått fremover også. Som tidligere nevnt var nok P1i ikke så veldig langt unna 5-eren, da ville den jo også fått anbefalt-stempelet. Og som du er inne på, se heller bak terningkastet og se om mobilen er god på de tingene du legger vekt på.

Lenke til kommentar
angående 5. EU har åpnet for bruk av GSM-frekvenser til levering av UMTS signaler.

 

undres på hvor lang tid det vil ta før norge følger opp...

9175137[/snapback]

 

De har åpnet for det, men såvidt jeg har lest er ikke det den formelle avgjørelsen klar og dermed går det nok litt tid før det vil kunne få konsekvenser her til lands.

Lenke til kommentar

Fikk inn telefonen i butikken jeg jobber i sta, så har trykt på et eksemplar i hele dag. Eneste jeg har å utsette er følgende;

 

- Ingen funksjonsknapper. Altså ingen tilbakeknapp. Dersom man vil ut av et program kjapt må man ta noen omveier. Merket dette spesielt bra i et av spillene.

 

- For å åpne en applikasjon må man først merke den i menyen, deretter trykke enda en gang for å velge den.

 

Mulig irritasjonsmomentene har en veldig enkel løsning som jeg overså. Ikke lett å leke med en ny gadget når kunder maser om hjelp til enhver tid :)

 

Fulgte forøvrig med gps. Ikke dårlig. Pennen var strengt tatt unødvendig og :)

Denne fonen skal jeg ha.

Lenke til kommentar
Som tidligere nevnt var nok P1i ikke så veldig langt unna 5-eren, da ville den jo også fått anbefalt-stempelet. Og som du er inne på, se heller bak terningkastet og se om mobilen er god på de tingene du legger vekt på.

9174787[/snapback]

Kunne dere ikke bare kuttet ut terningkast. Dere kunne heller sette et "anbefalt stempel" og et "ikke anbefalt stempel" på de telefonene dere syntes fortjente det.

I konklusjons-delen kunne dere skrivd om hvilke personer den passer for. Da er det viktig at musikktelefoner ikke blir "ungdomsmobiler", men tlf for de som vil bruke den som mp3-spiller.

 

Uansett bør et eller annet gjøres med testene.

Lenke til kommentar

Trykkfølsom skjerm har sine fordeler, men jeg er overbevist om at funksjoner du bruker ofte, f.eks. ringe, sjekke mail eller skrive en SMS går raskere på en telefon som med tilrettelagte taster for dette enn å fiske frem pennen.

9148847[/snapback]

 

Så med andre ord er du ikke villig til å prøve en gang. Jeg synes det er litt synd at noen er så til de grader fastlåst på enkelte ting at de rett og slett ikke vil prøve noe annet. Men det beviser jo at du som har testet denne telefonen ikke har kommet i nærheten av dens potensiale. Så med P1i på tomgang klarer du å gi den terningkast 4. Da er jeg spent på hva den hadde fått hvis du hadde utnyttet dens potensiale. 8?

9149020[/snapback]

 

 

Heisann Montebello! P1 har non-radio TrackID, bare å gå inn på "Lydopptaker", så ligger den der og venter :)

Lenke til kommentar
Angående trackID på P1i så markedsfører SE på sine nettsider at den skal fungere ved opptak av musikk også (ikke bare i forbindelse med opptak av den innebygde radioen).

 

Se LINK ---> musikkgjennkjenning nederst på siden.

 

Kan dere høre med SE om hva som er korrekt?

9159787[/snapback]

Det fungerer med opptak av omgivelsene også.

9159819[/snapback]

 

Merkelig var det ja, men når jeg oppdaget dette under min grundige :cool: test av telefonen så klarte jeg ikke å bruke TrackID annet enn sammen med radio (noe jeg også stusset på siden TrackID fungerer også mot omgivelsene på andre SE-telefoner). Det kan jo være at TrackID har begrenset funksjonalitet siden dette ikke er en Walkman-telefon.

 

Annet enn de punktene som er tatt opp i testen, hvorav mangel på EDGE og dedikerte taster for æ, ø og å kan trekkes frem, var det ikke noe spesielt.

