Jump to content

Hellemyr

Medlemmer
 • Content Count

  2481
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7677 profile views
 1. Tenker på å kjøpe en sånn kinaphone fra aliexpress. Mem hvordan forsikrer jeg meg at mobilen funker på 4g i alle frekvenser, vipps og alt det der. Ser det står global version hos noen selgere, og at de garanterer at den skal funke over hele verden. Er Mi A2 light jeg ser på.
 2. Hei. Takk for svar. Har byttet ut kablene med skjermet kabler, og har lagt opp strøm og jord fra samme punkt som forsterker, på hver sin side av bilen. Får ikke støy fra kablene nå når de ikke er koblet til spiller som jeg gjorde før, men kommer støy når jeg kobler de til spilleren. Prøv å jorde RCA kablene, tenker du å koble skjerm lederen rett til jord da?
 3. Hei. Har en BMW e92 med ettermontert anlegg. JVC spiller i front med en mac forsterker i bagasjerom, som driver sub, og høytalere under setet. Opplever støy fra RCA kablene som går fra spilleren til sub. Når jeg kobler ut RCA kablene fra spilleren foran og starter forsterkeren summer det i høyttalerne tilkoblet forsterkeren. Det ligger montert 2 forskjellige Ground loop isolator fra før, noen andre som har lagt de opp. Med de tilkoblet, er det ingen summing fra høyttalerne, men får ingen musikk fra de heller. Kobler jeg vekk ground loop isolator, og plugger rca rett i forsterkeren får jeg de til å spille, men de summer. Hva kan være galt? hvorfor får jeg ikke noe musikk med isolatorene koblet til? Er det begge ground loop isolatorene som ikke fungerer? har prøvd å bytte rundt på de, og demontert den ene som var demonterbar, og den ser helt fin ut. Noen som har erfaring med dette? Er helt grønn på bilstereo. EDIT: Jeg mistenkte at det kunne være jordinga som skapte problemer. Opprinnelig var spilleren foran koblet til jord via original plugg foran. Men etter å ha lest litt, la jeg om jordinga slik at den er jordet sammen med forsterkeren. Det lå en ubrukt høyttalerledning fra forsterker frem til spiller, så jeg koblet den til jord på spiller og forsterker, så er forsterkeren jordet med en tykk kort ledning til der hvor jordkabel fra batteri er koblet til karosseri. Denne ledningen ligger på andre siden av bilen fra hvor RCA er lagt. Dette hjalp ingenting.
 4. Må ærlig innrømme at jeg ikke heller kan så mye om dette som jeg burde, derfor jeg henvender meg til dere Hvilken fordeler minstefradraget har for meg er jeg ikke sikker på, og heller ikke den forhøyet trygdeavgiften. Men mange av fordelene som jeg får av arbeidsgiveravgiften, kan jeg også få med forsikringer, som jeg uansett må/bør ha.
 5. Hovedsakelig pga at jeg slipper arbeidsgiveravgift.
 6. Takker for info. Da er vel ansvarsforsikringen noe å gå for. Med tanke på at millionklubben ikke er et veldig utbredt begrep der hvor jeg sikter meg inn for å jobbe, så blir det nok ENK jeg kommer til å gå for. Men takker for dine anbefalinger.
 7. Det er denne forsikringen du sikter til, Darkbill jeg tenker en del på. Hvilken forsikring er dette? Er det en forsikring som alle industribedrifter og verksteder/produksjonsbedrifter har/må ha? (samme som alle som skal kjøre bil på veien må ha ansvarforsikring) Dekker arbeidsgiver eller kunden, som i mitt tilfelle er stor industribedrift eller verksted uhell som innleid arbeidskraft måtte forsake? Eller må bedrifter/enk som leier inn arbeidskraft til kunder stå for denne forsikringen? RRhoads, stemmer at det kommer ann på grad av uaktsomhet, om man er grovt uaktsom så vil det kunne få personlige konsekvenser, uavhengig om man er fast ansatt eller innleid. Men i industrien skjer det små uhell stadig vekk. Eksempel. Legger (bøyer) i mitt arbeid en del hydraulikk rør, som i litt store dimensjoner koster en del tusen per meter. Gjør man en liten feil her, og rører peker feil vei, går ofte en hel 6 meters lengde i søpla. Gjør man mye av dette legges det selvfølgelig merke til om man er fast ansatt, men "sånt skjer" Men satt på spissen, kan man som innleid arbeidstaker bli hold ansvarlig og måtte erstatte dette røret. Og isåfall, er det noen forsikring man kan ha for å dekke sånt?
