Gå til innhold

Er din Core 2 varmere enn forventet? Mulig løsning


hifiking

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Tok av min og det funket på første boot.

Har en vannblokk med gjennomgående skruer.

Er det stock kjøleren du bruker?

 

Edit: så siggen din nå.. vet ikke om det går med denne kjøleren, men kan ikke tenke meg at det IKKE skal gå. btw, temperaturene dine er høye..

Endret av roger_h99
Lenke til kommentar

Stock vil nok ikke nok press på CPU nei med tanke på at det er clip-on kjøler

 

Oppsummerte denne tråden i et annet emne:

 

Sånn veldig oppsummert:

CPU ramma kan fjernes men mange som har allerede benyttet ramma, har allerede fått en "skjev" varmespreder og enkelte har planslipt varmesprederen for å rette det opp igjen. Noen har ikke fått CPU til å fungere uten ramma siden CPU ikke ble presset hardt nok ned på pinsa. Tror dette gjelder kun folk som har benyttet stock-kjøler siden disse skrues ikke i HK'et. Varmesprederen kan fjernes men mange har ødelagt sin CPU grunnet utålmodighet. Det er en spesiel måte å fjerne den på men da er det bajbaj til garanti. Temp har sunke i enkelte tilfelder 15c ved å fjerne varmesprederen og ha open core med kjølepasta.

Endret av Zande
Lenke til kommentar
Tok å planslipte min X6800 i ettermiddag. *vike farvel til garanti*

 

Godt mulig mange av de altfor høye temperturene som rapporteres rett og slett skyldes IHS på cpuen - min var i allefall seriøst konkav (se bilde).

 

NB: dette er ikke det ferdige resultatet, kun ment for å vise hvor lite plane disse IHS er.

7300703[/snapback]

 

 

Jeg sleit med det samme problemet på min E6300,og jeg har bra vannkjøling (TDX-Swiftech 650-ProCore-1/2") Tempen min lå på rundt 35c i bios-.15 på mitt Abit AB9 Pro,med coretemp viste den ca.40c etter ca 10min idle i windows. Det er det samme som min stock kjøler viste (40-43c) Skjønte da at noe måtte være feil,seriøst. Irriterer meg voldsomt at det er så DÅRLIG kvalitet på disse IHSène.

Plansliping av IHS og fjerning av ramma er ikke gjort ennå,men skal gjøre det neste uke da jeg skal bygge om vannkjølinga litt. Har ikke no bilde,men den er konkav så det ikke ser ut. :mad:

Lenke til kommentar

Uannsett hvilken kjøler man ønsker å montere - da anbefaler jeg på det kraftigste at man monterer CPU + kjøler på hovedkortet - før man monterer hovedkortet i kabbinettet. Det er da mye lettere å inspicere monteringen. (det har man ikke sjans for, hvis hovedkortet allerede er monteret i kabbis).

 

Og det gelder specielt disse 'clip-on' kjølere, hvor der ska brukes en god del kraft for å klipse de skikkeligt på. Nogen kabbinetter bruker korte 'spacers' og sjansen for at man kommer bort i kabbinetveggen (bøyer hovedkortet) når man klipser på, er nok så store - og kjøleren sitter derfor ikke skikkeligt på plass.

 

55c idle og 75 load er svert høye og unormale temps for en E6600 - og noget er sikkert galt.

Har du sjekket om kjøleren er bort i nogen komponenter på hovedkortet?

Har du sjekket på Zalmans sine sider om den 7000-kjøler er kompatibelt med ditt hovedkort?

 

Kimmer

Endret av Kimmer
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nå har jeg ikke lest gjennom hele posten.

Men min E6600 ligger på 45-65grader, den har vært oppi 75 faktisk! :nei:

 

Men til spørsmålet... Vil en boxed vifte greie å holde cpu på pplass uten denne bøylen?

Kan og nevne at jeg måtte strame nokså mye nå jeg skulle ha på bøylen, vifta var og nokså vondt å få på. Eller jeg merker at den legger mye press på cpu.

 

Takker for svar. :)

 

EDIT; Litt off-topic, men tror dere at det jeg vil tjene litt på å slenge på noe AS5 på mitt x1800xt? Er det mulig? Tenkte at det kanskje feks viss det er høydeforskjell på gpu og minne?

Innspill?

 

EDIT 2; Merkelig nokk så går ikke cpu'en over 58grader når jeg har full load på begge kjernene nå. :hmm:

Endret av The_Free_Man
Lenke til kommentar

Da har jeg oig fått meg C2D oppsett ;) så denne trtåden for en god stund siden, så jeg fjernet den rammen før jeg satt i SPUen, så tror min IHS fortsatt er rett ;) uansett, tror jeg at jeg kanskje har tjent noe med den. kjører fint på 3.45 Ghz med 1.4 vcore og på standard kjøler, uten å nå 70 grader

Lenke til kommentar
Problemet med bøylen er at den er høyere enn prosessoren i kantene, så da får du mindre trykk og kontakt mellom en kjøler med stor kontakt areal, men med stock kjølere, så har den så lite areal på bunnen, og kommer ikke i kontakt med hjørnene på prosessoren. og da fpr den bra kontaktflate.

7529137[/snapback]

 

Hva om bøylen bøyer IHS på CPU da?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...