Gå til innhold

Naive Norge TV2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Syntes hele fyren virket en smule sær. Analyserte alt ned til det groveste og virker i det hele tatt bare skikkelig useriøs. Når man går til et sted fast bestemt på å finnne noe gale om det stedet, så gjør jo man nettopp det... Kan godt være det er slik der, men den dokumentaren hans virket for meg lite troverdig.

Lenke til kommentar
Pokker og, jeg som hadde tenkt å se den.

Du gikk ikke glipp av noe, og kan spare deg en time jeg aldri vil få tilbake.

 

Kort fortalt flytter mannen til Holmlia, hvorfor er litt uklart, men han fremhever at han kom med åpne tanker. Noe mystisk at hans grumsete fordommer da var tilstede allerede i første scene, tidlig i året, men pytt pytt.

 

Han møter diverse kvinner med innvandrerbakgrunn. De passer tydeligvis ikke helt inn i profilen hans, blant annet ser han det nødvendig å påpeke at den ene er "den mest norske pakistaneren" han har møtt. Han stiller også en rekke spørsmål om hvorvidt de er undertrykte etc. Han får ikke de negative svarene han ønsker. Uff da.

 

Han intervjuer en norsk politiker. Heller ikke her får han henne til å vektlegge noe negativt. Pokker. Han finner riktignok bruk for filmingen av politikeren mot slutten av filmen.

 

Igjennom filmen ser vi regissøren klage over matlukt. Uff da. I tillegg klager han på bråk; de som bor tett vet det er ganske normalt å høre naboen. Han rapporterer også om krangler, men dokumenterer dem ikke. Han hevder også han blir truet etter han har trampet over gulvet etter bråk fra underetasjen, heller ikke dette dokumenterer han. Han hevder også en Malik skal mekle mellom ham og naboen, ingen dokumentasjon dog, men Malik dukker påståelig ikke opp på det angivelige møtet. Hmm, sniff sniff, noe lukter, og det er ikke karri.

 

Han finner to (tre?) ungdommer som han filmer mens de prater generelt skitsnakk. Her tror jeg han er mer fornøyd med filmen, selv om det som blir sagt er dødsens kjedelig og lite interessant. Men jeg tror det er meningen vi her skal bli skremt og få en oppkvikker. Gjesp.

 

Det ender med at han reiser fra Holmlia, men ikke før han har lagt voiceover hvor han kommer med udokumenterte påstander, legger det sedvanlige pratet om multiukulturelt prosjekt, samfunn i samfunnet, litt islamofobi, samtidig som han endelig får brukt filmen av den norske politikeren til noe nyttig: mens disse udokumenterte og ubegrunnede påstandene kommer over eteren ser vi henne nikke, som om enig med hans grumsete buskap.

 

Man ser egentlig film om en mann som er oppsatt på å få bekreftet sine fordommer. Han får det ikke skikkelig til en gang, men lar seg ikke stoppe av det.

Endret av Cybbe
Lenke til kommentar

Cybbe, takker for en meget bra fremstilling av filmen. :)

 

Filmen er i bunn og grunn intet annet enn en fremstilling av noen personer som virker.. normale i mine øyne, og litt påstander hipp som happ om hva han har sett og hva som vil skje.

 

Filmen starter med en kommentar om at han er nervøs, at de skal komme etter ham for sine "ære" eller noe i den duren.

 

Morsomt at folk tar filmen som en rettesnor og tror alt som sies.

 

Jeg var en gang på Kypros, der så jeg noen grekere banke opp og skyte ned en tyrker med en AK-47.

 

Tror du meg?

 

Det burde du ikke.

 

Det er i og for seg ikke sant, men hvordan vet vi at denne mannen forteller sannheten?

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Synes programmet var helt greit, jeg, hverken mer eller mindre sant enn alle andre tilsvarende programmer.

Det som imponerer meg er at TV2 tør å sende et slikt program, det gjorde ikke nrk.

Har også registrert at flesteparten av de som er forbannet på programmet er innvandrere selv elller har familie eller venner som er innvandrere.

Virker som om de føler at noe ble avdekket som skulle vært skjult :-)

Når det gjelder hvem som får flertall og når så kan man krangle om dette i det uendelige.

Skal man gå skikkelig til verks så må man se på hvor mange som er aktivt kristne i landet, det er heldigvis ikke mange.

Så kan man se på hvor mange som er aktivt muslimer i landet, det er fler og fler.

Jeg synes det blir feil å regne seg frem til når muslimene utgjør over 50 prosent av befolkningen.

Man bør heller se på når de overstiger de 4% eller noe slikt som er aktive kristne og på den bakgrunn gjøre seg noen tanker om norge er et islamsk eller kristent land.