 8. Hei. Hvilket ansvar har arbeidstaker ved uønskede hendelser på jobb? Av typen arbeidstaker påfører bedriften tap ved uhell/slurv/feilprodukjson eller andre feil, eller uhell ved skade/død Og hvordan påvirker ansettelseforholdet til arbeidstaker dette, om han er fast ansatt, innleid igjennom annen arbeidsgiver eller innleid via enkeltpersonforetak. Spørr fordi jeg tenker på å leie meg inn som mekaniker til industri/verksted via enkeltpersonforetak. Hva skjer om jeg kjører over noen med en truck, skader utstyr ved uhell o.l. Hvilken forskjell er det om man er ansatt, innleid eller driver enk ved uhell/ulykker?
 9. Nei. Har ikke inntruffet noen ulykke. Er bare ute etter hva lovverket sier om dette, nå fører er av den oppfatning at ledsager er kvalifisert. Men det er vel kanskje litt avhengig av prisen på advokaten..?
 10. Får tråden stenges er det ingen som har sagt hvilkene konsekvenser dette vil få for han som øvekjører i tro om at jeg oppfyller kravene, så litt mer er det å si. Har det forresten noe å si hvem som er eier av bilen?
 11. Yess. Det er det som er greia at jeg har ført fører/øvelsefører bak lyset med å si til han at jeg oppfyller alle krav, så han kjører i god tro. Jeg vet at dette ikke er helt på linje med loven, men stakkaren har ingen andre å kjøre med, så jeg prøver bare å ordne det greit, men til hvilken pris? Bilen står forøverig i mitt navn.
 12. Men så lenge jeg er inforstått med dette, og har sagt til han og til andre som måtte lure at jeg oppfyler kravene til øvekjøring, så kan vel ikke han lastes for skyld om det skulle skje noe.
 13. Men så lenge fører av bilen er under den oppfatning at ledsager oppfyller kravene?
 14. Hei. Jeg har drevet med litt øvelsekjøring med en som ikke har lappen. Og det har seg sånn at jeg ikke oppfyller kravene til ledsager, da jeg ikke har hatt lappen sammenhengende i 5 år, men har hatt den i 8år totalt, uten at dette har noe å si, reint juridisk. Dette har jeg vert klar over, men valgt å ikke si dette til han som jeg kjører med. Jeg har sagt til han at jeg har tatt lappen sammenhengende i over 5år, og oppfyller alle krav til å være ledsager. Hva skulle skje om i en eventuell kontroll, eller ulykke hvor dette vil kunne bli oppdaget, at jeg ikke oppfyller kravene til å være ledsager? Jeg har tenk som så, at så lenge jeg har sagt til han at jeg oppfyller kravene, så faller alt ansvar på meg. Noen som har noen tanker om dette?
 15. Da må du finne igjen den lille 'dærten' som skal settes i en USB-port. Det bruker å gjøre susen. (Den gamle PC'en er et lurt sted å starte letingen.) Når det gjelder språkinnstillinger .... der er absolutt det enkleste å bruke engelsk i UK/USA og norsk i Norge. Når man vil ha en mellomting, så er det et pes ... Jeg har sånn halvveis funnet ut av det, men ikke be meg om å forklare det. Takker for svar. Det er dongelen jeg bruker nå, trodde bare utviklingen hadde kommet litt lenger :] Språkinnstillingene må jeg nok bare gi opp. Har endt opp med at norsk og engelsk om hverandre, merkelig at dette skal være så vanskelig, engelsk operativsystem, og norsk tastatur og ordbok.
×
×
 • Create New...