Gå til innhold

Tråden om katter!


Anbefalte innlegg

Det har jeg også hatt med å gjøre. Du gjør samme prossess som med pillene, bare at du åpner munnen til pus og sprøyter alt i halsen fort. Det er ikke hyggelig, men nå er ikke medisiner og sykdom hyggelig i utgangspunktet.. :(

 

Hvilket for er det du bruker nå? RC er en stor favoritt hos mange og er ett kvalitetsfor. Selv bruker jeg Josera og syns at det passer mine katter best (de ser finere ut og til og med ''feiten'' har klart å gå ned).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er RC Sterilised hun fikk nå sist. Akkurat nå får hun Perfect Fit (fra Rimi), men det får hun kun fordi jeg ikke rakk dyrebutikken her om dagen. Så litt bedre ut enn Whiskas og de andre merkene.

Syns ikke RC var så bra, fikk litt matt pels og røytet en del. Perfect Fit har hun bare fått i noen dager..

 

Lurer litt på om det kan være Hill's hun fikk før. Får dra ned til vet'n og høre hva de sier.

 

Du vet katten er slapp når hun ikke klarer å hoppe opp på putekassa som er <0.5m høy..

Endret av Hotel Papa
Lenke til kommentar

Hei.

Vi har en katt, og det er to ting jeg lurer på i den forbindelse.

 

Jeg har rom i kjelleren i huset, og utenfor vinduet mitt er det et blomsterbed, som enten vår katt eller en annen katt har funnet ut at er et fint toalett. Så når jeg åpner vinduet mitt kommer det en eim av dritt, som ikke er ønskelig.

Noen måte å hindre dette i å skje? Om det krever streng dressur osv osv så blir det ikke noe av, men enkle midler en kan legge for å "jage" de vekk?

 

Og katter er jo nattdyr, men om natten sover vi, så kjeder katten seg mens huset er stille? Eller finner hun egne ting å lete etter/utforske mens vi sover. Så er det å anbefale noe aktiviteter hun kan leke med eller trengs ikke det?

 

Kjøp noe som heter Get off eller piss off. De har det på dyrbutikk/plantasjen/europris etc. Du kan også lette en del torv i blomsterbedet. De liker ikke gå på do da.

Lenke til kommentar

 

 

 

Vi hadde tre katter, men i løpet av det siste året har to av dem dødd. Han som er igjen har også blitt mye mer reservert og vil ha mye mer kos enn før.

 

Jeg tror det er lurt å gi så mye oppmerksomhet som mulig. Kattene er vandt til å være sammen og gi hverandre selskap, men når den ene forsvinner er katten veldig alene.

 

Jeg tror det er for tidlig å introdusere en ny katt i regnestykket på dette tidspunktet, kanskje senere hvis dere ønsker.

 

 

Hvor lenge burde jeg vente før jeg innfører en ny kamerat ca? :)

 

Tror ikke det finnes noe fasitsvar, men ville ventet til du/dere føler at katten din har fått roet seg litt ned og funnet seg til rette. Noen måneder kanskje.

 

I tillegg er det jo også viktig å reflektere over om man faktisk vil ha en ny katt. Den kommer forhåpentligvis til å leve lenge, og da må du ha katten fordi du har lyst på en til, og ikke -kun- fordi du skal gjøre din gamle katt mer fornøyd.

Har vel alltid hatt lyst på flere katter, så er jo både for familien og katten. Vi har snakket litt om det, men har ikke helt bestemt oss.

Og det føles litt rart, på samme måte som du mister mor/far også kommer en annen inn i bilde og overtar.

 

Men hvis det blir en til å kommer det ikke til og bli kjøpt noen, da det er mange som trenger ett hjem.

 

Lenke til kommentar

Noen andre her inne som har hatt syke katter før?

 

Går virkelig ikke bra med vår, hun spiser lite og er generelt sett veldig slapp. Var hos veterinæren igjen i dag. De sa at når katter først har sluttet å spise, så spiser de ikke. De går visstnok inn i noe som heter ketose forbrenning (?), så de tærer bare på fettlagrene sine.

Så nå har vi fått sånn spesiell mat som hun skal "tvangfores" med. Det var en meget sur pus som gikk ut døren akkurat nå, sitter utenfor og jamrer seg :p

 

Er dette noe som kan pågå over lang tid?

Lenke til kommentar

På Lørdag tok de blodprøver og røntgen, fikk bare beskjed om at det mest sannsynlig var en infeksjon. De sa nyrer og alt det der så bra ut. Vet sa i dag at det ikke var vits med flere prøver, i og med at de hadde tatt det for noen dager siden.

 

Edit: Fikk to bokser med den maten de gir kattene etter operasjoner osv, likner litt på leverpostei og lukter pent sagt ganske dårlig. Blandet ut med litt vann og gitt med sprøyte, pus hater det.

Redd for at hun ikke får i seg nok, da det står på boksen at katter som veier 5kg skal ha ca 1.5 boks om dagen - en boks er mye! Hun veier 4kg, så regner med at ca 1 boks burde holde?

