Gå til innhold

Tråden for antall konsoller solgt + software!


Mr.FOXHOUND

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ingen Wii-spill i topp 10 må vel nesten være første gang? Ser ut til at Last Story ikke ble den suksessen mange håpet på. Wii vil nok slite framover i Japan. Slik det er nå har ikke Wii noen systemselger før til høsten med Zelda.

 

Fant en meget interessant rapport:

NORDIC GAME SALES 2010

 

norsales1.png

 

Over dobbelt så mange PS3-spill som X360-spill ble solgt, mens Wii gjør det svakt med bare halvparten av X360-salget igjen. Sterkt PC-salg i Norge takket være Starcraft og WoW. Ellers merk dere PSP...

 

norsales2.png

Ikke så ulikt resten av den vestlige verden, men FIFA, Battlefield, Gran Turismo og Blizzard sine spill er hakket mer populært her.

 

Skammelig. Men er det ikke alltid slik at MS ikke oppgir tallene sine, slik at MS publisertre spill regnes ikke med eller noe. Pluss at halvparten av 360 eiere kjøper jo ikke spill så det hjelper jo heller ikke.

Lenke til kommentar

Uke 7 UK.

 

01 (__) PS3 Killzone 3 (Sony Computer Ent.)

02 (__) 360 Bulletstorm (Electronic Arts)

03 (02) WII Just Dance 2 (Ubisoft)

04 (01) 360 Call Of Duty: Black Ops (Activision Blizzard)

05 (04) PS3 Call Of Duty: Black Ops (Activision Blizzard)

06 (09) 360 Fifa 11 (Electronic Arts)

07 (05) 360 Dead Space 2 (Electronic Arts)

08 (14) WII Wii Party (Nintendo)

09 (08) PS3 Dead Space 2 (Electronic Arts)

10 (18) PS3 Fifa 11 (Electronic Arts)

11 (03) 360 Marvel Vs Capcom 3: Fate Of Two Worlds (Capcom)

12 (20) WII Just Dance (Ubisoft)

13 (13) WII Dance Juniors (Ubisoft)

14 (__) PS3 Bulletstorm (Electronic Arts)

15 (11) PS3 Littlebigplanet 2 (Sony Computer Ent.)

16 (16) WII Wii Sports Resort (Nintendo)

17 (07) PS3 Marvel Vs Capcom 3: Fate Of Two Worlds (Capcom)

18 (17) WII Wii Fit Plus (Nintendo)

19 (21) NDS Art Academy (Nintendo)

20 (12) WII Mario Sports Mix (Nintendo)

21 (__) PC World Of Warcraft: Battle Chest (Activision Blizzard)

22 (32) 360 Kinect Joy Ride (Microsoft)

23 (30) 360 Need For Speed: Hot Pursuit (Electronic Arts)

24 (22) 360 Kinect Sports (Microsoft)

25 (27) NDS New Super Mario Bros. (Nintendo)

26 (06) 360 Test Drive Unlimited 2 (Namco Bandai Games)

27 (19) 360 Assassin's Creed: Brotherhood (Ubisoft)

28 (25) WII Mario Kart Wii (Nintendo)

29 (24) PS3 Assassin's Creed: Brotherhood (Ubisoft)

30 (28) PS3 Mass Effect 2 (Electronic Arts)

31 (10) NDS Mario Vs Donkey Kong: Mini-land Mayhem! (Nintendo)

32 (36) PS3 Need For Speed: Hot Pursuit (Electronic Arts)

33 (29) 360 Dance Central (Microsoft)

34 (26) PS3 Gran Turismo 5 (Sony Computer Ent.)

35 (31) WII Michael Jackson: The Experience (Ubisoft)

36 (35) WII New Super Mario Bros. Wii (Nintendo)

37 (33) WII Donkey Kong Country Returns (Nintendo)

38 (23) PS3 Grand Theft Auto Iv: Complete Edition (Take 2)

39 (15) PS3 Test Drive Unlimited 2 (Namco Bandai Games)

40 (37) NDS Mario Kart Ds (Nintendo)

 

 

 

KZ3 har visstnok solgt ganske dårlig, kanskje ikke særlig overraskende.

