Jump to content

BALT3

Medlemmer
 • Content Count

  2021
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1095 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Si at du har 100 000 kr på en trading-konto. Du kjøper BTC for alt sammen, og så øker BTC verdien med 1% før du selger igjen. Du sitter da med 101 000 kr, du har 1% avkastning. Dette er handel uten giring (leverage). La oss nå si at du valgte å bruke 100x giring, og handlet for 100 000 kr, og BTC øker verdien med 1% før du selger igjen. Du har nå 200 000 kroner, 100% avkastning! Kort fortalt så 100-dobler man prosentendring i kursen hvis man har 100x giring. Det funker dessverre begge veier, så dersom kursen går ned 1% så er man ned 100%. Det som skjer bak kulissene er at man låner penger. Med 100 000 kr og 100x giring så har man en posisjon på 10 000 000 kr, og 1% gevinst på en slik posisjon er 100 000 kr. Men giring er i seg selv ikke gambling, det handler om risikohåndtering. Å trade med hele posisjonen sin uten giring er det samme som å trade med 1% av posisjonen sin med 100x giring. I dette tilfellet med 100 000 kr, satser man 100 000 kr og BTC går ned 1% så har man tapt 1000 kr, satser man 1000 kr med 100x giring og BTC går ned 1% taper man også 1000 kr. Høy risiko (gambling) blir det dersom man satser en stor andel av kontoen sin med høy giring. Hva man definerer som risiko blir opp til hver enkelt, men de jeg følger som trader krypto satser sjeldent noe mer enn noen få prosent av "trading-stacken" sin hver gang, og dette igjen er bare en liten andel av hva de har i cold storage. I utgangspunktet skal man ikke kunne sitte med gjeld etter slik trading, dette skjer ved at børsen avslutter posisjonen din i det øyeblikket du oppnår 100% tap (unntak kan skje ved svært høy volatilitet).
 2. Jeg har kanskje nevnt det tidligere, men da jeg kjøpte 3090 (proshop) for noen måneder siden så forsvant alle kortene også etter noen millisekunder. Men etter ca 5 minutter dukket et kort opp igjen som jeg fikk kjøpt. Det jeg tenker et at det er en viss mulighet for at noen får lagt i handlevogna men som deretter fucker opp betalingen på et eller annet vis, så det kan jo være verdt å henge i nettbutikken i noen minutter ekstra.
 3. Et bull run og et bull market/bull cycle er to forskjellige ting. Bullrunnet er åpenbart ferdig når vi faller 10-20% syklusen er jeg nittifem prosent sikker på vil vare godt inn i 2022 minst, selv holder jeg en knapp på 2023. Jeg har også kjøpt litt av denne dippen, men er forberedt på at det kan dippe enda noe mer
 4. Jeg håper alle har tenkt på dette 😛 Dersom man dør med alt av nøkler, PIN-koder, recovery phrases eller hva det måtte være så er kryptoen tapt for alltid. Det er mange måter å løse det på, hva slags løsning man bør gå for kommer i stor grad an på hva slags summer det er snakk om etter dagens verdi. Hvis det er snakk om små beløp så holder det å fortelle en man stoler på hvordan de skal få tak i nøklene. Har en kryptovaluta for flere titalls millioner eller mer kan man oppbevare nødvendig tilgang (f. eks. recovery phrasen til en Ledger) hos en advokat med instrukser om hvem som skal få det den dagen man dør. Man kan nesten like gjerne tenke at det er kontanter man skal oppbevare. 10 000 kroner? Det kan man legge i ei skoeske i klesskapet og fortelle kjerringa at det bare er å forsyne seg hvis det skjer noe. 200 000 kroner? Det bør kanskje ligge i en safe, for hvis ungene dine forteller en venn som igjen forteller naboens halvkriminelle stebror med gamblinggjeld at det ligger flere hundre tusen lett tilgjengelig på soverommet ditt så får du fort ubudne gjester på besøk. 40 907 000 kroner??? Slike summer kan man ikke oppbevare hjemme men må fordeles på flere banker, og man besøker advokat med jevne mellomrom for å holde testamentet sitt oppdatert.
 5. Bestilte en sånn her til 3090-en min nå Bytter ut en ROG Swift PG278Q fra 2014
 6. Det enkleste er å investere i en ETF som spesialiserer seg på selskaper som eier eller jobber med kryptovaluta, blokkjedeteknologi, utstyr/mining, kryptobørser og lignende. Jeg tror ikke ETF-ene nødvendigvis investerer direkte i kryptovaluta selv, men etter et kjapt søk ser det ut som de følger den generelle kursutviklingen innen krypto ganske tett. Søk på "blockchain etf" og sjekk ut hver enkel ETF sine holdings, kanskje du finner noe som er interessant. Et annet veldig enkelt alternativ er å kjøpe aksjer i MicroStrategy Incorporated (MSTR), selskapet har en markedsverdi på ca 7 milliarder dollar, men de sitter på 105 000 BTC til en verdi av over 5,1 milliarder dollar, så aksjekursen vil for det meste følge kursen på bitcoin. Men de har såvidt jeg vet kun BTC og ingen annen kryptovaluta. Det finnes flere børsnoterte selskaper som er eksponert mot krypto, men ingen er i nærheten så mye eksponert som MicroStrategy (Tesla, for eksempel, har BTC for 0.3% av selskapets totale markedsverdi). Jeg fant denne etter å ha skrevet teksten over: Grayscale® Digital Large Cap Fund ser ut til å være akkurat det du er ute etter? Denne finner jeg også på Nordnet med ticker GDLC.
 7. BALT3

