Jump to content

Beges

Medlemmer
 • Content Count

  1440
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

157 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Kjæresten min er utenlandsk, men sier at hun vurdere å flytte til Trondheim. Hun er fra Finland, snakker gebrokkent svensk, er 24 og mangler å fullføre diplomoppgaven før hun er ferdigutdannet sivilarkitekt. Dette er en helt ny problemstilling for oss begge, og jeg vet ikke hvilke utfordringer som kan møte oss i en slik sammenheng. Er det noen her som har erfaringer med en slik situasjon? For det første må hun skaffe seg en eller annen jobb. Hvordan er det å få seg jobb som engelsksspråklig i Norge? Jeg ser for meg at hun kan få en helt grei blanding av norsk og svenskfinsk om 6-12 måneder, men akkurat nå snakker vi kun engelsk. Hvilke jobber er det som kan være tilgjengelige om man ikke snakker norsk? Jeg tror alt er av interesse, og da særlig jobber på arkitektkontor, men jeg aner rett og slett ikke hvordan sitasjonen er for internasjonale arbeidstakere i Trondheim. Det andre er sosiale. Vi vil gjerne ha våre egne sosiale sirkler. Det er mange internasjonale studenter i Trondheim, men det hadde vært best med stabile, permanente venner. Bortsett fra arbeidsplassen, hvordan kan hun lettest få seg en egen stabil sosial sirkel? Dette er de to vanskeligste problemene jeg kan se for meg. Det er sikkert mye annet. Noen som har vært i samme situasjonen og kan dele sine erfaringer?
 2. Jeg er på utkikk etter et par pennyloafers, beefroll, som på bildet under. Hverken Retro, Falkanger, Cosmo, Simon Sko eller Din Sko i Trondheim har noe i nærheten av dette. Skulle tro at i Norge, av alle land, burde det vært mulig å få kjøpt mokkasiner.. Er det noen som har forslag? Jeg vet Herring Shoes har noen få modeller, men jeg har innmari lyst til å prøve sko på før jeg kjøper dem.
 3. Ups. Da var bildet lagt ved. Jeg er redd den kommer til å bli for varm til å bruke på sommeren, ja.
 4. Jeg var innom en Tiger of Sweden-butikk i dag, og fant en dress på salg til 2500,-. Jeg har noen spørsmål om den.. 1. Hvordan er passformen? http://imgur.com/a/l5QP9 2. Dressen kommer i grått (som på bildet), og en mørkere koksgrå. Hvilken farge bør jeg velge som min første dress? 3. Dressen er ganske tykk, og består av 65% ull, 28% polyamid, 5% kasjmir og 2% elastan. Vil den være uegnet som noe annet enn vinter/høstdress? 4. Hvordan er generelt Tigerdressene? Er en velpassende dress til 2500,- et godt kjøp?
 5. Tok en tur til USA, fant nye sko og skolisser Allan Edmond Strands Camp mocs på thrift shopping Pluss en hel del skolisser fra Benjos!
 6. Ser den! Men det er det bare grafikkortet og 4 GB ekstra minne som utgjør den store prisforskjellen?
 7. Heisann! Jeg trenger en laptop til skolearbeidet, jeg jobber en del med 3D, Photoshop, InDesign og CAD-programmer, men har sett meg lei på datasalen på skolen. Jeg har funnet 3 modeller jeg synes virker veldig bra til mitt bruk, men jeg lurer på hvilke jeg skal velge. Jeg synes det ser ut som spesifikasjonene er veldig like, men prisen varierer ganske masse. 1. Multicom Xishan W350E + 120GB SSD = 8244,- 2. ASUS G55VW 8GB = 8990,- 3. Multicom Kunshan P150E = 11995,- Hvorfor er det så stor forskjellig i pris? Prosessor og skjermkort er jo likt på 1 og 2, men skjønner at det trekker opp prisen på #3. Ellers synes det det virker som det kun er forskjeller i RAM... Hva tror dere, hva lønner seg mest i lengden? Er det veldig stor forskjell på 1 og 2, og kommer #3 til å vare mye lenger enn de andre?
