Gå til innhold

Dagens spill undervurderte?


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

Jeg har prøvd ut en god del spill i det siste. Veldig mange, faktisk - ekstremt mange. Mange av disse har fått elendig / dårlig kritikk av både brukere og "store" sider, som f. eks Need for Speed: Carbon eller Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas. Og jeg har flere ganger hørt at "det og det" spillet er altfor kort til at det i det hele tatt skal gå an og "sette seg skikkelig inn i det" eller "nyte det" eller hva det nå er folk sier.

 

Ok? Av alle nye spill jeg har prøvd det siste et-og-et-halvt-året har 0 stk. vært "dårlige". Jeg har nytt hvert eneste (nyter), og bruker laaang tid på hvert spill. Nei, jeg er ikke noe særlig treg eller dum, jeg bare føler de varer lenge.

 

Jeg hører også hele tiden klassikeren «Så mye bedre i gamle dager wha wha wha»-setningen. Nei, jeg er ikke enig - dagens teknologi er under utvikling hele tiden, og spill vil aldri bli det samme som før. Ikke at det gjør meg noe, tvert i mot. Det er ingenting gale med dagens spill - i hvert fall i mine øyne. Selfølgelig er det visse mangler, bugs o.l, men likevel - hva forventer man? Spillutviklingen er i rasende revolusjon for tiden, og jeg gleder meg til å prøve ut flere nyskapende spill.

 

Det eneste jeg ikke liker, er snakket om reklamen som kanskje skal komme i spill - vet nå ikke helt med det, men hvorfor skal det være så gale? Så lenge reklamen er taktisk plassert går det nok helt greit. Vi er jo uansett vant til reklame i aviser, ukeblader, TV, plakater, busser - ja, sånn ca. over alt. Så lenge det ikke lyser opp Coca Cola oppe i verdensrommet år 2140, skal det nok gå helt greit.

 

Er jeg ikke kresen i det hele tatt når det gjelder spill? Eller gjennomsnittspilleren i dag bare jævla bortskjemt? :) Hva er deres tanker rundt dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

er ganske enig. Nå har jeg ikke prøvd noen av spillene du nevner, men jeg synes også de nye spillene jeg har testet har vært bra. Flatout 2 er etter min mening mye bedre enn eneren. Nesten hver gang jeg drar fram en gammel klassiker blir jeg skuffet. Jeg tror man stort sett husker de possitive aspektene ved dem. Testet både Vice city og Blood på nytt her om dagen og ble litt skuffet over hvor mye mindre bra de var en jeg husket dem. De eneste klassikerne jeg har dratt fram som har innfridd har vært battlezone og Grim Fandango. Startet nettopp å spille meg gjennom Monkey Island serien og tror jeg liker treernen best selv om de fleste fansene liker 1\2 best. Tror det har noe med at grafikken er såpass at man kan se hva som skjer og at det har tale. Tror mange som drar fram doom nå kan finne på å bli skuffet.

Lenke til kommentar

Hehe, klart en oppfølger som går en annen vei enn de tidligere spillene i serien vil få mange klager av de som var glad i serien slik den var før.

 

Om vi ser bort ifra sinte forumbrukere, og heller tar en titt på hva de som faktisk får betalt for å mene noe sier, får pipen fort en annen lyd: http://www.gamerankings.com/htmlpages2/932240.asp

 

89%. Spillet er ikke et dårlig spill i seg selv - det er bare annerledes enn tidligere.

Lenke til kommentar

Saken er vel at de fleste ser på gamle spill med nostalgiske øyne, og noen unnskylder til og med spillene ved at de er gamle. Mange spill idag har også blitt mer mainstream enn endel liker, problemet ligger jo i at mange vil ha bra grafikk, bra storyline +++ og samtidig være i slik stil av få vil sannsynligvis kjøpe det, noe som rett og slett kan sammenlignes med å skyte seg selv i foten i dagens spill industri.

 

Selv elsker jeg fallout, begynte såvidt å spille 2ern igjen nå, og fikk vite at enn viss tosk vil ødelegge min kjære spill serie ved å lage det til en MMO (ikke at det er en direkte negativ sak, men siden han kan 0 om spillets historie sier deg seg selv hvordan det går) og slik går det med andre spill serier og, og ofte ser man på de eldre som best, uansett hva. Det er nostalgi, for ikke å nevne magien ved å være noen av de første spillene av den typen/i det hele tatt man spilte. Den slags kan ikke komme i nye spill, det er umulig...

Lenke til kommentar

E d så løye at spel bler mainstream... spele produsenter må jo ha mad på bordet de og.. å når dagens ungdom, fjortiser om du vil, ikke tåler mer enn 2 timer gamplay :p før de gir opp, så e lokkeplaster bedre grafikk,, litt off topic.. men det gir jeg...

 

som loathsome sier er spillebransjen i en rasende revulosjon, time will show.. om vi ser spille verden nå nye høyder, eller rævkjøre seg kraftig!:p

Lenke til kommentar

Jeg tror, når det gjelder dette temaet, i hoved sak det finnes to typer mennesker. De som syntes den beste tiden har vært og de som ikke nødvendigvis er enig i det. Kanskje noe av grunnen til at de som like gamle spill best nettopp liker gamle spill best er følelsen spille ga. Det at det ikke var noe særlig bra grafikk gjorde kanskje at man måtte bruke hjernen mer til "fylle ut" det som ikke ble synelig i grafikken. Slik at hjernen byggde en strekere assosiasjon til spillet. Jeg tror også det at mange tidlige spill var helt ferske og ofte innovative noe som er mer vanskeliger å gjøre i dag.

 

Personlig syntes jeg mange gammle spill er bra, men jeg syntes også mange nye spill er bra. Det kreves mer av utviklere for å lage et innovativt spill nå enn det gjorde når bare pong var på markede. Så jeg syntes de gjør en, uten å være for entusiastisk, grei jobb.

Endret av defensor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...