Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 121 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      112
    • Caffé Macchiato
      19
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      353
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvilke bønner kjøper dere til hverdagskaffen? Tim, Supreme og S&H er greit når en skal kose seg, men til hverdags er dette dyrt og for lite brent for min del. Har god erfaring med Kaffebrenneriet (som forøvrig S&H brenner for) sine bønner, siden de klarer å få til kaffe som blir fyldig, rund og akkurat fruktig nok til å drikke flere kopper av. Her har prisen dog steget noe voldsomt i det siste, og ligger rett under Supreme og de andre i prisnivå.. 

Har dere tips til bønner som koster under 400kr / kilo, som kan minne om noe som dette (favoritten til hverdags for øyeblikket) og passer til Aeropress? Sitter og smatter på Coop sine bønner fra Colombia nå. Svak, svak fruktsmak, med heftige tørre og bitre toner av gammel kaffe. 

Skrevet

Friele har noe god kaffe. Café Noir Espresso som jeg nå drikker tredje eller fjerde koppen av i dag, samt Ipanema Bourbon som jeg likte spesielt godt. Jeg synes i alle fall at disse kaffeseriene var ganske gode til butikk-kaffe å være. Prisen husker jeg ikke farta, men tror det var under 200 kr/kilo.

Skrevet

Hvordan tilbereder du de espresso-brente bønnene? Ipanema bourbon er akkurat type tips jeg leter etter. Har drukket et par kilo av den, men hadde to dårlige poser av den på rad i vår og har glemt den. Var nok bare uheldig, siden de foregående posene var gode og rund i smaken, selv om den ikke smaker så mye.

Skrevet

Bruker bare en automatisk kaffemaskin og synes kaffen fungerer best som vanlig kaffe/americano. God i en shot espresso også, men har fått bedre shots før med andre bønner. Når det gjelder kvalitet på kaffebønnene har også jeg merket at det er stor forskjell fra gang til gang man er ute og handler. Var en stund jeg nesten bare kjøpte Coop sine colombianske kaffebønner, men så fikk jeg plutselig bare dårlig og svak kaffe. Tror ikke det står brenningsdato på posene fra Friele, men tror nok det var relativt ny kaffe jeg fikk nå sist.

Skrevet

Her er nok jeg litt enkel, eller rund i kantene (publikum ler og er i ekstase), med beskrivelsene av smak. Rund og fyldig er nok noe synonymt her for min del, og det går mye på munnfølelsen av hvordan dommen blir fra meg. Kjenne at det er noe annet enn varmt vann i munnen, føle smaken brer om seg i munnen og det er verken bittert, surt eller tørt (tenk kiwi/bunnpris/rema/rimi sin filterkaffe til 7kr pakken. Herregud som det suger). Det som kommer i tillegg til dette, er bonus. Jeg er altså ikke kresen. Både bittert og surt er her ment som resultat av dårlig teknikk eller gamle/dårlige bønner. Kan selv være glad i syrlige stikk i smaken hvis det skal være der, som sitrusfrukt eller appelsin i nevnte bønner fra tidligere post.

 

Som jeg også nevnte synes jeg mikrobrenneriene er greit når en skal kose seg. Jeg har en pose med noen gram igjen fra Supreme som skal drikkes etter forelesning i morgen. Det at jeg nevnte brenningsgrad er at det føles som det ikke er særlig krutt i koppen. Av og til er det så fruktig og lett at det blir litt for mye av det gode, og en savner pittelitt "tyngde". Koffeinmengden kan være lik, men placeboeffekten hos en som er oppvokst med friele sin frokostkaffe hvor enn du går, er absolutt tilstede.

 

Det er dermed pris som er viktigste faktor siden jeg har fått samboer på kjøret, og det drikkes nesten dobbelt så mye som samme tidspunkt i fjor.

 

Så; flere tips til bønner som smaker godt, og gjerne mye, som kan kjøpes fysisk eller lett på nett og i tillegg ikke koster en femhundrelapp per kilo tas i mot med stor glede og slengkyss.

 

Beklager om det ble et rotete svar. Sånt skjer når en sitter på en alt for dyr mobil og leter etter steder å spare mynter.

Skrevet

Så; flere tips til bønner som smaker godt, og gjerne mye, som kan kjøpes fysisk eller lett på nett og i tillegg ikke koster en femhundrelapp per kilo tas i mot med stor glede og slengkyss.

 

 

De billigste fra Kaffebrenneriet koster vel under 300/kg og kan kjøpes på nett.

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
Skrevet

Noen bergensere som vet hvor man får kjøpt Hario filtre? Tenkte meg en tur ned til sentrum i morgen for å kjøpe 02-filter til min V60, lurer på om kanskje Bergen Kaffebrenneri kunne ha.

Skrevet

Noen bergensere som vet hvor man får kjøpt Hario filtre? Tenkte meg en tur ned til sentrum i morgen for å kjøpe 02-filter til min V60, lurer på om kanskje Bergen Kaffebrenneri kunne ha.

BKB har hatt det før, jeg kjøpte mine på Augustins Kaffelade på Galleriet kjøpesenter.

Skrevet

Noen bergensere som vet hvor man får kjøpt Hario filtre? Tenkte meg en tur ned til sentrum i morgen for å kjøpe 02-filter til min V60, lurer på om kanskje Bergen Kaffebrenneri kunne ha.

Er disse til vanlige kaffetraktere eller til en spesiell en?

Skrevet

 

Noen bergensere som vet hvor man får kjøpt Hario filtre? Tenkte meg en tur ned til sentrum i morgen for å kjøpe 02-filter til min V60, lurer på om kanskje Bergen Kaffebrenneri kunne ha.

Er disse til vanlige kaffetraktere eller til en spesiell en?

 

Ikke trakter, håndbrygger, litt som en filterholder uten noe annet. Sjekk ut Hario V60. De selger noen lignende typer på Dromedar, bl.a.

Skrevet

 

Noen bergensere som vet hvor man får kjøpt Hario filtre? Tenkte meg en tur ned til sentrum i morgen for å kjøpe 02-filter til min V60, lurer på om kanskje Bergen Kaffebrenneri kunne ha.

BKB har hatt det før, jeg kjøpte mine på Augustins Kaffelade på Galleriet kjøpesenter.

 

Takk for info.

 

Kaffemisjonen og Blom har også filtre. 

Og takk til deg også. :)

Skrevet

Lime, sitron og eddik går ut på det samme. Poenget er å tilsette en syre som løser opp kalkbelegg. Etter syrebehandlingen skylder man den og så er den klar til bruk igjen, uten kalk. Kalkbelegget inneholder også andre avleiringer som gir dårlig smak.

Skrevet (endret)

Tipper det er relativt minimalt med kalkavleiring i en vannkoker brukt under norske forhold. En del norske vannverk er man faktisk nødt til å tilsette kalk i vannet fordi surt vann ødelegger vannledninger raskere.

Endret av tommelfingerregel2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...