Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Øl-alarm!!

Nøgne Ø Python Pilsner og India Pale Lager på Vika. Noen øl fra Mikkeller også: Ricemarket, en pils og Funky Easter.

 

Takker for info!

 

Skal få plukket med meg India Pale Lager og Python Pilsner, tror jeg dropper ølene fra Mikkeller i denne omgang. Ellers har jeg fått flasket mitt eget jule-øl som skal nytes og noe gis bort til jul. Får se om jeg klarer å motstå trangen til å kjøpe en del annet juleøl da jeg tross alt har 33 0,5L med 9,6% stående. :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har drukket Python fire ganger allerede, først på flaske (da virket den søt), så fra fat (da virket den ikke søt), så fra flaske igjen to ganger (da virket den heller ikke spesielt søt...).

Jeg synes heller ikke det er mye pilssmak. Det har vel mer med bryggeprosessen og noen av ingrediensene å gjøre. For meg smaker den som en tripel med ekstra humle og en eller annen liten smak som minner om pils. Vet ikke om det er undergjæring eller ingredienser som står bak det.

 

@Extra: Jeg droppet både Mikkeller og India Pale Lager. Sistnevnte drakk jeg en smaksprøve av på Oslo ølfestival, og jeg syntes den smakte som et eksperiment. De tre Mikkellerølene fristet heller ikke. Vurderte Ricemarket, men magefølelsen sa at Omnipollo Mazarin og Midtfyns Wasabi & ingefærer bedre. Begge drukket fra fat på Amundsen. Lette gode øl som passer til Sushi o lign.

Lenke til kommentar

Det var sannelig en del øl igjen på Valken, og også en rekke forskjellige varianter.

 

Hadde trodd det skulle være langt tynnerer i rekkene nå enn det var.

 

Uansett, jeg plukket med meg;

Thornbridge Bracia, Nøgne Ø Python Pilsner/India Pale Lager, The Bruery 4 Calling Birds, Sigtuna Triple Hop Weizen, Haandbryggeriet Fatlagret Porter.

 

Ble 578 kr, men nå hadde jeg omtrent ikke kjøpt pol-øl siden storslippet på Valken. Bestilte forøvrig Fullers London Porter og Sierra Nevada Porter når jeg var i gang. Synes det er dumt at SN Bigfoot er utsolgt fra leverandør allerede og det uten at et pol i Hordaland tok det inn, så vidt jeg har fått med meg.

 

Ellers så roer jeg vel med innkjøp til slippet i november. :p

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Selv kjøpte jeg meg python pilsner, india pale lager fra Nøgne Ø. Jeg fikk også med meg noen flasker Kreosot i fra Haandbryggeriet. Litt spent på denne; Black IPA med røyksmak. Tror kanskje det kan bli vel mye, men vi får se. Triple Hop Weizen kjøte jeg også, og en og annen annen øl. Jeg hadde lyst til å kjøpe mye mer, men så slem kunne jeg ikke være mot lommeboken min.

Lenke til kommentar

Jeg tok med Python Pilsner, en Saison fra North Coast samt resten av Brewdog Tokyo* flaskene de hadde. (4 stk.)

Så dessverre ikke noen fatlagret Porter fra Haandbryggeriet på Vika :(

NØ India Pale Lager hoppet jeg glatt over etter å ha smakt den på Oslo ølfestival.

Python Pilsner imponerte ikke like mye andre gangen jeg smakte den. Den er ganske fyldig i smaken, men den fremstår nesten litt som en "dårlig" batch av "Tiger Tripel". "Tiger Tripel" gir mye av de samme smakene synes jeg, men bare på en bedre måte. Skal kjøpe en flaske Tiger ved neste anledning å så smake den direkte opp mot Python for å se om mine fornemmelser er riktige.

Lenke til kommentar

De var mye bedre enn butikkøl og pils, men hakket dårligere enn poløl.

 

Blir ikke den litt som Bergensdamer er bedre enn Oslodamer med dårligere enn Stavangerdamer?

 

Sorry, det jeg mente var at ølen var velykket, men i og med at ikke råvarene var de beste. dvs humlet maltekstrakt, maltekstrakt og sukker.. Så er det jo begrenset hvor bra det ble.

 

Men det var absolutt mer smak enn butikkpils, det viser jo bare hvor dårlig butikkpils er på smak og hvor lite med råvarer de bruker i produksjon.

 

Altså jeg er glad jeg lagde en ale, men neste gang kommer jeg til å sørge for å få enda bedre råvarer, slik at det kanskje konkurrerer med spesialøl.

 

Håper dette ble forklart bedre nå.

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...