Gå til innhold

Tråden for tedrikkere


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Når jeg var i tyskland kjøpte jeg Cannabis te, uten THC selvsagt, det er nok de beste teen jeg har smakt utrolig frisk og deilig.

Høres godt ut.

 

Noen som vet om slikt kan importeres lovlig?

 

Jeg tipper det ikke er lovlig. Selv savner jeg koka-teen jeg fikk i Bolivia. :yes: Men det er nok dessverre også forbudt å importere selv om det i praksis er ubrukelig som rusmiddel.

 

Ellers er min personlige kjepphest på te-fronten at det er forskjell på te og frukt-"te" - eller på engelsk "tea" og "infusion". Te er en plante, ekte te er uttrekk fra bladene på denne planten. Te kan godt være smaksatt med andre ting enn te-blader, men drikke som er rene uttrekk av andre planter - enten det er cannabis, kamomille, hibiskus, eller lignende, er ikke ekte te. Men dessverre mangler vi et godt norsk ord for dette så derfor blir det "te" alt sammen i dagligtale.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Noen som har noen anbefalinger innenfor grønn te? Tenkte jeg skulle prøve å starte med 5-10 kopper dagen og er derfor på jakt etter en god men billig grønn te.

 

Jeg drikker ofte Twinings sin grønn te med lime. Koster ikke altfor mye og smaker godt, men 5-10 kommer blir litt overkill. Jeg hadde hvertfall aldri klart å drikke så mange kopper om dagen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest medlem-1432

Hallo, jeg er egentlig ganske glad i te, men er ikke så erfaren. Blir til at jeg kjøper vanlig te på butikken. Her om dagen kjøpte jeg mango te, og den var en av de bedre :) Jeg bruker enten litt sukker eller honning i teen, og tror jeg skal fortsette med det. Må jo ha litt søtt i..

Jeg lurer forøvrig på om dere har noen tips til hvor kjøpe god te. For regner med at det er litt forskjell på kvaliteten, finnes det te butikker eller noe?

 

Jeg har fått ekte grønn te i løsvekt fra Kina, den skal vist være veldig sunn. Og har hørt at den grønne teen man får i Norge egentlig ikke er like bra/ren, som den man får her. Stemmer det? Tegner jo med at dem billig posene med grønn te kansje ikke er like bra som te i fra kina.

 

Må snart lage meg en kopp te nå..

Endret av medlem-1432
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En del gave- og interiørbutikker som fører Black Designhar et relativt stort utvalg av te. Ellers finnes det en god del egne te- og kaffebutikker i Oslo, og garantert i de mindre byene rundt. Her i Drammen har vi f.eks. Kaffekværna, som fører te, kaffe og trakteutstyr. I 2006 åpnet det som på den tida var den første spesialforretningen for te i Norge, Le Palais des Thés, i Oslo. Hvis du er ute etter ordentlige saker, regner jeg med dét er stedet å dra.

Lenke til kommentar

Har ett lite spørsmål til dere.

Blir man dehydrert av å drikke grønn te eller te generelt?

F.eks så blir man dehydrert av å drikke mye kaffi da det er vanndrivende. Hvordan er te i forhold?

Drikker en del av green gunpowder te'en til lipton, synes den smaker greit og er fint substitutt til kaffi. Syntes og sitron te til lipton er ok, ikke den vanlige typen. Men den med pyramideformede poser.

 

Hvordan er det med te i england? Skal til london om ett par veker, og siden jeg forbinder england med te så må det vell være noen typer som er verdt å kjøpe.

Noen tips?

 

Liker grønn te godt, svart er og godt. Jeg er ny i te-verden. Hvordan er det med hvit te?

Jeg synes lipton-te'en har noe super kvalitet, kunne hatt litt mer smak. Lyst å teste noe skikkelig te, og er den sund og god er det ett stort pluss. Hørt mye bra om grøn og hvit te.

 

Tnx for innspill, veldig lett å gå seg vill i te-verden. :p

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest medlem-1432

Jeg tror med tanke på dehydrering, kan te samenlignes med kaffe.

 

Te og melk, aldri skjønt det. Ikke earl grey heller. :p

 

Jeg liker og prøve nye smaker, akkurat nå drikker jeg en te med smak av koksnøtt og vanilje.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...