 

For min egen del så bryr jeg meg ikke om norge blir regnet som islamsk eller kristent, like gale begge parter.

Politikerne har forlengst gitt blaffen i nasjonen, alt som en gang var verdt å kjempe for som de gjorde for å frigjøre seg fra okkupantene under den 2. verdenskrig er nå borte og vi står igjen med en nasjon med knekt rygg som er tilgriset av olje og korrupsjon.

 

Hvis muslimene er så dumme at de vil ha landet så får de komme og få det, VI vil ikke ha det og hvem bryr seg om kristne ekstremister blir byttet ut med muslimske ekstremister? Ikke jeg ihvertfall...

 

-My mind is not for sale or rent to any god or goverment!!

Lenke til kommentar

Jeg har litt blandede følelser mht "dokumentaren". Hva var det han prøvde å dokumentere? Hvis han prøvde å dokumentere den humanistiske elitens naivitet så har de forsåvidt greid det selv, uten hans hjelp. Samfunnsproblemene som ghettodannelsen gir klarte han ikke å dokumentere, de står der som en påstand. En påstand jeg forøvrig støtter, men ikke ser dokumentert i filmen hans.

 

Desverre kom han med en del usakligheter som kludrer til det som er viktig. Lavmål å klage på matlukt fra naboen. Det lukter når jeg lager mat også. Og når jeg driter.

 

Så selv om jeg synes han har et budskap som er verd å høre på så, at integreringen langt på vei er en illusjon, synes jeg filmen som sådan ikke er noe bra håndverk. Men det var fint å få høre hva Hylland-Eriksen lirer av seg når han er sammen med andre "troende". Karen lever jo i en drømmeverden.

 

Det var jo et par kule og artige innvandringsgutter med i filmen, dóg. Han ene satte jo trygdesnyltingen temmelig på spissen i sin personlige "fremtidsvisjon". :D

 

PS. Ankh, kan du utdype litt hva vi hadde etter krigen som vi nå har gitt fra oss?

Lenke til kommentar
PS. Ankh, kan du utdype litt hva vi hadde etter krigen som vi nå har gitt fra oss?

 

Stolthet.

7465633[/snapback]

Når fikk vi denne stoltheten, hvordan så den ut, når ble den gitt bort?

 

Norge i dag har langt mer å være stolt av enn vi hadde for 60 år siden.

7466161[/snapback]

 

1905, lys og når første pakistaner fikk oppholdstillatelse.

 

Mener du virkelig at Norge har mer å være stolt av nå? Det var iallfall mer baller i landet, og folk var glade i sin kultur.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

 

1905, lys og når første pakistaner fikk oppholdstillatelse.

 

Mener du virkelig at Norge har mer å være stolt av nå? Det var iallfall mer baller i landet, og folk var glade i sin kultur.

7466567[/snapback]

 

Har du rusla rundt i flere liv? Hvordan vet du at folk var glad i sin kultur, eller mere glad i den enn de er idag?

Lenke til kommentar
PS. Ankh, kan du utdype litt hva vi hadde etter krigen som vi nå har gitt fra oss?

 

Stolthet.

7465633[/snapback]

Når fikk vi denne stoltheten, hvordan så den ut, når ble den gitt bort?

 

Norge i dag har langt mer å være stolt av enn vi hadde for 60 år siden.

7466161[/snapback]

 

1905, lys og når første pakistaner fikk oppholdstillatelse.

 

Mener du virkelig at Norge har mer å være stolt av nå? Det var iallfall mer baller i landet, og folk var glade i sin kultur.

7466567[/snapback]

 

jeg lurer litt på hvorfor du mener vi gav den bort når første fremmedkulturelle fikk oppholdstillatelse?

Lenke til kommentar

En ting skal venstresiden ha. De er flink til å gi en usedvanlig dårlig "dokumentar" (i mangel på bedre ord) oppmerksomhet.

 

Denne dokumentaren er hverken kvalitetsmessig god nok til å bli sendt på riksdekkende tv, ei heller noe som fortjener annet enn maks et lite innlegg på VGD.

 

Jeg er først og fremst irritert på alle nikkedukkene som fikk denne "dokumentaren" på dagsorden og inn i aviser. Her kaster jeg bort en time av mitt liv og jeg sitter igjen og undrer på hvorfor. Jeg burde strengt talt vite bedre.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Strengt tatt så har vel alle borettslag regler mot støy og lukt.

Hvis jeg setter en gigantgrill rett under terrassen til naboen over meg og fyrer igang noen verstingbiffer krydret med en kanne tennvæske så er ikke det hverken populært eller lov.

Om jeg senere på kvelden skrur opp musikken så det dundrer i veggene, er heller ikke det lov.

