Jump to content

BALT3

Medlemmer
 • Content Count

  1951
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1070 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

16657 profile views
 1. Norge har veldig mange 2-etasjes hus med kvadratisk grunnflate, spesielt fra etterkrigstiden. Det er en form som gir mye hus i forhold til materialbruk, minst mulig behov for takstein og mest mulig volum. I dag tar vi oss gjerne bedre råd, så vi bygger hus i én etasje, med store grunnflater, mye vinduer og så videre. Det er i all hovedsak mye penere (edit: og mer praktisk, vi slipper trapper og trinnlyd i etasjeskiller). Hadde vi vektlagt maksimal effektivitet hadde vi alle sammen bodd i deprimerende Sovjet-blokker.
 2. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_2019–20_coronavirus_pandemic_in_December_2019_–_January_2020
 3. Folk har jo spådd krakk hvert år i årevis. Hadde det ikke kommet en pandemi nå, hadde nok bullmarkedet fortsatt enda en stund til. Lett å genierklære seg selv under slike omstendigheter...
 4. Vasket nylig mine hvite seter etter 12000 kilometer dongeri, ble nesten god som ny med minimal innsats.
 5. Jeg skjønner hva du mener, men er fortsatt uenig med deg. Det er beviselig bedre å gå inn nå enn det var for en måned siden, så i dag har man bedre grunn til å forsøke å få tak i litt ekstra cash. Hadde man spådd nedgangen for en måned siden og holdt igjen pengene til nå ville jeg kalt det timing --- god timing.
 6. Siden markedet i snitt går oppover, vil det statistisk sett være mer lønnsomt å investere i dag enn i morgen, eller til sommeren for den saks skyld. Å alltid investere så fort man har mulighet til det er jo det motsatte av å prøve å time markedet.
 7. Lol, den der type stats har jeg sett mange ganger før. Bla litt ned så ser man et 4 måneders avbrekk, og før der er det totalt ræva stats. Møter på sånne hele tiden, men det virker som de fleste blir bannet relativt fort. Noe sier meg at det er kontoer som er hacket, sjekk spillerne under "recently played with" så ser man at de spillerne også plutselig er tilbake etter lange avbrekk... Med gude-stats. Håper ping lock i stor grad vil fikse problemet med hackere, brorparten kommer fra Asia...
 8. Hadde en liten diskusjon om denne saken med min far tidligere i dag. I tilsvarende artikkel på E24 står det Statsminister Erna Solberg har sagt til E24 at hun vil sikre at ikke Kina blir sittende med for stor kontroll over disse ressursene. Dette stusset jeg litt på. Republikken Kina (ROC) ratifiserte Svalbardtraktaten i 1925, men Folkerepublikken Kina (PRC) ble ikke opprettet før i 1949 da kommunistene vant borgerkrigen og tok over fastlands-Kina. ROC eksisterer ennå, men har i dag kun kontroll over øya Taiwan. PRC har nektet å tilbakebetale gjeld som ble tatt opp før 1949, men de følger altså Svalbardtraktaten som ble signert over tjue år tidligere. Vi kom ikke til noen konklusjon, men litt interessant var det jo.
 9. Jeg er stort sett enig med din første påstand. Hvorvidt klimaendringer er menneskeskapte, hvor fort endringene kommer og om disse endringene vil føre til bedre eller verre kår for menneskeheten vet jeg ikke, men tiltakene... Det har blitt erklært klimakrise og tiltakene som gjennomføres rammer stort sett "vanlige folk" økonomisk uten å gjøre veldig mye for hverken klima eller miljø. Statsledere har jo startet verdenskriger av årsaker som må regnes som bagatellmessige i forhold til menneskehetens undergang. Når det gjelder miljøet og karbondioksid, så kommer jeg på minst én ting i farta; kognitiv funksjon. Vi mennesker tenker rett og slett mindre klart med mer CO2 i lufta. Dette merkes godt innendørs, alle som har gått på skole eller jobbet på kontor vet hvor vanskelig det er å jobbe i dårlig luft. Skulle karbondioksid i atmosfæren fortsette å øke kan menneskeheten stå ovenfor 10+% reduksjon av kognitiv funksjon i løpet av de neste hundre årene. Storbyer har gjerne allerede forhøyede nivåer av karbondioksid...
 10. Tenkte det samme, tror dette er svaret. Norge har rett og slett ikke hatt kullkraftverk å stenge ned mens andre land har kunnet erstatte kull med fornybar. Kraftverk er relativt enkle å erstatte, de produserer bare strøm og dette kan gjøres på mange måter. Olje brukes i hovedsak til å flytte rundt på biler, båter og fly og det vil ta lang tid å få disse over på elektrisk drift eller lignende...
 11. BALT3

  Vekttap

  Ikke bare er det normalt å gå ned i vekt når man begynner å trene, for brorparten av befolkningen er dette også både ideelt og ønskelig. Nybegynnere (og bare nybegynnere) innen trening har potensiale til å både bygge muskelmasse og redusere fettprosenten i samme slengen, nyt det så lenge det varer!
 12. Hva med Lana Kane, en karakter fra TV-serien Archer som sendte sin første episode i 2009?
 13. Spotify sliter desverre tidvis andre steder også. Jeg opplever mye treghet og problemer på Android, litt på Windows og på Sonos ga jeg helt opp til slutt. I bilen virker det som om det er et trøbbel med lagring/bufring av musikk, for jeg plages kun med musikken jeg vanligvis hører på og har aldri problem med for eksempel å søke opp ei tilfeldig låt og spille den av.
×
×
 • Create New...