Gå til innhold

Hvordan får dere all Spywaren og Virusene?


Hvordan fikk du virus og/eller spyware?  

385 stemmer

  1. 1. Hvordan fikk du virus og/eller spyware?

    • Fikk tilsendt ei fil via MSN, e-post, CD ol.
      57
    • Mangler oppdatering av Windows (ulike grunner)
      20
    • Lasta ned fil via P2P(fildeling)
      74
    • Lasta ned fil fra warez
      68
    • Fikk melding om 'virusinfeksjoner'/Critical errors, og lasta derfor ned et program via denne meldingen (Errorsafe, Spylocked m.fl)
      14
    • Tilleggsprogram til annen programvare (eks. Messenger Pluss sitt sponsorprogam m.fl)
      24
    • Vet ikke
      128


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har holdt på å spekullert på en ting her. Enkelte av dere har jo Virus og Spyware i bøtter og spann ser jeg. Hvordan i all verden klarer dere å få all dritten inn på maskinene deres? Er det noe med Antivirusene deres, eller AntiSpyware programmene deres? Jeg skjønner det ikke helt for jeg er aldri plaga med Virus eller Spyware. Riktignok hender det at det blir oppdaga noe på den maskina mi også, men ikke noe nevneverdige greier.

 

Så hvordan klarer dere å få all dritten på maskinene deres?

 

 

Hilsen. wil.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et godt spørsmål, wil. Har lenge tenkt å stille det samme spørsmålet slik at man kan få en liten 'oversikt' over hvordan slike problemer oppstart.

 

For mitt vedkommende har jeg hatt 'virus' (virus blir i denne sammenhengen en fellebetegnelse på virus/orm/spyware...) et par ganger. Dette fikk jeg gjennom en cd fra en kompis samt gjennom ei nedlasta fil via p2p.

Har også fått noen 'varsler' fra errorsafe etc. når jeg bare har vært og surfet, men dette har jeg konsekvent takket nei til å installere.

 

Edit: Bruker Opera som nettleser

Endret av norbat
Lenke til kommentar

Ok. Selv bruker jeg Firefox, med endel Addons og med Crawler Toolbaren til (Ja, husker ikke om det var SpywareTerminator eller CounterSpy som hadde den), så iallefall, med den så føler jeg meg ganske sikker når jeg surfer. Den fungerer i Firefox. Den gir beskjed om noe skulle være farlig på siden eller usikkert.

 

Men jeg tror det er slik at veldig mange bruker Ad-aware og enkelte bruke Spybot And Destroy pga at det er kjent. Det er ikke så mange som har hørt om CounterSpy, SpywareTerminator og de andre programmene, så derfor er det nok flere som bruker Ad-aware og Spybot.

Lenke til kommentar

norbat: "Et godt spørsmål, wil. Har lenge tenkt å stille det samme spørsmålet slik at man kan få en liten 'oversikt' over hvordan slike problemer oppstart".

 

For noen år siden fikk jeg 2 ganger redcod som takk for besøket på noen warezsider, så nå holder jeg meg borte fra slike sider selv om jeg bruker NIS 2007.

Endret av backup
Lenke til kommentar

På oppfordring frå norbat har eg oppretta ein undersøkelse for å sjå korleis forumbrukarane har fått virus og/eller spyware. Skulle gjerne hatt muligheten for å velge fleire alternativer, men den funksjonen finnes ikkje på forumet, det må derfor bli på denne måten. :)

Lenke til kommentar
Det er mange år siden jeg fikk spyware, men jeg har aldri fått virus på noen av datamaskinen min. Forstår ikke helt hvordan folk får det til.

9023710[/snapback]

 

Jøss, hvordan får du til det ? Til og med Bill Gates inrømmer at han er plaget med spyware på maskinene hans.

 

Selv har jeg bare hatt noen få virus på maskinen min .

Spyware er en helt annen ting. De har jeg hatt nok av ja.

