Gå til innhold

Den massive skotråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skjønner at det i teorien er feil med oxfords til casual bruk, og er enig i at semskede oxfords har et ganske begrenset bruksområde om en skal følge boka. Men som Anewz nevnte så vil 99,8% av befolkningen (ihvertfall i min omgangskrets) ikke ense hvilken type snøring det er på skoene, og om de så gjør det, ikke ofre en tanke om at det er feil eller ikke ser så bra ut.

 

Hadde det ikke vært for at jeg deler hybel med en som også lurker her inne, ville jeg ikke kjent en eneste en som kunne si meg hvorfor jeg heller burde velge et par med, i mangel på bedre ord, derby-snøring.

 

Etter å ha sett litt mer på skoene samt vurdert om de kommer til å bli brukt, blir det nok ikke kjøp i denne omgang.

Lenke til kommentar

Det ser jo selvfølgelig ikke stygt ut med oxfords til jeans eller chinos, men hver gang jeg ser det er det som om det liksom er noe som skurrer, og jeg tenker stort sett at "jo, det antrekket var pent, men det hadde sett mye bedre ut med et par derbies". Er forøvrig enig i at skoene var pene, men jeg tror allikevel det var smart å droppe dem.

Lenke til kommentar

Det er vel helt åpenbart at det paret ville fungert greit nok til noe annet enn dress. Ja, det ville sett bedre ut om det var et par derbys, men herregud da, man kan ikke ALLTID ha perfekte antrekk. Skoene ville jo ikke akkurat fungert særlig bra med en dress i den formelle delen av skalaen heller.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Da må du over på litt sterkere skyts, og produktene man må bruke er ikke helt kompatible med å få et par skinnsko blanke. Det blir jo en vurdering man må ta ut i fra eget behov...

 

Jeg har ikke egentelig hatt noe problem med dette så langt. Det jeg ønsker er egentelig å bevare utseendet slik det er, samtidig som jeg kan gi skinnet vannavvisende egenskaper. Ut fra denne beskrivelsen, hva blir din anbefaling?

Lenke til kommentar

Det er ikke mulig. For å få et par sko vannavisende må du enten bruke mye voks, som vil gjøre skoene dine jævlig blanke (og det bør du uansett bare gjøre med tærne og hælene), eller så må du bruke Obenaufs heavy duty LP eller lignende, og da blir skoene matte. Du kan evt kombinere det og bruke voks på tær og hæl, og hdlp e.l. på resten av skoen, men det kan fort se litt rart ut.

 

Vil du beholde et normalt utseende på skoene bør du bruke krem og evt litt voks, og bare leve med at skoene blir våte en gang i blant. Det er ikke verre enn å tørke dem godt etter at de blir våte.

Lenke til kommentar

Hvordan er Loake i forhold til Allen Edmonds?

 

Det er vel enighet om at Loake sin 1880-"serie" er god kvalitet for prisen.

 

Det er nok noe tilsvarende for AE, altså at de har ulike kolleksjoner og serier, ville søkt litt rundt på SF for gode råd. Men hvorfor lurer du på AE? Synes nesten alltid det finnes et alternativ som ser bedre ut, både mtp. pris og utseende med mindre du er på bruktbutikker (i statene), ebay, SF kjøp-salg

 

De som var postet ovenfor av Beges så riktignok kurant ut.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Jeg har funnet ut at det er på tide å bytte ut vinterskoene mine med lærsåle etter at jeg gikk rett på snørra tidligere i dag og de er livsfarlige. De burde helst være i brunt skinn, ha gummisåle og budsjettet mitt er vel på ca. 2K. Noen forslag?

 

(er jente btw.)

Hvordan sko er du ute etter egentlig?

Vintersko kan jo være så mangt.

Lenke til kommentar

Jeg er egentlig veldig fornøyd med disse. Ser at de finnes i sort pluss semsket skinn i tillegg til den brune som jeg har, så vurderer egentlig å kjøpe et par til av samme modell bare i en annen farge. På en annen side trenger jeg et par brune sko til og det hadde dessuten bare vært fint med litt variasjon.

Jeg kunne vel ellers tenke meg et par jodphur boots eller et par enkle høye støvletter uten hel. Sistnevnte er vel kanskje vanskelig å få i noenlunde god kvalitet til den prisen uansett og dessuten vil jeg helst prøve støvletter i butikk siden de lett blir litt for trange rundt leggene mine.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...