 

Original ‘Killzone’ debuted way back in week 48, 2004 on PS2. The current version is the 14th fastest-selling Sony title (in terms of week 1 CT panel units), compared to ‘Killzone 2’, currently Sony’s 5th week 1 best-seller.

 

Nei, vi vet ikke salgstallene enda men vi vet at KZ2 har den 5 største åpnings uken i UK for PS3 spill, KZ3 derimot hadde altså bare det 14 største. Og det til tross for langt større større brukermasse nå selvsagt.

 

Så vi snakker nok om et ganske stort dropp i salget. Ikke så rart, KZ2 var jo ikke akkurat universalt likt. Tipper det ikke vil gjøre særlig mer enn 300K i NPD Amerika heller.

 

Vil nok ikke klare selge selv 1 million på egen hånd. Men Sony vil selvsagt bundle spillet snart så da kan de fortelle at spillet har liksom "solgt" 2-3 millioner om 2-3 måneders tid.

Som de alltid gjør.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ingen Wii-spill i topp 10 må vel nesten være første gang? Ser ut til at Last Story ikke ble den suksessen mange håpet på. Wii vil nok slite framover i Japan. Slik det er nå har ikke Wii noen systemselger før til høsten med Zelda.

 

 

 

Last Story endte på nummer 14 andre uken, og nummer 34 tredje uken, så ikke spesielt positivt for Nintendo/Mistwalker nei. Sakagauchi har jo også sagt at han vil gi seg med spilldesign om The Last Story ikke blir godt mottatt, så blir spennende å se om han holder ord (jeg tviler selvsagt sterkt på det, tipper Nintendo vil ha han og Mistwalker med videre).

Lenke til kommentar

Da har jeg satt meg på venteliste på 3DS på gamestop i Drammen hvertfall :D Og om 2 dager er det nytt pokemon-spill også. Og uka etter kommer Dragon Age 2. Mars blir en bra måned!

 

Litt skuffende releasetitler, men det er greit å bli kjent med konsollen tidlig og finne riktige vinkler og slikt.

Har lest et par reviews fra Japan, bl.a. Brian Ashcroft fra Kotaku som bor i Japan, han sa det er veldig viktig å finne "sweet spot" for 3d-skjermen, hvis man mister fokus et lite øyeblikk eller flytter på 3DS'n mister man 3D'n og ser bare en blurry greie istedet. Han sa også at han merket øynene jobber dobbelt så mye, men fikk ingen hodepine eller kvalme etter mange timers spilling.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Dance Central imponerer.

 

To date [Dance Central] has outperformed Rock Band 3 at retail," said Harmonix CEO Alex Rigopulos in an interview with video game weblog Destructoid.
As of January 2011, three months after its release, the standalone version of the controller-free dancing game had sold over 1.2 million copies in North America, according to figures provided by the NPD exclusively to Gamasutra. That number doesn't include Dance Central copies sold with Xbox 360 Kinect bundles or Kinect accessory bundles.

 

http://www.gamasutra.com/view/news/33294/Harmonix_Dance_Central_Outselling_Rock_Band_3.php

Lenke til kommentar

Imponerende! Det som er enda mer interessant er at det fort pakker på seg, med 3 mill (som er bra!) så blir det flere utviklere som strømmer til platformen, kvaliteten blir bedre, salget av Kinect fortsetter i raskt tempo, en større installbase fører til enda flere vil lage spill til Kinect, osv, osv.

 

Som jeg sa før Kinect Launch... Det eneste man med sikkerhet kan si er at man aldri skal undervurdere Microsoft.