9160036[/snapback]

 

Da har jeg fått svar angående om TrackID på SE P1i kan brukes mot omgivelsene også:

 

Spørsmålet mitt :

 

Jeg skal kjøpe P1i når den blir tilgjengelig, og har lest en test av denne på www.amobil.no. Der hevder de at TracID kun kan benyttes i forbindelse med den innebygde radioen, og ikke ved opptak av omgivelsene. Dette er ikke det som blir oppgitt av dere på nettsidene deres. Hva er korrekt?

 

Svar fra SE:

 

Hei Jostein!

 

Takk for din henvendelse til Sony Ericsson Call Center.

TrackID kan benyttes ved opptak av omgivelsene.

 

Med vennlig hilsen

 

/Henrik

Sony Ericsson Call Center

 

Vennligst kontakt oss igjen om vi kan hjelpe deg ytterligere.

Lenke til kommentar
Angående trackID på P1i så markedsfører SE på sine nettsider at den skal fungere ved opptak av musikk også (ikke bare i forbindelse med opptak av den innebygde radioen).

 

Se LINK ---> musikkgjennkjenning nederst på siden.

 

Kan dere høre med SE om hva som er korrekt?

9159787[/snapback]

Det fungerer med opptak av omgivelsene også.

9159819[/snapback]

 

Merkelig var det ja, men når jeg oppdaget dette under min grundige :cool: test av telefonen så klarte jeg ikke å bruke TrackID annet enn sammen med radio (noe jeg også stusset på siden TrackID fungerer også mot omgivelsene på andre SE-telefoner). Det kan jo være at TrackID har begrenset funksjonalitet siden dette ikke er en Walkman-telefon.

 

Annet enn de punktene som er tatt opp i testen, hvorav mangel på EDGE og dedikerte taster for æ, ø og å kan trekkes frem, var det ikke noe spesielt.

9160036[/snapback]

 

Da har jeg fått svar angående om TrackID på SE P1i kan brukes mot omgivelsene også:

 

Spørsmålet mitt :

 

Jeg skal kjøpe P1i når den blir tilgjengelig, og har lest en test av denne på www.amobil.no. Der hevder de at TracID kun kan benyttes i forbindelse med den innebygde radioen, og ikke ved opptak av omgivelsene. Dette er ikke det som blir oppgitt av dere på nettsidene deres. Hva er korrekt?

 

Svar fra SE:

 

Hei Jostein!

 

Takk for din henvendelse til Sony Ericsson Call Center.

TrackID kan benyttes ved opptak av omgivelsene.

 

Med vennlig hilsen

 

/Henrik

Sony Ericsson Call Center

 

Vennligst kontakt oss igjen om vi kan hjelpe deg ytterligere.

9181051[/snapback]

 

Dette sier jo egentlig alt om hvor enormt gjennomført denne testen er... Rest my case...

Lenke til kommentar
Dette sier jo egentlig alt om hvor enormt gjennomført denne testen er... Rest my case...

9182913[/snapback]

 

...eller hvor bortgjemt eller/ulogisk funksjonen er plassert ;)

 

Uansett: Det er tatt til etterretning, og testen vil bli behøring oppdatert.

 

Edit: Testen er nå oppdatert. Takk til alle for gode og årvåkne tilbakemeldinger angående TrackID! :)

Endret av hitokiri
Lenke til kommentar
Dette sier jo egentlig alt om hvor enormt gjennomført denne testen er... Rest my case...

Er du på jakt etter feil?

Greit nok, amobil gjorde en bommert her, men hvem gjør vel ikke det fra tid til annen? Jeg for min del synes testen var god. Og at amobil legger testene ut til kritikk her på forumet gjør at de ikke er redde for å få litt pepper - tvert i mot, de forsøker å lære av egne feil. Så kom med noe konstruktivt, eller ikke kom med noe i det hele tatt.

Lenke til kommentar
Hvis du hadde prøvd å sitte på toget eller være på hytta  og skulle få gjort noe fornuftig arbeid så tror jeg ikke du hadde vært så uenig. Da går det tregt bare å laste ned overskriftene i e-posten. Det er jo typisk ikke når du sitter på kontoret med både 3G og Wi-Fi at du bruker mobilen til å sjekke mailen og surfe på nett.

