Gå til innhold

Kredittkort — Råd om valg og bruk!


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du skal ha fått/får tilsendt passordet i posten. Om du ikke har fått det, kontakt American Express kundeservice, så sender de deg passordet.

 

Hva er kravet for å få Centurion Card? Er dette Centurion Card utstedt i USA? Hva er ca. årlig krav til forbruk på f.eks. Platinum Card for å få Centurion Card?

Lenke til kommentar
Jeg har jobbet aktivt mot dette i over to år ved bl.a. å la være å handle på steder som ikke tar AmEx. Det har vært slitsomt til tider, men nå har det endelig gitt avkastning! (Samt ikke så rent få Membership Reward points...)

:new_woot:

 

Var det først og fremst forbruk eller formue som kvalifiserte deg? Hvor mye har du brukt årlig på platinum, og må du betale 2800 dollar i året for å ha det? Spennende å høre om noen av fordelen er verdt "jobben".

Lenke til kommentar

Utstedt i UK. Vanskelig å si hva som er kravene. Jeg har inntrykk av at det er topp 1 eller 2 % av medlemmene som får tilbudet basert på forbruk og betalingshistorikk. For USA er visst kravet mer spesifikt, nemlig 250K USD i forbruk i løpet av ett år. Jeg lå i underkant av dette og fikk allikevel kortet. Formue var tilsynelatende ikke relevant, selv om de ønsket informasjon om den. Jeg tror årsavgiften er 2800 USD.

 

Er det lenge siden dere mottok passord i posten?

Lenke til kommentar

Du har helt rett i at kravene for å få Centurion Card varierer fra land til land. I Sverige er kravet at man har brukt sitt Platinum Card for 1 million svenske kroner eller mer i løpet av 12 mnd. Det tilsvarer drøye 800.000 NOK etter dagens kurs.

Endret av henrikes
Lenke til kommentar

En på FlyerTalk ble fortalt om at 150K USD på et Platinum kort ville kunne gjøre han attraktiv for Centurion. Forbruksgrensen er nok vesentlig lavere for ICC Centurion enn både US and A og Sverige (men likevel nærmer nok de aller fleste seg millionen i forbruk, så vi snakker store beløp likevel :)).

 

Når kortet kommer må du fortelle mer om fordelene! List gjerne opp Platinum vs Centurion :)

Lenke til kommentar

Hvor små er sjansene mine for å få et kredittkort her til lands?

 

Jeg har hatt fast jobb siden 5 januar i år, men har jobbet i samme bedrift siden 5 oktober 2008 via et vikarbyrå. Jeg ser at de fleste selskaper skal ha telefonnummer til arbeidsgiver. Kommer de til å ringe arbeidsgiveren for å få info? Hvordan skal jeg gå fram? Jeg har lyst på et kredittkort med kanskje 10000 i grense, noe mer trenger jeg ikke. Har jeg i det hele tatt noen sjanse til å få kredittkort? Har 0 som inntekt i 2007 grunnet utenlandsopphold og kom ikke hjem før høsten 2008. Har selvsagt ingen betalingsanmerkninger.

 

Noen som har peil?

Lenke til kommentar

Sender du med lønnsslipp skal nok de fleste godta deg, om du har en "ok" lønn. Jeg skatter heller ikke til Norge, men lønnsslipper har løst det meste for min egen del. Dog fikk jeg avslag på et kredittkort en gang - fra SmartClub(!!!!) - de er bastante på kravet om at du har bodd i Norge i tre år. I og for seg ingen big deal, greien var bare at et standard medlemsskort også har Mastercard på seg, men jeg fikk et kort uten, og kunne handle mitt amerikanske peanut butter.

 

Det er med andre ord ikke nødvendigvis noen sammenheng - men de fleste vil nok lett gi deg et kredittkort om du viser til lønnsslipp/fast jobb. Kan du ikke høre med banken din?

Lenke til kommentar

Da sitter jeg med to stk. Centurion-kort i hånda :thumbup:

Hovedkortet er laget av titan og tillegskortet er av plast. Hovedkortet er ganske tungt og massivt og litt kaldt å ta på.

"American Express" står skrevet med litt mindre skrift enn på tillegskortet. Hovedkortet har sort stripe på baksiden, og sort AmEx-logo, mens tilleggskortet har sølvstripe og blå AmEx-logo.

Jeg har ikke rukket å lese gjennom alle fordelene, men jeg kan i hvertfall nevne Elite status (Gold/Platinum) på følgende hotellkjeder: Hilton, Starwood, Sirius (Jumeirah), InterContinental, Sofitel, Radisson SAS og Kempinski, samt Gold status hos Virgin Atlantic, Hertz og Avis og mye annet jeg ikke har oversikt over enda. Foreløpig ser det ut som Centurion overgår Platinum spesielt når det gjelder reise, men om det er verd den årlige medlemsavgiften på USD 2.800 gjenstår å se ;)

Lenke til kommentar
Jeg innbiller meg Centurion også gir deg Gold-status(mid-tier) hos Continental blandt annet?

 

Så nå lager det "pen lyd" når du klasker titankortet på disken? ;)

 

Continental-status gjelder nok for kort utstedt i USA, men tydeligvis ikke for ICC.

Jeg kan bekrefte at kortet klirrer fint på disken ja, hehe.

Lenke til kommentar
Henrik, Kapitalix og Raptor; benytter dere AmEx FHR i stor grad?

 

Jeg sjekker alltid om det finnes FHR-hoteller der jeg skal reise, og benytter meg av dem hvis jeg har mulighet. Jeg foretrekker å benytte FHR når hotellet gir bonuspoeng, hvilket ikke alltid er tifelle. Har stort sett god erfaring med FHR.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...