Lenke til kommentar

Jeg er blant den som har trodd at Kinnect ville bli en døgnflue med en meget god start takket være Microsofts annonsedollars, men at det ville dø ut relativt fort i løpet av det første året. Dette har jo skjedd med Move, men det ser ut som jeg (foreløpig ihvertfall) har bommet grovt på Kinnect. Bare å ta av seg hatten for Microsoft.

Lenke til kommentar

Jeg tipper at hverken Nintendo eller Sony er direkte fornøyd, da det jo er konkurrenten deres, men samtidig så tror jeg ikke Nintendo er i overkant opptatt av hva Microsoft driver med. De har under Iwata virket å gå sin helt egne vei uavhengig av hva konkurrentene bedriver (noe som Wii-ens tekniske spesifikasjoner understreker). Apropos Iwata, han holder en key-note på GDC i morgen. Den blir live-streamet av Nintendo of America for de som er interessert i å se hva sjefen for verdens viktigste (subjektivt, greit) spillselskap har å si om spillenes fremtid.

Lenke til kommentar

Med tanke på at 2011 står i håndholtkonsollens år, med både 3DS og NGP, er jeg veldig spent på hvilken effekt smartmobiler og nettbrett kan ha på salget av de to.

 

Kan det være at terskelen for å handle seg en 3DS eller NGP blir høyere når man allerede sitter med en brukbar spillemaskin i form av mobiltelefonen og/eller nettbrettet? Jeg synes det sånn sett ser svært stygt for sony og deres NGP lansering.

 

Jeg tror ikke den vil være dead on arrival, men er skeptisk til at den kan bli noen suksess. Noen andre med tanker om det?

Lenke til kommentar

Ja, 3DS er har i det minste noe unikt ved seg, mens "next-gen" ytelse/grafikk og de funksjoner som Sony satser på kan enkelt kopieres. For alt vi vet kan en ny iPhone vise seg å være like kraftig.

 

I tillegg ser det ut til at Sony er 6-12 måneder etter Nintendo lanseringsmessig.

Endret av kilik
Lenke til kommentar

Med tanke på at 2011 står i håndholtkonsollens år, med både 3DS og NGP, er jeg veldig spent på hvilken effekt smartmobiler og nettbrett kan ha på salget av de to.

 

Kan det være at terskelen for å handle seg en 3DS eller NGP blir høyere når man allerede sitter med en brukbar spillemaskin i form av mobiltelefonen og/eller nettbrettet? Jeg synes det sånn sett ser svært stygt for sony og deres NGP lansering.

 

Jeg tror ikke den vil være dead on arrival, men er skeptisk til at den kan bli noen suksess. Noen andre med tanker om det?

 

Om Nintendo klarer å få Capcom til å gi ut Monster Hunter på 3DS i stedet for NGP (husk, Capcom skiftet Monster Hunter Tri fra PS3 til Wii pga høye utviklingskostnader på PS3), så tror jeg NGP er dead on arrival ja, og den vil uansett slite utenfor Japan. 3DS er (foreløpig) alene om å gi oss spillopplevelser i 3D uten briller, så den kan vinne en del kunder på det. Men generelt, så tror jeg du har helt rett i at Nintendo også vil slite med å nå ut til alle de barna og mindre spillinteresserte som stod for store deler av salget til DS. Vi her inne som er villige til å betale litt ekstra for gode spillopplevelser, vil nok fremdeles kjøpe dedikerte håndholdte spillekonsoller, men for det utvidede markedet som Nintendo har kurtisert de siste årene, er det nok langt fra like opplagt hvorfor en skal skaffe seg enda en dings (som i tillegg er dyr).

 

Og dette bringer oss frem til den uungåelige Nintendophone. Vi ser ar Sony gjør et forsøk i denne retning allerede med Xperia Play, og det bør være bare et tidsspørsmål før Nintendo også kommer etter her. Enten alene, eller i samarbeid med en etablert mobiltelefonprodusent.

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

PlayStation-phone var naturlig ettersom Sony eier Sony Ericsson. Tror ikke vi ser noen Nintendo-branded telefon de nærmeste årene i alle fall. Tror 3DS må skuffe enormt salgsmessig før de bestemmer seg for noe sånt.