 

For en "vanlig" Sony Ericsson-telefon er ikke dette så kritisk, men for en smarttelefon er det i mine øyne en mangel.

 

iPhone kommer selvsagt til å ha MMS til Norge, jeg kan ikke tenke meg noen operatør som vil bruke tid og penger på en slik lansering ellers.

 

Uansett, takk for tilbakemeldinger.

9148622[/snapback]

 

Av en eller annen grunn har dere fått for dere at de aller fleste som eier en mobiltelefon sitter på toget og prøver å jobbe opp mot Internet. Dette tror jeg ikke stemmer i det hele tatt. At det er et lite minus for en promille av mobilkjøperne, kan jeg være med på, men at det skal føre til "gnagsårlignende tilstander" her på amobil, er å dra den ikke bare litt, men alt for langt.

 

En annen ting jeg reagerer på er at dette:

 

"Som nevnt er skjermen også trykkfølsom. Telefonen er utstyrt med en pekepenn for dette formålet. I praksis brukte vi pekepennen svært sjelden. De fleste operasjoner kan du gjøre enten med knappene på telefonen eller med tommelen direkte på skjermen. Like greit, så slipper du å måtte fikle med pekepennen til stadighet."

 

Dere har tydeligvis liten erfaring med UIQ, og dere har ikke skjønt den geniale brukeropplevelsen en trykkfølsom skjerm gir. Prøv å slipp tastene, og bruk pekepennen. Jeg garanterer dere at en ny verden åpner seg for dere. ;) Men det krever en viss brukertilpassing, men etter at du er kommet inn i det, kan jeg garantere at alt annet blir tungvint.

9148725[/snapback]

 

 

Hei,

jeg kan si av erfaring selv..som bor litt utenfor byen..at edge for meg har gjort at jeg bruker nettet mye oftere som privat person enn det jeg har gjort tidligere..fordi det er faktisk GANSKE raskere enn vanlig GPRS.

 

og angående det med den Trykkfølsomme skjermen...jeg har tre kamerater med Trykkfølsomme skjermer de fleste HTC..og alle sier akkurat det samme..."ring oss eller hvis du absolutt skal sende en sms så skal det være en enkel beskjed".

 

han ene sier det konsekvent at når han gikk over til en "pekeskjerm" så har han nesten sluttet å skrive meldinger fordi han synes det var tungvint.

 

og jeg må da innrømme at jeg selv som har en IPAQ lignende med qwerty tastatur aldri bruker den til å sende en sms fordi det funker rett og slett dårligere...

 

så jeg er enig i artikkelen....fikk nettopp P1 i huset for bror ville ha den...ikke fordi han trengte den..men fordi han sa at det ga han mest mobil for pengene..

jeg ble interessert i mobilen men uten EDGE er det helt uaktuelt for meg som bruker WAP veldig mye, men det blir morsomt å følge med videre og se hva han sier.

Lenke til kommentar
Dette sier jo egentlig alt om hvor enormt gjennomført denne testen er... Rest my case...

Er du på jakt etter feil?

Greit nok, amobil gjorde en bommert her, men hvem gjør vel ikke det fra tid til annen? Jeg for min del synes testen var god. Og at amobil legger testene ut til kritikk her på forumet gjør at de ikke er redde for å få litt pepper - tvert i mot, de forsøker å lære av egne feil. Så kom med noe konstruktivt, eller ikke kom med noe i det hele tatt.

9183827[/snapback]

 

Nei jeg er ikke på jakt etter feil. Men måten hele testen er skrevet på vitner om at vedkommende som har testet denne mobilen ikke har peiling på UIQ brukergrensesnitt. Og når den som tester telefonen ikke gidder/klarer sette seg inn i et menysystem som er omfavnet og lovpriset av en mengde brukere, blir det hele mer som en parodi på en test. Og når amobil velger å gi denne terningkast 4, beror det i sin helhet på personlige preferanser, og ikke en objektiv test.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...