Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Skrevet
Gouldfan skrev (På 26.4.2022 den 21.57):

Innis var god, litt subtil Laphroaig røyksmak i finish.

De gamle Innis hadde mer fatpreg.

Når du sier "de gamle Innis", hva mener du da? For de har jo hatt øl lagret på eikefat, bourbon-fat og romfat blant annet...

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Onkel Kompost skrev (1 time siden):

Når du sier "de gamle Innis", hva mener du da? For de har jo hatt øl lagret på eikefat, bourbon-fat og romfat blant annet...

Jeg tenker på Originalen, den siste jeg smakte var mye mindre eike preg, og det stod ikke lagringstid heller slik de gamle hadde....

  • Liker 1
Skrevet
Gouldfan skrev (På 28.4.2022 den 18.48):

Jeg tenker på Originalen, den siste jeg smakte var mye mindre eike preg, og det stod ikke lagringstid heller slik de gamle hadde....

Ah. Kan det hende at de har kjipet opp greiene sine eller?

Skrevet (endret)
Onkel Kompost skrev (1 time siden):

Ah. Kan det hende at de har kjipet opp greiene sine eller?

Jeg må prøve igjen, har masse Laphroaig Innis nå. Rettelse 3.. Men må vente før jeg smaker den... Smaker bare øl hver 14 dag nå.

Men Innis original samt Rum i gamle dager hadde markant silkete smooth eikeprek.

Nå er den annerledes. Men jeg får gi det en sjanse til...

Endret av Gouldfan
Skrevet
BadCat skrev (7 timer siden):

Innis & Gunn pleide å være en fest i munnen. I senere tid har det kun vært sånn passe.

Jeg så tilfeldigvis at de har solgte disse ølene med norsk butikkstyrke. Mon om de vanner de ut for å få de til? Mener å huske at de akkurat var litt for sterke til å gå i butikk tidligere...

Gouldfan skrev (5 timer siden):

Jeg må prøve igjen, har masse Laphroaig Innis nå. Rettelse 3.. Men må vente før jeg smaker den... Smaker bare øl hver 14 dag nå.

Men Innis original samt Rum i gamle dager hadde markant silkete smooth eikeprek.

Nå er den annerledes. Men jeg får gi det en sjanse til...

Jeg tror jeg smakte den der Rum. Lenge siden nå. Vi får se om jeg snubler over noe I&G i nærmeste fremtid...

  • Liker 1
Skrevet

De jeg pleide å drikke var 6,5% eller noe rundt der.

Jeg fikk tak i noe for ett år siden som skulle tilsvare Oak Aged som var for noen år siden. Det ble bare med de 6 flaskene for jeg syntes ikke at det smakte like godt som før.

Dette er den gamle og den tror jeg at jeg drakk siste gang i 2014 eller 2015.

image.png

  • Liker 1
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Skrevet (endret)

Er det lov å nevne Mjød i tråden? 

Jeg begynte faktisk å drikke etter jeg prøvde ut slengkyss til Mjøderiet. Må bare anbefale dette siden det er så utrolig godt! Dessverre er det ikke så enkelt å skaffe seg for tiden da de ikke lengre selger i dagligvarebutikker (Coop). Nå kan du kun få produktene til Mjøderiet på polet noe jeg synes er dumt men samtidig er det forståelig mtp. at de er et mikrobryggeri. 

Før det drakk jeg veldig mye alkoholfritt av religiøse grunner.. Erdinger var det det gikk mest i da. Drikker det enda faktisk da det ga meg smaken av Øl samtidig som jeg ikke fikk i meg alkohol og synes egentlig at det er helt greit å drikke dersom jeg ikke ønsker å bli noe beruset. 

Butikkstyrke

 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 3 måneder senere...
Skrevet
Sjørøver skrev (13 timer siden):

Noen som vet hvor jeg kan få bestilt 1664 rose i norge? Finner den ikke i butikken, men fant den overalt i Danmark. :(

Prøv å kontakt Vinmonopolet. Kanskje de velger å importere det inn :)

Skrevet (endret)

Har virkelig dilla på en mørk om dagen: Midtfyns Bryghus - Imperial Stout. Steike den er bra, så full i smak at du aldri går tom før neste slurk. Vel og merke om man liker en øl som nesten minner om konfekt... Men en sann glede. :)

(Fås på polet)

Imperial Stout - Midtfyns Bryghus - enjoy the taste of good craftsmanship

Endret av Pop
  • Liker 1
Skrevet (endret)
Stimann skrev (1 time siden):

Prøv å kontakt Vinmonopolet. Kanskje de velger å importere det inn :)

4,5%, så det er butikk"øl". 

edit:  Er nok Meny en bør kontakte, da de har andre sorter fra 1664.

