Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nokon som har erfaring med kjøkkenvekter? Har i dag i Wilfa-vekt med 1 grams oppløysing, men skulle gjerne hatt ei som er meir nøyaktig. Det er meir for bruk til baking der det til dømes skal vere 1.5 gram gjær i ein deig, men greit å ha til alle småting, som kaffi.

Lenke til kommentar

30 kroner med gratis frakt. Maks 500 gram/∆0,1g, og fungerer prima til å veie opp kaffe i Aeropressen jeg har stående i skuffen på kontoret. Såvidt jeg husker kom den frem etter kanskje to ukers tid, så hvis du kan vente og klarer deg med såpass lav maksvekt er den veldig grei. 

 

Takk for tipset! Kjøpte eit par sånne eg.

 

500 gram fungerer fint til kaffi og oppmåling av småting. Til baking fungerer Wilfa-vekta til resten.

Lenke til kommentar

Oppløsningen på de billige vektene er ikke direkte pålitelig. Har hatt et par med 0.01 grams oppløsning før, men det betyr bare at det er så mange desimaler det er på skjermen. Å ha i en kaffebønne til kan gi null utslag, nummer to gir 0.12 g. Å dytte på målebegeret hjelper ikke nødvendigvis. Har akkurat den vekten Bladkiosken linket til og har hatt andre modeller før. Det sagt er jeg fornøyd med hvordan den virker så lenge jeg ikke trenger >100 µg nøyaktighet for å lage kaffe.

Endret av Han Far
Lenke til kommentar

Har sett en forklaring på det der før, men klarte ikke å google meg fram til den igjen. Det er visst ganske vanlig at digitale vekter ikke registrerer under en viss mengde, men vektene er nøyaktige likevel. Jeg har ei vekt av samme produsent som det ble linket til og den registrerer ingenting under ~6mg, men feilmarginen er langt mindre enn det.

 

Men selvsagt finnes det også dårlige vekter..

Lenke til kommentar

Jeg har i årevis brukt den samme som "Bladkjosken" linker til. Jeg bruker å kjøpe inn 5 - 10 stk, jeg får alltid anledninger til å gi vekk noen. Jeg har også hatt et kalibreringssett, men min erfaring er at disse vektene er ganske godt kalibrert fra fabrikk. Det som derimot merkes godt etter lang tids bruk er at "plattformen" blir litt slarkete og da blir det vanskelig å "tare" den, og da veier også unøyaktig. Siden vekten er så billig er det bare å kaste den når den begynner å krangle.

 

For 100 år siden da jeg begynte å veie kaffen min fantes det ikke vekter som var store nok og nøyaktige nok for å veie en bajonett. Etter lang tids testing og prøvning fant jeg frem til løsningen som er vist på bildene under. Jeg bruker den fremdeles daglig til kalibrering :-)

post-279730-0-06001400-1464611230_thumb.jpg

post-279730-0-68212700-1464611240_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har sett en forklaring på det der før, men klarte ikke å google meg fram til den igjen. Det er visst ganske vanlig at digitale vekter ikke registrerer under en viss mengde, men vektene er nøyaktige likevel. Jeg har ei vekt av samme produsent som det ble linket til og den registrerer ingenting under ~6mg, men feilmarginen er langt mindre enn det.

 

Men selvsagt finnes det også dårlige vekter..

For å presisere: Jeg snakker her om f.eks forskjellen mellom 14.90 og 15.02. Vekten oppfatter ikke endringer som er godt innenfor nøyaktigheten og er ikke konsekvent på hvor mye noe veier.

Likevel god nok til nesten alt.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Kjøpte bønner fra Starbucks, og fysj og fysj! Skal bruke 10 gram til 180 gram vann, og jeg skjønner hva de har fått til. Mindre bruk av bønner gir større overskudd. De har greid å lage en sterk smak ved bruk av lite bønner, men det er ikke mye annet i smaken. Den er ganske så smakløs og kjedelig! Det er heller ikke noe utløpsdato på posen.

​Evergood Dark Roast er mye mye bedre, så det sier litt!

Ellers venter jeg på min nye presskanne for 1-3 kopper. Er ikke trygg på plasten i Aeropress.

https://www.reddit.com/r/Coffee/comments/2d9n9g/are_you_ok_with_drinking_aeropress_as_it_is_made/

Endret av Bladkiosken
Lenke til kommentar

Hvis du ikke stoler på plasten i Aeropress må du i hvert fall ikke bruke presskanne. Kaffe tilberedt på presskanne inneholder i motsetning til trakterkaffe og Aeropress kaffestol, det stoffet man kjenner til som øker ldl-kolestrol mest. Da bør du heller gå for en pour-over som Kalita eller V60.

 

Og ikke nevn s-ordet her, er du snill :p

Endret av the_last_nick_left
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk for info! Har lest så vidt om det tidligere, og leste litt til nå. Drikker 2-3 kopper om dagen, og slik jeg skjønner det så er det ikke så mye til at man burde være veldig bekymret. Da synes jeg det er verre med Aeropressa siden man ikke vet hva man får i seg.

 

Skal ikke banne i Kirka mer. :lol:

Lenke til kommentar

Då har eg fått begge vektene eg bestilte frå Ebay.

 

Dei fungerer betre til måling av kaffi, gjær og liknande. På bileta så ser Wilfa-vekta ut til å klare seg greit, men eg tok av og på koppen nokre gonger, og Wilfa-vekta viste frå 14-16 gram då dei andre viste 14 heile tida. Det er fort merkbar forskjell på nokre få gram kaffi, så dette synest eg var ein billig og god investering. Tar med den eine vekta på jobb. Av desse to likar eg den nederste best. Litt større, men det er ikkje noko problem for min del. Knappane er betre på denne (dei svarte). Ulempa med den er at dekselet som går over målepunktet er litt knotete å få av og på. På den minste heng lokket fast og er lettare å få av og på.

 

Alt i alt er begge vektene gode kjøp i mine auge.

 

post-20187-0-89259400-1466169622_thumb.jpg

 

post-20187-0-16859100-1466169627_thumb.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...