Greia er at hun spiser litt fra skåla si, kjøpte nytt RC fôr til hun i dag. Hun så også ganske sulten ut da hun startet å spise, klarte et par stykker også var hun ferdig. Fikk da litt av denne guffa.

Har ikke sett hun drikke vann, skal jeg prøve å gi henne det med sprøyte også? Litt dumt å anta at hun drikker ute hvis hun ikke gjør det. Lite vann og mat går vel til syvende og sist utover nyrene?

Får satse på at det kanskje blir litt bedre etter antibiotikakuren, den er ferdig på Lørdag. Man vet jo med seg selv at man ikke er helt i slaget når man selv går på antibiotika.

Endret av Hotel Papa
Lenke til kommentar

Hmm, hun liker Sheba veldig godt, går ned på høykant hver gang hun får det. Men hun spiser det ikke akkurat nå. Leste i sted at det ikke er det beste innen bløtfor, så blir vel å finne noe annet etterhvert. Forslag?

 

Hun ble veldig ivrig akkurat da hun fikk RC maten vi kjøpte, men klarte som sagt ikke å spise noe særlig, har aldri vært kresen på mat. Hun skal få en ny omgang med denne "Hills Prescription Diet" straks.

 

Håper det blir bedre når vi er ferdige med antibiotikakuren (Lørdag). Er det ikke bedre innen Mandag blir det ny tur til vet.

 

Leste forøvrig litt om forskjellige symptomer og sykdommer. Hun har jo denne kulen som sitter rett ved den ene brystvorten (innvendig), var stor og ganske hoven forrige Lørdag, men har blitt mindre med tiden (størrelse som en M&M). Lurer litt på om man skal få vet. til å ta en vevsprøve, bare for å være sikker på at det ikke er kreft? Hun er sterilisert, noe som skulle minke risiko for kreft i jura, men likevel?

Lenke til kommentar

Du finner ''bedre'' merke bløtfor på nærmeste dyrebutikk. Det kan være ganske dyrt da, og jeg mente mer at det kanskje kan være kjekt å gi henne litt mer ekstra bløtfor siden du ikke er sikker på om hun får i seg nok vann. Du burde fremdeles sørge for at hun får i seg nok fast føde om det så er tørrfor eller den pasten du fikk av vet. Bløtfor, spesielt de med mye saus i seg, kan tilføre katten ekstra væske. Jeg gir mine whiskas (den med lilla gult på seg) fra butikken sånn ca en gang i uken, og de er helt ville etter det. Den inneholder mye saus, som de elsker. Hver gang jeg åpner en boks som lager ''den lyden'' så kommer de strømmende.

 

Hadde jeg vært deg så hadde jeg fått tatt en vevsprøve av den kulen. Fant ikke veterinæren din den når den undersøkte katten?

 

Har du også vurdert å holde pus inne til den har kommet seg mer? Da kan du kontrollere hvor mye pus spiser og drikker, og til og med få sjekket tilstanden til avføringen. Vet det høres ekkelt ut, men avføringen kan avsløre mye.

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Hun fikk vann via sprøyte tidligere i dag, det likte hun. Guffa vi fikk blandet vi ut med vann, så det burde vel være greit. Tenker jeg skal prøve å gi hun mat hver 2 eller 3 time, da heller i litt mindre porsjoner.

 

Veterinæren undersøkte hun som de pleier å gjøre, men det var ikke før vi påpekte at hun skulle sjekke kulen at hun fant den.

 

Jeg skal prøve å holde hun inne, men hun er nå utekatt, så det blir nok ikke lett.

 

Håper virkelig hun blir bedre snart =/

Lenke til kommentar

Hei, har en 10 år gammel huskatt som tisser/makerer inne har gjort det en liten stund, men det blir bare mer og mer. Katten er kastrert, har ikke kattedo og alltid tisst ute.

 

For 2 år siden fikk vi en golden retriever, de går bedre og bedre i lag, men katten er enda sjef. Kan det ha noe med at når hunden kom i hus så lukter det ikke lenger katt, og han markerer/tisser for at det skal lukte han. Eller kan det være noen sykdommer som forårsaker dette?

 

Det jeg lurer på er tips/råd til at han ikke tisser/markerer inne. Er ikke kjekt og alltid måtte følge med på han, for å se om han tisser. Noen andre som har hatt dette problemet, og evt. hvordan løste dere det?

 

Her er også et bilde av min skjønne Tarzan

post-267284-0-11969100-1342806570_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det vanlig at puser skifter øynefarge etterhvert? Har aldri hørt om det, men når den var liten var fargene blåe og nå er dem brune! Nesten litt skummelt haha

 

Alle kattunger starter med blå øyne. Det er heller sjeldent at de beholder dem når de blir eldre.

 

Pus er kastrert, har enda ikke vært hos veterinæren, men vurderer det.

 

Gjør det, det kan være noe fysisk galt med pus stakkars :( Ellers kan det hende at pus bare er begynt å bli gammel, og da kan du prøve med å gi den en kattekasse i huset eller rett utenfor.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...