Gå til innhold

WESTERN DIGITAL - BARE JUKS?


Anbefalte innlegg

Jeg bygde just to maskiner for en dude med Western Digital 7.200 rpm 40 gig disker, vet ikke om det er mange forskjellige modeller men tipper er nyeste.

 

For å si det mildt .. disken BRÅKER når den jobber ja. IBM disker bråker ikke noe særli når de jobber , men skal dere ha STILLE disk , så skal dere ha Seagate Barracuda IV , den har Liquid Bearing istedetfor mekanisk så den har ikke den satans pipe hyle lyden , og den er og lyddempet. mine samsung 5.400 rpm silent drive disker bråker MYE mer bare når de sviver rundt , en Seagate Barracuda disken .. de har den stygge metallyden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde en maxtor sak på 12,1gb for noen måneder siden. Plutselig en dag fant ikke bios den. Slo av pc'en og venta 5 minutter, og da funka den igjen. Var sånn fra-og-til i noen uker (sjekka seff alt av kabler osv, ikke noe bøgg der).

Så en dag da jeg satt og små-idla litt på mirc, lagde hd'en noen mildt sagt JÆVLIGE lyder, og musa sakna dritfort og stansa i løp av 2-3 sekunder. Reboota, og kom inn igjen. Tilbake på mirc, etter 10 minutter skjer dønn det samme. Rebooter på nyt, og kommer ikke inn i windows engang før det skjer. Skur av pc'en og venter i noen dager, prøver på nytt, men lyden er der fremdeles.

Lyden var HELT jævlig, hørtes ut som om armen inne i hd'en sklei av skiva og traff metallet i hd veggen, og plata slingra av sted. Lyden av armen som treffer metallveggen (??) kom og ca 7-8 ganger i løpet av rundt 5 sek før pc'en frøys. Virkelig skremmende å høre på.

Skudde av pc'en over natta og fikk en kompis til å mekke en oppstartsdiskett til meg. Klarte å komme meg inn i DOS og få redda en del av dokumentene til mora mi osv.

Etter 10 minutter i dos kom det på nytt, men nå hørtes det ut som om armen i tillegg skrapte opp platene, som om de kjørte i småstein.

Videre utover dagen funka pc'en i dos i 1-2 minutter av gangen (eller 20-30 sek inn i vanlige oppstarten) før det kom på nytt.

Sendte hele dritten (jevla kommune ferdigbygga pc, acer aspire) til reprasjon som gikk på garantien.

 

Fikk den tilbake en uke etterpå med meldning om at hd'en var defekt. Ringte opp og spurte hva som var defekt med den. Lese og skrivehodene hadde dæggern meg løsna, og armen var helt fucked up, vridd og jævlig. Denne og de løse lese/skrivehodene hadde ripa opp plata noe dyrisk...

 

Til mitt lille poeng i denne threaden:

Kjøp maxtor =)

Riktignok står du i fare for en bråkete og jævlig harddisk, treig, og med slapp skruing inni (?? =)) men:

Når noe først går VIRKELIG galt, er maxtor konge (sånn som her - fikk redda over ganske mye).

Og kom faen ikke å si at disse vidunderdiskene overlever fysiske, interne defekter i mange uker, og maltraktert lese og skrive arm i noen heller =)

 

najz.

(fikk ny wd 20,1 gb forresten =))

 

_____

B-FiSK

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte meg en heller dyr Seagate Barracuda 7200rpm 40giga her i høst. Den er veldig stillegående og ser ikke ut til å bli særlig varm... Men helt fra første stund hadde jeg problemer med installasjon av os. Fant etterhvert ut at det må være noe fuck på området rundt 2.-3. giga... Ser det når jeg formaterer og kjører scandisk. Har derfor en primærpartisjon på rundt 3 giga med et operativsystem liggende der som ikke funker :sad:

Bare tull med data. Gjør noe anna i jula. Syng julesanger eller .no .. God jul alle!

Lenke til kommentar

On 2001-12-20 02:15, Fixer'n skrev:

Har hatt ibm, wd, maxtor og wd er den disken som det har hvært minst trøbbel med GÅ FOR WD de nye diskene er stille og er meget bra :grin:

 

 

Ja, jeg lurte litt på du... fixer`n... at

WD harddisken til kompisen min.. vi plugget den i og den laget noen rare raspelyder og deretter døde den ut. Disken ble utrolig varm men fungerte ikke. Kan det har skjedd feil under produksjon eller sending?

Opplevd noe liknende?

Lenke til kommentar

Er dere ute etter en STØYSVAK disk så kjøp IBM 60 GXP!På ibm sine hjemmesider kan du laste ned IBM FTool der kan dere stille lydnivået på diskene,men du risikerer og miste litt av ytelsen.Jeg har min på støysvak og jeg hører ikke den arbeide,enda jeg har dekselet av.HELT støyfri,er veldig fornøyd med den.Har oxo en WD 60 gb 5400 rom DEN BRÅKER noe ENORMT!

Mitt forslag er ibm 60gxp og Bruk Ftool hvis du vil ha en støysvak,samt HURTIG harddisk

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-21 13:58, Prog_Kick skrev:

Er dere ute etter en STØYSVAK disk så kjøp IBM 60 GXP!På ibm sine hjemmesider kan du laste ned IBM FTool der kan dere stille lydnivået på diskene,men du risikerer og miste litt av ytelsen.Jeg har min på støysvak og jeg hører ikke den arbeide,enda jeg har dekselet av.HELT støyfri,er veldig fornøyd med den.Har oxo en WD 60 gb 5400 rom DEN BRÅKER noe ENORMT!

Mitt forslag er ibm 60gxp og Bruk Ftool hvis du vil ha en støysvak,samt HURTIG harddisk



 

Det er sant som du sier at man knapt kan høre forskjell mellom read-write og idle på IBM-disker når man har brukt det der programmet, MEN IBM-disker SKRIKER i idle. Med det mener jeg denne lyse, metalliske lyden som noen andre har nevnt.

Når jeg slår av maskina, stopper lyden fra viftene mer eller mindre momentant, men ett par sekunder etter dette hører jeg en lyd som kan minne om et jet-fly som throttler (men selvfølgelig ikke med samme volum :smile:. Denne lyden er IBM-HD'n som bremser ned fra 7200rpm.

 

Nei jeg gleder meg nå til vi får disker helt uten bevegelige deler :smile:

Lenke til kommentar

WD er stillegående og rask!!!!!!! jeg vet Seagate er mer stillegående enn WD, men det er ikke mye...

 

kjenner tre andre som har bygd Pc med WD HD.. alle er like fornøyde og overrasket over at den er så stilleeeegånde og rask!!

 

WD er den beste disken totaltsett!!

 

_________________

Abit KT7A

Athlon 1.4

256 SDRAM

Asus v7700 GF2 Ti 64 DDR

40g WD HD 7200 rpm

Aopen HQ-45

 

Is a member of the FishFighters

 

[ Denne Melding var redigert av: norpheus på 2001-12-26 01:52 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...