Gå til innhold

Mer tungvint for Vista-oppgraderere


Anbefalte innlegg

Du kan godt argumentere for at andre OS er bedre til spesifikke oppgaver, men de som lager disse er ikke flinke nok til å markedsføre seg selv. Windows er så vidt jeg vet også det OSet med mest tilgang på spill, noe som er utrolig viktig for mange.

7819872[/snapback]

Og det er fordi de kjører så hardt på en proprietær standard, DirectX. Det var lenge snakk om at det åpne alternativet OpenGL ikke skulle få direkte tilgang til skjermkortet, at OpenGL-instruksjoner måtte oversettes til DirectX for så å bli aksellerert av skjermkortet. Hvis dette skulle bli en realitet, vil OpenGL bli betydelig tregere enn DirectX, og dette kan vel kalles å presse andre over på M$ sine løsninger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Feil.. monopolister tvinger folk til å kjøpe sitt produkt ved å skvise de andre som prøver seg..

7819712[/snapback]

 

Jeg vil tro det er du som tar feil her. Microsoft er markedsleder innen OS, men de er overhodet ingen monopolist etter det jeg kan forstå.

 

<snip>

 

Tro det du vil og jeg tror det jeg vil. Det er uansett ikke det som diskuteres i denne tråden., eod.

Lenke til kommentar
Virker her som om Micro$oft skyter seg selv i foten - igjen.

 

Er det rart at folk heller vil laste ned piratversjoner?  :hmm:

7819079[/snapback]

Vanskeligheter, begrensninger, sikkerhetsproblemer og dårlige proprietære løsninger ser ut til å komme på løpende bånd med Vista. Vista virker bare mindre og mindre attraktivt. Bak den pene overflaten er det ikke bare gull og grønne skoger. Linux har noen ulemper det også, men nå som M$ lesser på med ulemper på sin vektskål så blir Linux bare et ennå bedre valg for ennå flere mennesker.

Lenke til kommentar
Merker jeg blir litt irritert her. Er det virkelig sånn at man forventer å ikke betale for en vare man bruker? For det er jo hva Windows er. En vare du kan kjøpe i butikken og bruke.

 

På lik linje med å stjele en bil. Det lar seg vanskelig gjøre å ta denne med på tollstasjonen for å hente årsavgiften på den om den ikke er din.

7819269[/snapback]

 

Du missforstår hva folk reagerer på, det er ikke det at de må betale for windows. Det er det at Microsoft er i en markedsituasjon hvor de både kan ta seg uforholdsmesig mye betalt for en lisens av Windows, og hvor de også kan lage veldig mange hindringer på OEM versjoner og oppgraderingsversjoner for å få folk til å i stede kjøpe fullversjoner i stede for disse versjonene.

 

Det er selvsagt ikke bare Microsoft som gjør det, og det er heller ikke Microsoft som er slemme, men Microsoft er helt klart i en markedsituasjon som fører til dårligere, dyrere og til at fære får kjøpt produktene. Dette er hverken lønnsomt for forbrukerne eller for samfunnet. Så kort sagt det er ikke noe galt i at Microsoft som en aktør gjør som de gjør, alle ville gjort det samme som Microsoft hvis de hadde hvert i Microsofts posisjon.

 

Det som derimot er galt er at ikke forbrukerne gjør det samme, slik mennesker gjør her på forumet er (som du sansynligvis vil karakterisere som å syte å klage) eller lete etter andre alternative OS. Det forbrukerne da gjør er nemlig det samme som Microsoft gjør, nemlig å handle etter sine egne interesser. Derfor er ikke det å klage over hvor mye vi må betale for Microsoft sine produkter og lete etter andre alternativer noe galt med, tvert i mot er det en forutsetning for at kapitalismen skal fungere som økonomisk system.

Lenke til kommentar
Har et spørsmål ang. oppgradering

sitter her med en Engelsk utgave av winXP Pro. Upgrade

så hvis jeg kjøper Vista Ultimate Upgrade NORSK  vil det gå greit ?

( fra Engelsk XP upg til Norsk Vista Ultimate Upg. altså )

 

Man vil da på en fresh install må gå veien via 3 cd/dvd r

xp cd , in med den gamle 98  hvis den fortsatt er lesbar og så til slutt Vista

dette kaller jeg topp brukervennlighet  :thumbdown:

7819176[/snapback]

 

Mest sannsynlig kan du ikke oppgradere en engelsk Windows XP til norsk Windows Vista. Slik virket det tidligere i allefall.

Lenke til kommentar
Tviler egentlig på av £inux får en drøss nye brukere pga dette..

7820132[/snapback]

Aldri si aldri. GNU/Linux har hatt en stor økning av brukermassen. Det er fremdeles mest populært i servere, men det begynner å komme mer og mer på desktop-fronten også. Det fine med GNU/Linux er at det er svært billig, ofte helt gratis i motsetning til M$, som tar seg grovt betalt.

Lenke til kommentar
Tviler egentlig på av £inux får en drøss nye brukere pga dette..

