Gå til innhold

PS3 euro, dobbelt pris for dårligere produkt


tigerdyr

Anbefalte innlegg

PS3 selges for $600 i USA, mens prisen er nesten $1000 her for en som til og med er en nedgradert versjon... blir faen meg så provosert av slik.

 

Jeg skal ha besøk fra USA om 3 uker, lurer på om jeg skal få dem til å ha en PS3 med over. Er egentlig primært interessert i blu-ray avspilning men siden jeg ikke har HDTV ennå, hadde jeg tenkt å vente.

 

Hvis og hvis.. nogen som kunne være interessert i å få en PS3 fra USA til en tusenlapp billigere enn her? (godt mulig jeg vil beholde den selv, vet ikke ennå)

 

Noen som vet om der er regionkode beskyttelse på PS3'en mht film? Kommer antakeligvis til å måtte fortsette å kjøpe "region 1" film for best utvalg og kvalitet, og da er en europeisk PS3 vel spild av penger?

 

Hvordan er det med spill, de er regionsfri mener jeg å ha lest, eller?

Endret av tigerdyr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Grunnen til at det koster meir i Europa og Norge er at me tenar betre. For ein som bur i USA er sikkert $600 tilsvarande $1000 for oss ut frå inntekt.

8017074[/snapback]

 

Nei, beklager, det der er helt feil. Etter skatt og avgifter sitter amerikanere flest igjen med en god del mere enn oss, men nå er det så også en avsporing av emnet.

Lenke til kommentar

Minstelønnsnivået er svært lavt ja, men amerikanere flest er svært kjøpesterke og tjener ikke så dårlig som mange tror.

 

Skatter og avgifter kan nok utgjøre en del her. Har bodd i Iowa, og mener å huske at mva. på f.eks. klær var 4%. Det vi her på forumet nok vet lite om er butikkkenes fortjeneste på maskinene. De har kanskje ikke samme mål for brutto fortjeneste som norske butikker, mye grunnet de nevnte lavtlønnede som sikkert jobber hos Best Buy osv. (og som gjerne ikke har råd til å kjøpe en PS3 selv).

Lenke til kommentar
Xbox 360 Premium koster 399 $ = 2500 Nkr. Samme maskin koster ca 2800 på Elkjøp. Dvs en prisdifferanse på 300 kr i forhold til USA pris. Tullet om 10*regelen er bare for grådige produsenter/importører.

8019562[/snapback]

Nå må vi huske at dette er et år etter lansering. Å 360 kostet mer rett etter lansering en 2800,- (utenom lanseringstilbudene til for eks elkjøp)

Lenke til kommentar
Grunnen til at det koster meir i Europa og Norge er at me tenar betre. For ein som bur i USA er sikkert $600 tilsvarande $1000 for oss ut frå inntekt.

8017074[/snapback]

 

 

ja men det er også små barn som har lyst på den! og får meg som er 13 år. så er 6000 veldig mye penger. kansje ikke får de som er over 18 og har orentlig jobb.

jeg greier vel kansje og skaffe 1000 i månden (i april da jeg får jobb) eller så tar jeg noen små jobber hjemme som og måke snø, klippe gress og støvsuge

Lenke til kommentar

Jo, men så var det jo et faktum at den kom som et lanseringstilbud til 2800 kr på f.eks. Elkjøp. Dette var en pris som var 10-15 % , 12% etter dagens kurs, høyere enn USA pris på 399$. Et lignende tilbud på Playstation 3 med 15% høyere pris enn US pris =599$ ville gitt et lignende tilbud på ca 4230 Nkr. Et slikt tilbud vil vi neppe få se og det er vel da ganske klart at det er noen produsenter som mer kynisk utnytter markedet.

 

Personlig tror jeg dette vil slå tilbake på Sony da marked alltid er styrt av tilbud og etterspørsel. Det vil rett og slett ikke være etterspørsel etter en spillkonsoll til 6000 kr når man kan få samme, eller kanskje bedre, til halve prisen. Jeg tror at Sonys markedsføring med at ekte next-gen først kommer med PS3 vil , eller allerede er avslørt, når man ser dette i sammenligning med det som allerede er på markedet.