Endret av Dubious
Skrevet (endret)
Onkel Kompost skrev (På 1.5.2022 den 23.13):

Jeg så tilfeldigvis at de har solgte disse ølene med norsk butikkstyrke. Mon om de vanner de ut for å få de til? Mener å huske at de akkurat var litt for sterke til å gå i butikk tidligere...

Jeg tror jeg smakte den der Rum. Lenge siden nå. Vi får se om jeg snubler over noe I&G i nærmeste fremtid...

Nei de vanner ikke ut, det er lett å regulere alkoholstyrke ved brygging, jeg har gjort det selv flere ganger, du gir bare brygget mer malt=mere maltsukker=lengre gjæringstid og vips du har sterkere øl, motsatte og du får svakere prosent...

Bryggeriene gjør dette for å få lov å selge i feks butikken. Det er også økt popularitet for svakere ale nå, feks session ale etc.

Det er heller ikke slik at puber vanner ut øl, når du får dårlig øl på byen, så handler det ofte om gamle slanter på fat. Noen puber og serveringssteder er bare flinkere til å bytte ut gamle fat-slanter.

Beklager stenaldersent svar

 

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Skrevet
Gouldfan skrev (På 26.9.2022 den 11.07):

Nei de vanner ikke ut, det er lett å regulere alkoholstyrke ved brygging, jeg har gjort det selv flere ganger, du gir bare brygget mer malt=mere maltsukker=lengre gjæringstid og vips du har sterkere øl, motsatte og du får svakere prosent...

Bryggeriene gjør dette for å få lov å selge i feks butikken. Det er også økt popularitet for svakere ale nå, feks session ale etc.

Det er heller ikke slik at puber vanner ut øl, når du får dårlig øl på byen, så handler det ofte om gamle slanter på fat. Noen puber og serveringssteder er bare flinkere til å bytte ut gamle fat-slanter.

Beklager stenaldersent svar

 

Interessant. Jeg ville trodd at det ville vært mer effektivt (i stor skala for småmarked som Norge) å brygge øl til den styrken man pleier, vanne ut en batch som går til Norge/Sverige før den karboneres. Da vil de kunne brygge som vanlig uten å gi seg selv ekstra arbeid.

Jeg tror ikke jeg noensinne har tenkt at en pub har vannet ut ølet mitt. Som regel finner jeg en annen forklaring (for stort inntak tidligere kan ha ført til at smakssansen ikke er like skarp, eksempelvis).

Skrevet (endret)
Onkel Kompost skrev (9 minutter siden):

Interessant. Jeg ville trodd at det ville vært mer effektivt (i stor skala for småmarked som Norge) å brygge øl til den styrken man pleier, vanne ut en batch som går til Norge/Sverige før den karboneres. Da vil de kunne brygge som vanlig uten å gi seg selv ekstra arbeid.

Jeg tror ikke jeg noensinne har tenkt at en pub har vannet ut ølet mitt. Som regel finner jeg en annen forklaring (for stort inntak tidligere kan ha ført til at smakssansen ikke er like skarp, eksempelvis).

Det er enklere å brygge til rett prosent enn å vanne ut øl, de er tekniske fagfolk og kan selvsagt dette når jeg klarer det som en selvlært amatør med netthjelp.

En lett googling antyder at jeg gjetter rett.

https://www.google.com/search?q=how+do+brewerys+make+different+alcohol+content&oq=how+do+brewerys+make+different+alcohol+content&aqs=chrome..69i57j33i10i160l2.26580j0j8&client=tablet-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Endret av Gouldfan
  • 2 uker senere...
Skrevet

Så en butikkøl jeg ikke har sett før - Hoppy Lager fra Lade Gaard. Er veldig glad i lager så måtte teste.

God øl med mye smak til å være butikkøl, men litt for mye anis-smak for min del.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...