7820132[/snapback]

Aldri si aldri. GNU/Linux har hatt en stor økning av brukermassen. Det er fremdeles mest populært i servere, men det begynner å komme mer og mer på desktop-fronten også. Det fine med GNU/Linux er at det er svært billig, ofte helt gratis i motsetning til M$, som tar seg grovt betalt.

7820157[/snapback]

 

 

Jepp og det er åpent og lett å stabilt å bruke :D

Lenke til kommentar

Det må bli et lite slit om harddisken skulle ryke, eller at det skjer noe med Vista installasjonen. Da er det bare å begynne med en XP installasjon, før en går løs på vista.

 

Oppgraderinger skal vel være billigere, fordi du bytter ut en eldre windows lisens på en maskin med en nyere. Men, de kunne vel kutta oppgradering helt når de begynner slik.

 

Jeg trodde jeg skulle bli kvitt XP herket med Vista, men nå som Microsoft gjør det de kan for å bli enda mer kundefiendtlige, så blir det Linux på meg og nå.

Lenke til kommentar
Tviler egentlig på av £inux får en drøss nye brukere pga dette..

7820132[/snapback]

Alle bekker små ... og det er svært mange små "bekker" (ulemper) med Vista.

 

Husk også at hvis bare noen få prosent av microsofts markedsandeler går over til Linux så vil Linux doble sine markedsandeler. ;)

Lenke til kommentar
Jævlig smart. Vet at flere forum brukere her formaterer iværtfall 1 gang i halvåret.

Tenk dere den prosessen først innstalere xp for å så innstalere vista. En hel gjeng med ubruklige unger hos microsoft.

7818469[/snapback]

 

Jeg tipper at de fleste som bruker en PC ikke formaterer en gang i halvåret. Vanlige folk og selskaper får garantert ikke noe problem med dette, da de enkelt å greiit innstallerer over det gamle, så lenge maskinen greier å dra Vista.

 

Hvorfor er det så mange her inne som tror verden kun handler om dem? Hvor mange her inne er det som bruker piratversjoner. Tror dere virkelig MS prøver å fortsette å lage ting enkelt for dere?

Lenke til kommentar

Eksempel på lisenskostnad hvis man skal sette opp en brannmurmaskin:

 

Windows Server 2003 Standard retail 5 klienter: 10695 kr

ISA Server 2004: ca 1500$ per lisens per prosessor pluss moms

 

I tillegg kommer maskinvare

 

Skal man f.eks. bruke FreeBSD/OpenBSD på brannmurmaskinen, betaler man 0 kr i lisenskostnader, man får et mer effektivt brannmursystem og man betaler bare for maskinvaren.

 

Edit: Et meget godt bilde på hvor grovt M$ tar seg betalt for sin maskinvare. Og de gjør det tungvint for kundene sine. Det er rett og slett skammelig.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar
Hvorfor er det så mange her inne som tror verden kun handler om dem? Hvor mange her inne er det som bruker piratversjoner. Tror dere virkelig MS prøver å fortsette å lage ting enkelt for dere?

 

Sitter selv på linux og tror mange i dette forumet gjør det. Så er ikke mye piratkopiering her i gården.

 

Og hvem snakker om at verden kun handler om dem ? Hvorfor skal ms gjøre livet vanskelig for power-users/entusiaster når det ikke har noe å bety for "vanlige" brukere og bedrifter etter din mening ?

Lenke til kommentar

jaja, det kommer vel ikke som et slag i trynet akkurat.....

 

Jeg reagerer egentlig ikke på prisen deres, da de tar det markedet er villige til å gi, men prinsippet deres er ganske råttent. Som jeg har sagt tidligere, hadde fks bilindustrien holdt på slik så hadde de gått konkurs for lenge siden.

 

Desverre tror jeg ikke meningene til de som er inne på forumet er representativ for den store kundegruppen(aldri si aldri), ellers så hadde nok MS forandret stategien sin. Tror majoriteten av MS brukere er mennesker som ikke kan, eller vil lære om noe annet. I Norge er det flest mellomstore bedrifter, de har ofte ikke IT-personell og har heller ikke tid til å lære seg fks Linux, når noe ikke fungerer så vil de ha muigheten til å ringe tec-support, noe som er litt vanskeligere i Linux. Tror heller ikke poengteller systemet deres kommer til å merkes av den store massen, da de heller kjøper en ny PC enn å reparere...men det gjenstår å se......

 

For meg virker det som det er den yngre genrasjonen (opptil 30, så klart noen eldre også) som hisser seg opp over dette, mens den eldre genrasjonen bare "innser" at de ikke kan noe å overlater det hele til noen andre (i dette tilfellet MS). Desverre så er det denne genrasjonen som har mest penger i dag og det er de som står bak de fleste firma. Derfor durer MS fram som de gjør, og det vil de nok gjøre fram til det er "a new kid in town"........ :cool:

 

 

Vet ikke om dette var helt on-topic, men jeg bare tenkte litt høyt etter å ha lest alle innleggene her.... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...