Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Ligger på en 39 for nøgne her i Tr.heim på ica maxi. Mens Ægir sine øl har jeg sett til rundt 55kr i butikken, noe som jeg syns blir for dyrt i forhold til hva du får for pengene.

 

Jeg og reagerer på at Ægir ligger 15-20 kroner over Nøgne Ø og Haandbryggeriet sine tilsvarende øl i butikken. Jeg har smakt de fleste Ægir-variantene og de kan absolutt konkurrere på kvalitet, men ikke til en såpass mye høyere pris. Men jeg tipper dette regulerer seg selv, jeg kjøper i hvertfall ikke flere av de dyre Ægir-flaskene nå som jeg vet hvor landet ligger. Så lenge det er nytt og spennende får de nok solgt ut ølet sitt til overpris, men det er begrenset hvor lenge de kan bruke akkurat dette som eneste grunn til prisdifferansen. Heldigvis lager de hovedsaklig øl av en type som har godt av å stå et år eller to på flasken, så det er ikke noe som går til spille sånn sett. Uansett er det flott å ha tre store "mikro"-bryggerier som konkurrerer med hverandre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, og denne forskjellen kommer ganske enkelt av, at råvareprisene er ganske mye høyere, lønnskostandene er høyere, strømprisen er høyere, leie av lokaler er høyere osv, osv. Produksjonen i Norge, strupes derfor av kostnadene, som presser prisene i taket.

 

Minner om at Sol, Corona og tilsvarende går for ca. 30,- for 0,33.

Dette blir en literpris på ca. 90,-

Lenke til kommentar

Liker innstillingen!

 

Takk

Ryddet i ølet mitt i går. Det tok tre timer. Jeg drikker med andre ord for lite.

 

Artig formulering. Hvordan rydder man i øl egentlig? Hvor mange har du?

 

Jeg så for meg at jeg hadde lagt ut status på facebook om at jeg hadde ryddet i ølet mitt i går, da hadde nok en del av mine venner og kolleger lurt på om det hadde klikka for meg... :) . Mange som ikke vet at jeg er opptatt av øl...

 

146 i det jeg ryddet.

Ryddingen inkluderte selvsagt datosjekking, oppdatering av "database" og i dette tilfellet en omaroganisering fra sortering på brygger til skal testes/konsum/lagring.

 

Ellers synes jeg butikkølene til Ægir og NØ er litt dyre, synes de kunne ligget på rundt 35-45 istedenfor 55kr, det hadde vært mer passende iforhold til markedet synes jeg.

 

Når det gjelder butikkølet er jeg enig i at det ligge litt for høyt til at det handles ofte.

Endret av StoreMyen
Lenke til kommentar

@StoreMyen: Det er bare å gi meg adressen din, og tidspunkter det ikke er noen i hjemmet, så skal du slippe å rydde så mye i ølen din :)

 

Var innom Valken i dag, første gang siden nyttår. Har hatt planer om å ikke bruke så mye penger på polvarer dette semesteret. Den planen gikk til helvete i dag. Brukte intet mindre enn 780 kr fordelt på 12 flasker... Jaja, da har jeg i det minste noe å kose med meg fremover. Ble fire forskjellige De molen flasker, to fra henholdsvis haandbryggeriet og Mikkeller, og en hver fra loverbeer, ewil twin og brewdog.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Selv har jeg lagt ut et par vinnere i det siste og flere kommer.

Yeti

Green Gold

Ten Fidy (kommer)

Old Rasputin (kommer)

 

Alt dette fra Valken ja. Yeti & Ten Fidy er fantastiske, men hvor kan en trønderbart få tak i dem da?! Dette begynner å bli litt ufint synes jeg :-)

 

Kom deg over svenskegrensa og kjøp Yeti til 30 SEK. På Vika kostet den ca 75,- da den var inne i fjor. Hvis de ikke har den på det nærmeste Systembolage så ringer du og bestiller 8-10 dager på forhånd.

Lenke til kommentar

Er det bare her på Sørlandet NØ sine butikkøl ligger under 40,-? Betalte 39,- for Wit og Blonde sist jeg var og handlet på ICA Maxi, men det begynner jo å bli en stund siden. Har styrt unna Ultra siden de tok 47,- :p

 

Skal du handle på Ultra må du påregne et prispåslag på en 15-20% i forhold til billigere dagligvare. Eneste grunnen til å handle der er bedre utvalg på noen varer, samt spesialvarer du ikke finner på vanlig butikk.

Lenke til kommentar

Ja, og denne forskjellen kommer ganske enkelt av, at råvareprisene er ganske mye høyere, lønnskostandene er høyere, strømprisen er høyere, leie av lokaler er høyere osv, osv. Produksjonen i Norge, strupes derfor av kostnadene, som presser prisene i taket.

 

Minner om at Sol, Corona og tilsvarende går for ca. 30,- for 0,33.

Dette blir en literpris på ca. 90,-

Jau, hvilket er rent flåeri.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ahh, månedens beste kjøp må vel være 198,- for en Black Tokyo Horizon på Laundromat. Jeg hadde rett og slett ikke hjerte til å såre bartenderens stolthet(som forøvrig ikke visste noenting om øl..) da jeg så at han tastet inn prisen for en simpel NØ Dark Horizon...

Fantastisk øl, heldigvis var smaken i følgende rekkefølge (verste først) Mikkeller, NØ, BD. Tokyo har definitivt overtaket med sin mektige og fyldige kropp, mens det eneste Mikkeller kunne bidra med var litt besk ubehagelig bitterhet, som egentlig er det jeg forbinder med "Black"

Men en "Lost Dog" til 325,- takket jeg pent nei takk til. Men jeg takket fryktelig ja takk til en "Serpent's Stout" fra Kaaz. Kan ikke annet enn å bøye meg ned for denne(igjen) :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...