 8. Jeg trenger nye briller, og har vært og lånt med flere briller fra norske butikker - men det blir så dyrt! Rundt 3300 for glass, innfatning og glasstilpasning. Innfatningen jeg har funnet er perfekt, og jeg har funnet denne siden som selger komplett brille for en knapp tusenlapp etter den har vært gjennom tollen! Synet mitt er ikke forferdelig, jeg har -1.5 på begge øyene, og noe skjevhet på hornhinnene. Om jeg får synstest tatt i Norge, og kjøper brillene på nettet - det burde funke like bra som å kjøpe i butikk i Norge, eller?
 9. Hei! Studiet har startet opp, og jeg må kjøpe meg en laptop. Jeg kommer til å jobbe en del med 3dprogrammer, for eksempel Cinema 4D, ArchiCAD, Revit, og med en del Adobeprogrammer, f.eks. Photoshop, inDesign og Illustrator. Jeg kommer sannsynligvis også til å kjøre en del rendring på den. Har dere noen gode forslag? Jeg vil i utgangspunktet bruke ~9000,-, men det viktgste for meg et at pc'en kommer til å vare iallefall 3-4 år til. Hvis det betyr at jeg må opp litt i pris, så kan jeg legge på litt. Jeg har sett litt på Multicom sine sider. Går det an å få et fint oppsett ut fra denne? http://www.multicom....8;c:100561;fl:0 Evt. denne? http://www.multicom.no/Xishan-W150E-15e6-matt-FHDe-i7-3610QMe-GT650-GDDR5e-8GB-DDR3-1333MHze-750GB-hdde-uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c100561/p10619557
 10. Har sett på Chelseaboots selv, men har aldri gått med noe lignende før. Du har ikke noen gode inspirasjonsbilder av hvordan og hva de kan brukes med?
 11. Hvilke høst- og vintersko har dere, folkens? Høsten nærmer seg med stormskritt, og dertilhørende sludd, regn og gjørme. Jeg må begynne å spare opp til skotøy. Har sett på Red Wing Iron Ranger, men er litt skeptisk til å kjøpe fra eBay. Noen som har peil på størrelsene? Prøve Wolverine Montgomery på Falkanger i dag. God sko, men ikke spesielt vakker. Er størrelsene på Wolverine/Red Wing omtrent like?
 12. Jeg er snart halvveis uti mastergraden, så jeg vet nok hvilke program jeg kommer til å fortsette å bruke Men ellers takk for svar! Plutselig var det mange svar her! Nå ble det interessant å lese!
 13. Jeg tror 15" vil være helt greit for meg, men jeg vil ikke ha noe mindre. Noen krav til oppløsning har jeg egentlig ikke tenkt på... Kvaliteten så veldig bra ut! Men den ser jo ikke ut i måneskinn...
 14. Heisann! Jeg jeg trenger en ny pc til studiet. Jeg trenger en bærbar, fordi jeg må jobbe hjemmefra. Pc'en må tåle tunge arbeidsoppgaver, og gjerne mye parallellkjør. - Jeg kommer til å jobbe mye med Photoshop, InDesign, Illustrator, ArchiCad, Revit, AutoCad, 3DSmax, V-Ray, Indigo Renderer o.l.. Gjerne to-tre programmer samtidig, og mange store filer. - Jeg vil kjøre Windows - Utseende og stilrent design er forholdsvis viktig for meg. Asus Zenbook ser for eksempel fantastisk ut, men jeg er redd den ikke er kraftig nok? - Grafikkortet må støtte OpenCL eller CUDA. - Den bør ha minst fire USB-porter, så jeg kan bruke mus, ekstern harddisk, tegneplate og minnepinne samtidig - Prisen bør helst ligge et sted mellom maks 8000 - 10 000 - Pc-en bør være så støyfri som mulig Har dere noen gode forslag?
×
×
 • Create New...