Slik det ble fremstillt her lot borettslagstyret være å klage for å bevare roen og ikke få trusler tilbake.

Det er IKKE bra.

 

Når det gjelder hva vi har mistet de siste 20-30 årene, så er det bl.a stolthet som noen nevner.

Når man leser historie fra rundt 50 tallet og oppover så er det en vilje til å utrette, bygge landet, jobbe for fellesgoder og politikerne hadde ideologier man kunne være enig eller uenig i men det var nå engang ideologier og de gjaldt lenger enn til neste dag.

 

Nå er det bare korrupsjon, fallskjermer, underslag, snu kappen etter vinden, tiltaksløshet, og bruk av mye ressurser på fillesaker.

Fra de siste årene har vi jo det viktige spørsmålet om salg av i kiosker over 100 kvadratmeter, som resulterte i brustadbua.

Man har jobbet med røykelover, strandsoner, sjokoladeavgifter, statuer og opera.

De store og viktigere ting som et mer rettferdig skattesystem, økning av pensjoner, forbedring av levestandarden til småbarnsfamilier, bedring av veinettet, bedring av kollektivtilbudet, skolene, bilavgiftene osv driter man i.

 

Det føles egentlig feil å måtte handle i Sverige og jeg lurer faktisk på hva Sverige tenker om nordmenn som kommer som prisflyktninger og handler som gale.

 

Det hadde vært så deilig om jeg kunne følt en aldri så liten stolthet av å være norsk, kunne slå i bordet med at vi har funnet opp noe mer enn binders og ostehøvel, kunne vise til noe som var BRA med Norge!

Lenke til kommentar
Strengt tatt så har vel alle borettslag regler mot støy og lukt.

Hvis jeg setter en gigantgrill rett under terrassen til naboen over meg og fyrer igang noen verstingbiffer krydret med en kanne tennvæske så er ikke det hverken populært eller lov.

7468466[/snapback]

 

 

Med erfaring fra borettslagsstyre kan jeg vel si at ca. 95% av de klagene på støy som er kommet i vårt borettslag er rettet mot etniske nordmenn. Jeg skal garantere deg at det er kommet ganske ampre protester når man har tatt kontakt med nordmennene som det blir klaget på. Skal jeg da lage en dokumentar om støyende og truende nordmenn?

 

Opplevde også en klage fra en gammal nordmann på kineserne under. Han likte ikke matlukten, ettersom det ble krydret litt vel mye. Denne nordmannen truet og skapte så mye bråk at borettslaget investerte i splitter nytt avtrekksvifte på kjøkkenet til vietnameserne. Det er verdt å nevne at ingen andre merket denne lukten da, selv når styret kom på besøk for å undersøke.

 

Når jeg tenker meg om har jeg bare opplevd støy en gang fra noen med innvandrerbakgrunn. Det var noen kinesere som sang karaoke hver natt helt til en gedigen underskriftskampanje og klage fikk dem til å slutte.

 

Det største problemet er alle de hvite etniske nordmennene som vet å bråke hver bidige natt til fredag, lørdag og søndag. Trusler kommer de med og. Disse jævla nordmennene! :wee:

 

Skal si denne dokumentaren engasjerer forresten...;

http://www.bt.no/bergenpuls/tv/article322332.ece

Lenke til kommentar
1905, lys og når første pakistaner fikk oppholdstillatelse.

7466567[/snapback]

Unnskyld, men, hah.

 

Jeg er først og fremst irritert på alle nikkedukkene som fikk denne "dokumentaren" på dagsorden og inn i aviser. Her kaster jeg bort en time av mitt liv og jeg sitter igjen og undrer på hvorfor. Jeg burde strengt talt vite bedre.

7467226[/snapback]

Dokumentaren er ingen dokumentar. Det er en høyst subjektiv film, der fordommer og ubekreftede påstander har grobunn.

 

Hvorfor mente TV2 at vi skulle sett denne filmen? Hvem er med å protestere mot lavkvalitetsinnhold på TV2? :wee:

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Norge i dag har langt mer å være stolt av enn vi hadde for 60 år siden.

7466161[/snapback]

Hva da? At vi har olje, noe som legger alt til rette for at vi kan være det beste landet i verden å bo i?

 

Etter WWII er det vel neppe så mye som kommer opp mot det...

7468914[/snapback]

 

Vi kan være stolt over at vi styrer bedriften Norge slik at vi for fjerde gang på rad er verdens beste land og leve i. Vi kan være stolte over at vi er gode venner med våre venner, og tør gi disse ærlige tibakemeldinger. Vi kan være stolte over et eksemplarisk kongehus, vi kan være stolte over at du og jeg får uhindret utveksle meninger..... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...