 

Litt mer spekulasjoner om den kommende generasjonen:

 

Jeg tror Nintendo skjønner at Wii-suksessen går mot slutten nå med sviktende salg i Japan og braksuksessen til Kinect i Vesten. Jeg tror det er ganske god sjanse for at Wii 2 blir annonsert på E3 med planlagt lansering høsten 2012. Zelda vil berge julesalget for i år. Wii 1 vil fortsatt være på markedet noen år etter at Wii 2. Den blir nedsatt til ca. 1000 kroner og blir i så måte et billig casual-alternativ.

 

NGP vil være Sonys klare hovedfokus på årets E3. Den slippes neste vinter. Tidligst i november, kanskje ikke før 1. kvartal 2012 i Europa. Dermed tror jeg Sony venter en stund med PS4. Den har fortsatt et solid priskutt til gode som jeg tror kommer enten i slutten av året eller i 2012 som vil gi den en boost. Blu-ray og 3D gjør også at den rent teknisk holder koken en god stund til. Sony har dessuten ytret at det viktigste for dem er å gå med overskudd, ikke å slå Xbox. De har brukt enormt med penger på PS3. Så 2013/2014 er nok mest sannsynlig for PS4.

 

MS var klart først ute forrige generasjon, bare fire år etter Xbox 1. Men nå er det snart 6 år siden Xbox 360 ble lansert. Hadde det ikke vært for Kinect tror jeg de ville lansert Xbox 3 i år, men nå ser jeg for meg at de gir Kinect minst to år på markedet alene, altså tidligst november 2012. Men kan drøye til 2013.

Endret av kilik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kilik: Godt poeng. Spørs hvor imponerende NGP vil være innen den kommer, i forhold til andre dingser. Den er nødt til å ha solide spilltitler å backe opp med.

 

Taterfyrings: 3DS kan gjøre det bra basert på suksessen til DS(i) alene, men spørs hvor lenge den vil være alene om å ha brilefri 3Dspillopplevelser. Uansett tror jeg ikke 3D er hovedgrunnen til at den gjennomsnittlige spilintresserte kjøper den.

 

Hva gjelder nintendophone er ikke godt å si. Har faktisk ikke tenkt tanken engang, men hvorfor ikke.

Lenke til kommentar

Takk og pris at MH3 kom til Wii istedet for PS3, så jeg også kunne bli oppslukt av Monster Hunter-manien.

Pluss at det føyde seg inn i den tynne rekken "voksenspill" til Wii også.

Man kan nemlig ikke bare buttonmashe seg gjennom, man må lære timingen og komboene til hvert våpen. Greatsword f.eks krever en HELT annen timing enn Sword+shield for å greie å stringe comboer sammen. Fordi GS er et drittungt sverd, tar alle svingene lang tid, men treffer hardt, i motsetning til S+S der alt går veldig fort men treffer svakt..og våpnene er så bra balansert at man egentlig kan velge hva man liker best og holde seg til å oppgradere det.

 

Håper et MH-spill kommer til DS/3DS også, jeg. Selv om jeg liker best å spille sånne spill på stor skjerm.

Lenke til kommentar

Det som bekymrer meg mest med tanke på 3DS er at prisen på den er SINNSYK! 2500-3000 for en håndholdt konsoll?! I samme marked som man får en 360 nedmot tusenlappen på salg? My god...

 

I Japan hvor alle er Nintendo- og håndholdt-crazy så går nok salget bra over lengre tid (launch var som ventet en sellout), men i resten av verden tror jeg det må flere priskutt til før den blir å selge.

 

Generelt når det gjelder håndholdte så er de i et tøft marked når både Android (og spesielt Xperia Play) og iPhones/Ipod Touch er så utbredt og gir så gode spillopplevelser. PSP ble aldri en vinner i EU/US og jeg har ingen tro på NGS...

Endret av thklinge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...