Gå til innhold

8800 ULTRA\GTX\GT\GTS Ytelse og OC egenskaper


simalarion

Anbefalte innlegg

Min fetter har nå fått låne E6600, OCZ Platinum (4.5.4.15) og 8800Ultra av meg.

 

Men vi har et problem, når han spiller (uansett spill), får han enten blå-skjerm eller at spillet har utført en ulovlig opprasjon.

Dette skjedde ikke med 6800GT.

Bruker 158.22 driverne.

 

Noen som har svar på hvorfor dette skjer?

9114901[/snapback]

 

Hei jeg er fetteren til Intern...

 

Har som sagt problemer med å spille spill med dette opsettet. Det funker å spille i noen sekunder, men så skrur spillet seg av, får feilmelding eller så får jeg blåskjerm. =(

 

Noen som har noen idé om hvorfor dette skjer?

 

På forhånd takk for svar.

9119801[/snapback]

 

Mulig at det er RAM feil. Prøv en annen ram. Kanskje Intern har noen ekstra liggende :D

 

Etter mine erfaringer, så har rammen sikkert 80% av tilfellene skylden for bluescreen og resten så er det for høy OC på cpu :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
zCon, hvilket opperativsystem har du? :)

9119854[/snapback]

 

Han kjører XP Home.

 

Mulig at det er RAM feil. Prøv en annen ram. Kanskje Intern har noen ekstra liggende  :D

 

Etter mine erfaringer, så har rammen sikkert 80% av tilfellene skylden for bluescreen og resten så er det for høy OC på cpu  :)

9120061[/snapback]

 

Desverre har jeg ikke noen ekstra DDR2 brikker liggende, men når du sier det så trodde jeg jo minnet tok kvelden da hovedkortet mitt ble tatt av lynet.

 

Testet minnet, men det funket ikke. Etterhvert tenkte jeg, jeg skulle prøve igjen på et annet HK, og da funket de...

 

Ultra kortene har også problemer med at de er klokka for høyt, prøvd og klokke det ned?

9120339[/snapback]

 

Ja, men kortet er ikke et overklokket Ultra kort. Kjører på 612/1080(2160) stock, mens vi satt det på 580/980(1960).

Lenke til kommentar
Er det mulig å få et 8800GTS 320MB uten vifter? Kunne tenkt med dette da jeg haater viftestøy. Evt. kan jeg kjøpe et med vifter og sette på en kjøleribbe eller noe sånt?

9133416[/snapback]

Tror ikke det er laget noen vifteløse 8800 kort. Da disse kortene krever såpass mye kjøling. Her er et alternativ til kjøling http://www.microplex.no/product.aspx?pid=HR03PLUS&mcat=c45

 

Men tror nesten du må ha en vifte på den. Iallefall en vifte med lavt turtall for å få litt sirkulasjon.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Zalman kommer snart med en ny støysvak vifte til 8800GTS/GTX kortene ("VF-100 LED"). Tipper det ikke er lenge til vi ser de i nettbutikkene.

 

A very quiet cooler for the GeForce 8800 Series is the VF-100 LED. It can handle up to 100W heat output at a maximum fan speed of 1400 RPM. The full-aluminum memory heatsinks on the right are made from one part which helps optimize the fin design.

 

vf100led.jpg

Lenke til kommentar
Jeg har selv GTS og vifta på den er jo ikke hørbar, selv ikke ved load. Mine Seagate harddisker bråker mer enn den :S Ser ikke hvorfor noen leter etter noe nytt...

9136561[/snapback]

Har ikke fått mitt GTS-kort enda, men tenkte grafikkortvifter bråker mye generelt. Det gjør i alle fall mitt Asus X800XL :dontgetit:

Lenke til kommentar

Jeg har Asus 8800GTS 640MB. Ligger stabilt på under 70grader, selv ved load (mener jeg å huske. Har ikke testa temp på dette enda) Men jeg hører ingenting fra det. Ved mnd bytte, skal jeg bytte ut CPU kjøler og PSU. Mulig at nye støykilder dukker opp da. Kan gi tilbakemelding ;)

Lenke til kommentar

Ja da var 8800 ultra bestilt! Hadde tenkt meg gtx men tenkte at når jeg først skulle oppgradere kunne jeg gjøre det stort! Er ekstremt spent på om kortet får plass i kabinettet (modell i signaturen)?! Lestet at Intern hadde hatt problemer med det? Hvordan fikset du problemet? :tease:

Lenke til kommentar
Jeg har selv GTS og vifta på den er jo ikke hørbar, selv ikke ved load. Mine Seagate harddisker bråker mer enn den :S Ser ikke hvorfor noen leter etter noe nytt...

9136561[/snapback]

Har ikke fått mitt GTS-kort enda, men tenkte grafikkortvifter bråker mye generelt. Det gjør i alle fall mitt Asus X800XL :dontgetit:

9136572[/snapback]

De nye 8800 kortene kan ikke sammenlignes med noen andre kort i støy på orginalviften. De utklasserer ivhertfall alle andre skjermkort som jeg har sett. (med unntak av middelklassen og low-end med passive kjølere da)

 

8800GTS/GTX sin vifte kan også viftestyres i rivatuner, men med tanke på at det er 95% lydstille, så har jeg aldri sett behovet. (senket viftehastigheten til 25% engang, og da så det nesten ut som om viften stoppet...) 400-500RPM elns.

Lenke til kommentar
En uheldig bøy på feil sted der og.. ja..

9136564[/snapback]

Heh, ja så ut som en sart lite sak. Men den er jo etter hva jeg kan se skrudd fast på mange steder, så det er nok ikke noe stort problem i praksis.

 

Ellers må jeg bare få hive meg på dette med støy. Jeg brukte jo mitt 8800GTS en liten stund med orginal luftkjøler, og jeg ble veldig imponert over den, og hvor stille den var. Forskjellen fra mitt gamle X1800XT 512 (som jeg også brukte noen dager med org kjøler) er jo helt vanvittig, og det samme vil jeg si ifht et X1950GT jeg nylig monterte her. Forøvrig har jeg med vannkjøl også bedre temps med samme modell heldekkende blokk på 8800GTS vs X1800XT.

 

Så mitt intrykk er at man skal ha en relativt gjennomført stille maskin før i alle fall 8800GTS blir plagsomt støymessig. Den lager lite lyd, og den lyden som er ligger i et "behagelig" og lavt frekvensområde, i motsetning til mer mid-frekvens uling enkelte andre lirer av seg. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...