Gå til innhold

Glemte spill DU aldri glemmer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Glemmer forøvrig aldri alle de gode gamle Sierra spillene - er vel mange som husker King's Quest, Larry, Police Quest, Space Quest, Quest for Glory etc., men mange av de mer obskure var moro også!

 

F.eks. gode gamle Gold Rush!

gr_brooklyn.gif

gr_capehorn.gif

 

og så var det alle Microprose simulatorene...med favoritten Gunship 2000 i tet.

 

Ellers når det gjelder flyspill husker jeg jeg spilte mye Strike Commander og

Battle of Britain:

 

 

Thexder:

Se filmen hos Youtube

 

 

California Games

 

 

Dama mente at Track & Field burde nevnes da hun spilte det som liten :)

 

 

Xenon II

Se filmen hos Youtube

 

Double Dragon:

 

Hehe - verste er at jeg har alle floppy'ene fortsatt - men at de står og støver ned i en kjeller. Husker jeg telte dem når jeg var rundt 10 år og da var det over 3000 floppy disker så er nok mye glemt moro der..

Endret av ZombieBobie
Lenke til kommentar

X-Com er ikke akkurat glemt, da. Trenger vel bare si UFO: Aftermath, Aftershock og Afterlight... (kunne nevnt UFO: Extraterrestial, men jo mindre man nevner det jo bedre.) :p

 

Men til poenget. Flere "glemte" spill:

 

 

CLIVE BARKER'S UNDYING

Ikke bare bedre enn selv Half-Life på mange områder og et av de få FPS'ene jeg ikke bare har spilt gjennom uten å jukse, men etter å ha banket sistebossen startet jeg på nytt fordi jeg ville ha mer. Det skjer ikke akkurat ofte.

 

 

HERETIC

For å si det rett ut aner jeg ikke hvorfor Heretic ikke fikk den oppmerksomheten det fortjente. Doom var genialt, men Heretic var ikke så ille det heller. Det minnet om Doom i middelalderen på mange områder, men man kunne fly om man fant en fly-powerup, hadde et inventorie og flere slike ting. Det største problemet var oppfølgerne. Først fikk vi en oppfølger kalt Heretic 2: Hexen, noe som var greit nok. Deretter fikk vi Hexen 2 (?), før vi til slutt fikk Heretic 2? Uansett et genialt spill som helt klart burde ha fått mer oppmerksomhet.

 

 

MAGIC CARPET

Kort sagt er du en trollmann, flyr rundt på et magisk teppe og dreper monstre og andre trollmenn. Litt meningsløst i grunnen (spilte dessverre bare en demo), men en revolusjon på mange måter da det kom og helt klart et spill som burde få enda en oppfølger. (det kom bare én oppfølger så vidt jeg vet).

 

 

LEGACY OF KAIN: SOUL REAVER

Du spiller en vampyr på jakt etter den som gjorde deg slik. (dvs Kain). Dette gjøres ved å løse gåter, banke fiender, hoppe mellom verdenen til de levende og verdenen til de døde og så videre. Om Lara hadde vært en vampyr kunne det ha blitt noe slikt. ;) Genialt spill, selv om slutten er noe av det mest irriterende jeg har sett noensinne. (la oss bare si neste spill fortsetter bokstavelig talt rett etter dette...)

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar
Også har man jo Jazz Jackrabbit, den lille grønne haren. Husker forsatt at på level 2 så var musikken en versjon av Jump.

jazz1.gif

 

Prøv å sett pc'ens dato til 24/25. desember og du får christmas jazz jackrabbit med snø, nissehatt og full pakke.

 

Skjedde hvertfall back in the day! :)

 

Link til spill? demo eller full?

Lenke til kommentar
Kanskje tidenes beste intro til et spill noen gang:

 

Se filmen hos Youtube

 

Får fortsatt gåsehud når jeg ser den.

Puttet akkurat CD-en til NFS II i cd-rommet når jeg leste dette :p

 

Edit:

Er sikkert ikke glemt, men Monkey Island spillene er jo helt fantastiske

 

Edit 2:

Også diverse kule spill til SEGA, f.eks Sonic: The Hedgehog (var vel det første spillet i Sonic serien?), Asterix, Mickey Mouse: Land of Illusion, Dragon Crystal, osv.

 

 

575454_88545.jpg

 

 

zzz22i%20037.jpg

 

 

Endret av CrazyEagle
Lenke til kommentar
Darkrevan: Du og jeg har samme smak når det gjelder spill. Master of Orion var forsåvidt og veldig bra. Stunts var også en klassiker. Vi pleide å sitte i timesvis å lage baner.

Eventuelt forgjengeren Master of Magic, som fremdeles er favorittspillet mitt gjennom tidene. :thumbup:

 

intro ->

 

 

 

Litt fra spillet. ->

Detta er litt enten litt sent i spillet, eller så har fyren cheata+ at han spiller på lett vanskelighetsgrad(bruker champion med ubergear mot pingleunits\heroes). Får likevell bittelitt intrykk av spillet

:love:

 

Forferdelig synd at det ikke kom en skikkelig oppfølger (Master of Orion vil jeg ikke anse som en "skikkelig" oppfølger)

 

edit: der var vist enda en video ->

Endret av Uncas
Lenke til kommentar

Youtube virker ikke for øyeblikket for meg men regner med at dette er den riktige videon.

 

 

Super Bonk på SNES!

 

Jeg hadde aldri en SNES når jeg var yngre, men familien min dro ofte til Singapore, og Singapore Airlains (<3 flyselskap) hadde en innebygd SNES, hvor man kunne velge mellom en del SNES spill. Og valget falte alltid på Super Bonk, et helt sykt spill som kan være litt forvirrende iblant (i alle fall for en 6 åring) men jeg elsket det likevell :love:

Endret av Gitaroo
Lenke til kommentar

Estatica (1994)

Survival/horror

 

I begynnelsen var det Alone In The Dark. Du utforsket en stor herregård, ble angrepet av monstre, bla bla bla the end. (du kan for øvrig se introen samt litt av begynnelsen av spillet her: http://www.dosspirit.net/index.php?page=vistittel&ID=56 )

 

Estatica var på mange måter likt AitD, men hadde enkelte store forskjeller. Ulikt karakteren du spilte i AitD har du ikke noe inventorie, så du kan kun ha med deg det du kan bære i hendene. Det vil si maks to små ting eller en stor. Historien i Estatica var ganske bra, og mange scener var veldig bra laget og engasjerende. Nå var det jo også til tider litt vel blodig, men det får man vel tåle. Det er tross alt ikke noe barnespill. ;)

 

Men største forskjellen fra AitD var at grafikken var tatt til helt nye høyder. Der folk i AitD var "flate" (se eksempel i linken) var folk og monstre i Estatica mer realistiske. Se bare noen eksempler her:

 

Estatica

 

 

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...