Gå til innhold

Mishandling/dårlig behandling av dyr - Dine tanker


Anbefalte innlegg

Hva synes folk her om dårlig behandling av dyr? Burde man ta hensyn til dyrets følelse, eller bare ture fram og tilfredsstille egne lyster(morro å banke dyr f.eks), eller ta hensyn til de?

 

Tråd inspirert av følgende hendelse(også postet i deppetråden):

Var innom en kamerat forleden dag og ble blåst helt ut av mitt gode sinn. Familien deres har ei katte, ei bikkje og to marsvin. De klarer ikke ta hånd om noen av de. Barna truet marsvinene over på ryggen, noe som er en helt, helt gal positur for en liten gnager(ryggproblemer, og intens redsel) og gikk fra de mens de satt alene på stoler(kan hoppe/falle ned og dør/bli skadd). Katta kaster de rundt i huset, og kameraten min kaster den gjerne i veggen før han tar sveveren på den og kaster den ut fra terrassen. Bikkja har det ikke like ille, men de går aldri tur med den.

Da jeg var der snakket de om å gi bort det ene marsvinet, så jeg slo til. Skal hente den lille bylten i morra. Den er litt gammel, så den kommer sikkert ikke til å leve så lenge, men da får den en bra slutt på livet sitt ihvertfall. Jeg blir kvalm av at folk behandler dyr slik. Som om de var følelsesløse gjenstander. Da jeg fikk holde marsviner jeg skal adoptere på fredag, skalv det av redsel så det ristet av dyret for hvert hjerteslag og hver gang det pustet. Jeg ble helt kvalm av å være i det huset, og satser på at de skal gi vekk det andre marsvinet snart også. Da skal jeg ta var på den.

 

Kan også legge til at denne familien skyter og dreper dyr for morroskyld. Alt fra katter til hjort og elg skytes ned(de eier en stor eiendom m. flere jorder og skog) kun for morroskyld. De kjører på dyr med vilje osv.

 

Fint om vi også får generell diskusjon om mishandling av dyr.

Endret av -Nyhus-
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dessverre er det mange som har et slikt forhold til dyr.. jeg syns ikke det skal gå veldig langt før dyr mishandles, det er egentlig nok at folk kjøper seg en hund de ikke er interessert i å ta seg av, eller bruksdyr de bare har stående (eksempelvis hester som aldri blir brukt til noe).

Overvekt på dyr er også mishandling i mine øyne, dyr kan ikke styre vekta selv og har intet valg.

 

Den familien burde vært straffet, men sånt skjer alt for sjelden i Norge.

Lenke til kommentar

Har et jeg tok for å sende til søstern min. Ikke så bra kvalitet på det riktignok. Buret er et gammelt råttebur, så det er lite. Faren min kommer med det gamle buret til de andre marsvinene mine på onsdag. Da får den et som er 3 ganger så stort. :)

Håper han liker seg her hos meg!

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Virkelig flott gjort, Nyhus! :) Flott å se noen bry seg!

 

Det at mennesker misshandler dyr, må være det verste jeg vet. Jeg er veldige glade i dyr, og jeg skjønner ikke hvorfor mennesker skal misshandle de. Hvis de ikke kan være snill mot dyr, så hvorfor skal de ha det?

Nei, det er virkelig mange jeg har lyst til å møte med balltre for å si det sånn.

Lenke til kommentar

Det er virkelig rba at du tar til deg disse marsvinene. Jeg får rett og slett vondt inni meg når jeg hører om slikt dyreplageri. Hvis du har mobil med videofunksjon (må være av en hvis kvalitet) kan du jo late som om du leser tekstmelding og ta opp dyreplageriet elns. Om du hadde greid å skaffe videobevis hadde de hatt lite å stille opp med.

 

Snorre :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...