Lenke til kommentar

Vel 95% av det jeg får (og det er ikke mye) er når jeg selv klikker på ting jeg vet jeg absolutt ikke bør klikke på bare for å teste ut om beskyttelsen holder.:p

 

 

Men har dog ikke hatt noe spyware/virus problem på maskinene jeg selv passer på de siste 3 årene, har fikset mange problemer for andre allikevel.

Endret av Thorsen
Lenke til kommentar

Jeg har fått det via msn, trojanere når jeg har kommet inn på enkelte nett sider, og gjennom tilleggs program. og nedlastninger. De fleste har Norton min greid å hanskes med, så det har gått helt fint.

 

Det er utrolig fort gjort å få snusk på pc en. Har vel lært en hel del ut av det nå og hvet bok mer hva jeg skal ligge unna enn det jeg gjorde i førsten da jeg fikk pc en. Typen mener jeg har blitt litt paranoid ut av det, men, men.

 

Mvh poffy

Lenke til kommentar
Det er mange år siden jeg fikk spyware, men jeg har aldri fått virus på noen av datamaskinen min. Forstår ikke helt hvordan folk får det til.

9023710[/snapback]

Må si det samme.

 

Har aldri hverken hatt spyware eller virus. Og jeg er ikke særlig forsiktig med å åpne linker jeg får tilsendt heller. Surfer på det jeg vil.

 

Bruer forresten Opera, NOD32, og Microsoft Defender.

Lenke til kommentar
Hei. Jeg har holdt på å spekullert på en ting her. Enkelte av dere har jo Virus og Spyware i bøtter og spann ser jeg. Hvordan i all verden klarer dere å få all dritten inn på maskinene deres?

Hvis man ikke har altfor mye peil på data, eller er litt naiv, så er det fullt mulig å få virus. Såfremt man bruker et OS som er utsatt for den slags. Man kan til og med ha peil på data, og likevel få virus pga piratkopiering o.l.

 

F.eks har jeg mottatt veldig mye mail i jobbsammenheng som har vært infisert. Dette gjelder også mailer fra legitime kunder/leverandører, som selv har blitt smittet, og dermed fungerer som ufrivillige virusspredere :(

 

Nå er jeg riktignok såpass lur at jeg ikke åpner/kjører slike filer, så jeg har derfor ikke selv blitt infisert. Min primære PC er også en godt sikret Linux-burk.

 

I tillegg til mail, er det mange som blir smittet fordi de fristes til å laste ned fy-fy-filer fra diverse fy-fy p2p-nettverk.

Er det noe med Antivirusene deres, eller AntiSpyware programmene deres?

Ingen antivirus-programmer klarer å fange opp alle virus. Bare les tester på av-comparatives o.l.

 

Selv de beste programmene som NOD32 og Avira sliter med å fange opp alle nye virus gjennom heuristics, og klarer kanskje å detektere rundt 70% av rykende ferske virus.

 

Øvrige antivirus-programmer med dårlig heuristics, som Norton/Symantec, McAfee, AVG, TrendMicro osv. slipper gjennom langt flere virus.

 

Saken er jo at pga internett, så kan nye virus spres veldig fort, og man kan dermed smittes før AV-programmet har rukket å bli oppdatert.

Endret av Langbein
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

windows xp home og pro sp1 har ei fil som heite system 32 ikkje mappa men ei fil og den legger seg inpA spill og mapper overa alt

 

 

nAr du dA sQke pA dataen etter virus kommer det ei fil som heiter jgrf.exe eller noe sont den er virus som drepe CPU Usage

Endret av dangaute4
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest medlem-82119

De virusene jeg har fått har jeg fått ved å surfe på nettet.

Ikke bare dirty sider, men mange helt ordinære sider også.

Spyware får jeg også med vanlig surfing.

Tror at det at mange aldri får virus og spyware har med å gjøre at de ikke oppdager dem.

Lenke til kommentar

Siden jeg er en pirat så får jeg virus og trojanere noen få ganger når jeg laster ned en crack eller lignende fra TPB...Har faktisk aldri fått noe dritt fra de private trackerene jeg er medlem på....Som regel går det greit og bli kvitt de men noen ganger bruker man jo litt lenger tid og ressurser for og kvitte seg med fanskapen da.... :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...