Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvordan kan en få overført data ved hjelp av lyset i fiberoptiske kabler?

En dings som sender lys gjennom den optiske kabelen, og en annen dings sm mottar det i den andre enden.

kanskje en laser i den ene enden og en fotosensitiv bryter i den andre.

Forstår at det er en sender og en mottaker, men hvordan får en "festet" informasjon til lyset.

Lenke til kommentar
Dersom man har en strikk der ingen punkter på strikken er svakere / sterkere enn andre, hvor vil da strikken ryke etterhvert som man strekker den lenger og lenger ut? Strekkingen foregår forøvrig i vakuum.

Hvis du strekker den mellom to fingre eller stenger så vil den ryke i overgangen mellom det frie spennet og der strikken møter overflaten på stengene. Det er fordi disse punktene vil ha ekstra belastning på grunn av strikkens bøyde form og friksjon. Siden strikken er nøyaktig like sterk over alt så vil den ryke på alle disse fire stedene samtidig.

 

Hvis vi ser bort i fra at noe må strekke den og sier at den strekkes akkurat likt over hele, f.eks ved å spenne den rundt en kraftig ballong som blåses opp til strikken ryker så vil strikken ryke langs hele strikken samtidig. Men merk at spørsmålsformuleringen var høyst teoretisk på grunn av forutsetningen fullstendig homogent materiale, dermed blir også svaret høyst teoretisk.

 

Forstår at det er en sender og en mottaker, men hvordan får en "festet" informasjon til lyset.

Det sendes "morsesignaler" med lyset slik man gjorde med lyskastere fra båt til fyrstasjoner i gamle dager. Laserlyset slåes altså av og på hyppig (f.eks 10 milliarder ganger per sekund) i et bestemt mønster som beskriver de dataene som skal overføres. I morse er f.eks tre korte, tre lange og tre korte lysglimt = · · · — — — · · · = SOS. I fiberoptiske kabler brukes det litt andre koder men prinsippet er det samme. Hot mottageren sitter det en fotosensor som omformer lysblinkene til elektriske pulser. Signalmessig blir altså elektriske pulser hos sender til lyspulser som sendes gjennom fiberkabelen og blir til elektriske pulser hos mottager igjen.

Lenke til kommentar
Hva er den hurtigste om minst smertefulle måten å ta livet sitt?

Over 9000 tonn med eksplosiver!

 

Mens du sover.

 

Vet ikke om dette er den hurtigste, men å fryse til døde er en av de bedre måtene å dø på rent fysisk. Grunnen er at når kroppen din kommer under en viss tempratur (husker ikke denne i hodet nå) så slutter vi å fryse, og føler oss veldig varme. Dette ser en på mange som har død på denne måten - en har funnet disse halvnakne.

Lenke til kommentar
jeg lurer på en ting. Hvorfor ble denne tråden oprettet?

 

 

Den ble opprettet fordi:

Den gamle tråden hadde gått en del off-topic og det var på tide med en ny versjon av tråden. Her begynner vi med blanke ark og verdifull erfaring. Reglene kommer til å bli noe innskjerpet, men emnet forblir det samme. I denne tråden kan du stille spørsmål om alle de snedige tingene du lurer på!

 

Regler:

 

Ingen support: Dette er ikke en tråd der du skal spørre om dataproblemer, hvilken mobil du bør velge, om samlivsproblemer eller andre irrelevante ting. Dette har vi andre tråder og kategorier til.

 

Ingen off-topic: I denne tråden stiller man spørsmål om snedige ting man lurer på, og svarer på disse. Man diskuterer ikke gårsdagen med konen, eller hvilket skjermkort som er best. Hold dere til emnet i tråden.

 

Ingen flooding: For at tråden ikke skal bli rotete, og at alle skal få svar på sine sprøsmål, kan det være lurt å ikke floode tråden med nye spørsmål. Da blir det vanskligere å få svart på alle spørsmålene, og tråden blir mer rotete. (Regel lagt til etter ønske fra Isbilen)

 

Retningslinjene og netikette: Retningslinjene og netikette gjelder selvfølgelig i denne tråden som alle andre steder på forumet. Om dere ikke har lest dem er dette et godt tidspunkt å gjøre nettopp det.

 

Snorre :)

 

Redigert: Link til den gamle tråden er lagt til.

 

Jeg regner med at versjon én av tråden ble laget etter at man så se lei av emner der man spurte om snedige ting.

Så om denne tråden ikke hadde blitt opprettet, ville kanskje forumet vært ganske så fult av snedige spørsmål.

 

Jeg lurer på:

  • Når er det vanlig å flytte hjemmefra? (Alder)
  • Hvem flytter først? Gutter eller jenter?
  • Hva er gjennomsnittsavstanden man flytter når man flytter hjemmefra første gang?

Jeg lurer også på:

  • Hvorfor er symmetri så behagelig å se på?
  • Hvorfor har forskjellige personer forskjellige meninger?
  • Er det vanlig å bli trøtt tidligere når det er mørkt ute?
  • Hvorfor er man myndig når man er 18? Er 18 en spesiell alder av noen grunn?

Lenke til kommentar
Vet ikke om dette er den hurtigste, men å fryse til døde er en av de bedre måtene å dø på rent fysisk. Grunnen er at når kroppen din kommer under en viss tempratur (husker ikke denne i hodet nå) så slutter vi å fryse, og føler oss veldig varme. Dette ser en på mange som har død på denne måten - en har funnet disse halvnakne.

 

Så har du et kaldt smertehelvete de minunttene, timene, dagene eller ukene når du fryser, mens du leter etter sivilisajon etter du gikk deg vil på skituren. Eller så gir du kansje opp håpet om å overleve og kler av det alt tøyet, bare for å dø fortere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...