Lenke til kommentar
Jo, men så var det jo et faktum at den kom som et lanseringstilbud til 2800 kr på f.eks. Elkjøp. Dette var en pris som var 10-15 %

 

360 premium kostet da 3500-4000 på elkjøp da den kom?? eller er jeg helt på jordet?

 

 

Kan tenkte meg hvordan det skulle vært om de stakkarene som jobber på wallmar for 3$ i timen skulle betale 1000$ for en ps3 :p

 

Også har vi jo 25% moms her i motsetning til deres kanskje 6%

Endret av tidus2k4
Lenke til kommentar

Jeg refererte ikke her til veiledende pris da Xbox 360 kom men tilbudsprisen på f.eks. Elkjøp. Jeg kjøpte min 360 på Elkjøp for kr 2795 i desember 2005 og i eksempelet mitt vurderte jeg et lignende tilbud på PS3 som da ville havnet på i underkant av 4300 kr, men som vi alle vet ikke vil havne der.

 

Jeg tror ikke den berømte hvermannsen vil vurdere en spillkonsoll til 6000 kr som aktuelt. At det stiller seg noe annerledes for "må ha gjengen" f.eks. her inne på forumet er selvfølgelig en annen sak.

Lenke til kommentar
Kan tenkte meg hvordan det skulle vært om de stakkarene som jobber på wallmar for 3$ i timen skulle betale 1000$ for en ps3 :p

 

Også har vi jo 25% moms her i motsetning til deres kanskje 6%

8020546[/snapback]

 

1. Lovfestet minstelønn varierer fra stat til stat fra ca $7 til ca $11.

 

2. De fleste mindstelønnsmottakere er illegale innvandrere som ikke har så mye valg. I praksis er "vanligste minstelønn" minst $3-4 over lovfestet minstelønn.

 

3. Både skatt og moms er ekstremt lite i forhold til i Norge, så du sitter igjen med mye større andel av pengene.

 

4. Lønnsforskjellene er mye større der enn her. F.eks. en ingeniør sitter igjen med over dobbelt så mye av lønnen i USA enn her og mye mye større kjøpekraft. For folk uten utdanning er det ikke fuldt så bra, nei, men større lønnsforskjelle er faktisk positivt og bra for samfunnet som helhet.

 

5. La oss se på et helt konkret tilfelde for å illustrere forskjellen i kjøpekraft på en typisk lavinntektsgruppe med samme jobb som kjøper samme produkt.

 

Bruttolønnen til en kassedame i Norge: ~108 kr/timen

Bruttolønnen til en kassedame i USA: ~$8/timen / 52 kr/timen

 

Skatten til kassedamen i Norge: 22% (skatt / brutto over et års forløp)

Skatten til kassedamen i USA: 6% (skatt / brutto over et års forløp)

 

Nettolønnen til kassedamen i Norge: 84 kr/timen

Nettolønnen til kassedamen i USA: 49 kr/timen

 

BigMac menu i Norge: ~60 kr (?)

BigMac menu i USA: ~$5 / 31 kr.

 

Kassedamen i Norge må da jobbe 43 minutter for å ha råd til en BigMac.

Kassedamen i USA må da jobbe 38 minutter for å ha råd til en BigMac.

 

.. og forskjellene bare øker jo bedre jobb du har, så at den jevne amerikaner (som tjener mere enn en kassedame) har større kjøpekraft enn oss er hevet over enhver tvivl.

 

La oss se PS3'en da:

 

PS3 i USA: $600

PS3 i Norge: 6000 kr

 

Kassedamen i Norge må da jobbe 72 timer for å ha råd til en PS3.

Kassedamen i USA må da jobbe 75 timer for å ha råd til en PS3.

 

Så den er altså bittegran billigere for en kassedame i Norge enn i USA, men hvis du istedet ser på folk med litt utdanning, så vil du finne at nordmenn må jobbe over dobbelt så lenge for å ha råd til samme produkt enn amerikanerne.

Endret av tigerdyr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...