  Elbil-tråden

  Jepp. Bor på bygda (i Troms!), har hatt elbil siden 2015 og går aldri tilbake til diesel/bensin. Ser også stadig flere her ute i gokk ta skrittet over til elektrisk, i et stadig økende tempo
 8. Jeg prøvde alt mulig av andre sine innstillinger, og ingenting funket godt hos meg, så jeg regner med du også bare må prøve deg fram. På mitt 3090 TUF OC har jeg kjørt custom curve, over- og underklokk, økt og redusert power limit... Men jeg endte opp med å sette minnet til +1400, vifte til 95%, resten er stock, men jeg har lagt ei kabinettvifte oppå kortet for ekstra kjøling. 124-125 MH/s.
 9. Bumper denne. Er det noe stemning her?
 10. Okie-dokie. Mottok HX850-en fra Proshop i går og fikk montert den i dag. Det gikk ikke helt greit... Coil whine av en annen verden, som jeg virkelig jeg skulle slippe på en såpass dyr strømforsyning. Jeg trooor i alle fall det er coil whine, noe elektrisk lyd er det i alle fall og det er HØYT. Jeg er vant med diverse støy fra PC-er men det her tar faenmeg kaka Hører det godt selv gjennom headset med rikelig lyd på. Men det blir verre. Jeg slo på mining og forlot PC-en for å finne på noe annet, men jeg hørte jævelskapen rett gjennom veggen og inn i stua, som jeg syntes var litt rart for 100% viftestøy hører jeg jo ikke gjennom. Så, jeg stoppa mininga for å redusere lyden, gikk tilbake i stua og... Innser at det er HTPC-en som lager lyden. HX850-en forårsaker altså ulyder i en annen maskin på (trolig) samme kurs. Slår jeg av PC-en slutter HTPC-en å lage lyd, og så straks jeg starter opp kommer ulyden igjen. Sukk. Så, jeg strekker en skøteledning fra en annen kurs og kobler til HX850-en. Fortsatt ulyd i HTPC-en! Slår av, og ulyden blir borte. Og, slår jeg av HTPC-en så er det likevel høy whine fra HX850-en så forstyrrelsen er ikke den veien... Nå må jeg nok bytte tilbake til den gamle HX750-en. Det er noe herk å bytte PSU når det står full vannkjølingsloop i veien... Edit: lmao, HTPC-en lagde fortsatt ulyd da den var avslått og PC-en var på, så jeg trakk ut kontakten. Da den slutta å "buzze" hørte jeg at også TV-en hadde samme lyd.
 11. Helt ut? Nei, solgte 1/5 av ETH stacken min for å finansiere garasje (dog for noen uker siden på en lavere kurs, angret nesten umiddelbart) og 0% av BTC-en min. Har hele tiden forventet at 4-year-cycles er bogus og at dette blir å ta tid, men tør ikke basere noen finansielle avgjørelser på spådommer, i alle fall ikke mine egne. Dette er mitt tredje bullmarket, jeg har blitt like overrasket hvert jævla år og gått glipp av mye gevinst... Nå er jeg HODL gang.
 12. Det er kanskje vanskelig hvis du har det liggende på en børs, men ganske enkelt hvis du legger det på en Ledger eller lignende.
 13. Har du gjort det samme om meg? Jeg har bare lagt en 140mm kabinettvifte oppå skjermkortet, med noen plastklosser som spacing.. PC-en min ser helt jævlig ut for tiden, men det funker fjell :P
 14. Fra en fitness-youtuber jeg følger... Satte nesten morrakaffen i halsen i dag.
×
×
 • Create New...