Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjenner jeg ikke klarer bry meg helt om produsenten tjener godt eller ikke. Det gjelder de fleste tingene jeg kjøper. Jeg får ingen garantier selv om noen klistrer et fairtrade-klistremerke på noe..

 

Jeg har aeropress-kanne, presskanne, moccamaster og en juramaskin hjemme. Ønsker meg allikevel en nespressomaskin/podmaskin.

Nespressomaskinen vi har på jobben, med ristrettokapslene synes jeg gir meg like god, om ikke bedre, kaffe som på kaffebrenneriet rundt hjørnet. Den matcher stockfleth's på en god dag også.

 

Jeg vet man har begrenset utvalg av kaffe på nespressomaskinene, men jeg har funnet en kaffe jeg er veldig glad i både til juraen, trakteren, aeropressen og nespressoen, og er fornøyd med det.

 

Personlig hadde jeg vært skuffet om jeg ønsket meg en podmaskin, men fikk en aeropress, og vice versa, men det er kanskje bare jeg?

Lenke til kommentar

Kjenner jeg ikke klarer bry meg helt om produsenten tjener godt eller ikke. Det gjelder de fleste tingene jeg kjøper. Jeg får ingen garantier selv om noen klistrer et fairtrade-klistremerke på noe..

 

Nei, men hvis noen klistrer et Cup of Excellence-klistremerke på kaffeposen, er du garantert at bonden har fått en pris som er mange ganger høyere enn hva de ville fått på kaffemarkedet. Du vet dessuten at bonden fortjener pengene fordi han jobber hardt for å produsere kaffe som smaker utrolig godt.

 

Hadde nespresso brukt så god kaffe kunne de antageligvis forsvart den høye prisen sin, men de kjøper billig kaffe og selger den dyrt.

Lenke til kommentar

Nei, holder meg til perkulatoren min, jeg.

Dette er interessant! :) Ikke mange som har en sånn. Vet at en del misliker at disse «resirkulerer» kaffen en del ganger under kokingen, og at det ikke skal være så gunstig, men jeg er nå ikke så sikker jeg. Du er åpenbart fornøyd, og det er jo artig å høre.

 

Jeg har faktisk en stående selv også, men det er mest som en antikvitet - min far hadde den med seg da han dro inn for å avtjene verneplikten i '71, så stod den en del år i boden til farmor og farfar, og så fikk jeg overta den for noen år siden fordi jeg syntes den var så morsom. Klumpete sak i aluminium. Har testet den en gang i tiden, kaffen blir grei nok så vidt jeg kan huske, men det tar kjempelang tid før den blir ferdig. Sånn sett kunne det vært interessant å teste en moderne perkulator. :)

Lenke til kommentar

Kan godt være at bonden får mer penger om det er "cup of Excellence", men jeg har ingen garantier om det. Dessuten klarer jeg virkelig ikke å bry meg. Det kan kanskje virke ufølsomt, men det gjelder også de som plukket bomullen til genseren min og høstet tulipanene jeg kjøpte til kona. Kall meg gjerne kynisk/kald/whatever...

 

Poenget er følgende: Ja, nespresso er dyrt, og kvaliteten ikke det beste, men for veldig mange er kvaliteten og smaken LANGT bedre enn trakterkaffen de lagde av evergoodposen sin.

 

Jeg elsker aeropress og malabar-kaffen min, men den blir dyr pr kopp i lengden den også. Mitt problem er at jeg ikke alltid gidder å koke opp vann, male bønner og finne frem aeropressen. Da er kapselmaskinene uovertruffne! :)

Lenke til kommentar

Hallo' er det ingen som har lest testen til Norsk kaffeinformasjon? Alle som har lekt litt med kaffe vet at dosering, tid, temperatur og volum er ekstremt viktig for resultatet. Når alle kapsel/pod maskinene untatt en stryker på nevnte variabler sier det seg selv at disse djevelmaskinene er skapt for å få folk til å tro at kaffe skal smake surt og bittert. Det er fysisk umulig å ekstraktere balansert espresso på 9-15 sek - fysisk og kjemisk umulig! Smakstoffene i kaffen rekker ikke å løse seg opp, og derved blir kaffen ubalansert og sur.

 

Jeg smaker rett som det er på djeveldrikken, men angrer altid. Det provoserer meg så volsomt at slik misshandlig av kaffe skal være lovlig!

Lenke til kommentar
Dette er interessant! :) Ikke mange som har en sånn. Vet at en del misliker at disse «resirkulerer» kaffen en del ganger under kokingen, og at det ikke skal være så gunstig, men jeg er nå ikke så sikker jeg. Du er åpenbart fornøyd, og det er jo artig å høre.

 

Jeg har faktisk en stående selv også, men det er mest som en antikvitet - min far hadde den med seg da han dro inn for å avtjene verneplikten i '71, så stod den en del år i boden til farmor og farfar, og så fikk jeg overta den for noen år siden fordi jeg syntes den var så morsom. Klumpete sak i aluminium. Har testet den en gang i tiden, kaffen blir grei nok så vidt jeg kan huske, men det tar kjempelang tid før den blir ferdig. Sånn sett kunne det vært interessant å teste en moderne perkulator. :)

Bestekameraten min er fra Sverige, og det var via familien hans jeg smakte kaffe laget på perkulator første gang. Synes det var en utrolig god smak, noe som førte til at jeg skaffet meg en selv.

 

Jeg ble rådet til å holde meg til merket C3, og betalte vel rundt 500 kr for min. Tar en stund før kaffen blir ferdig ja, men det er jo igrunn verdt det. :wee:

 

Har prøvd meg frem litt med forskjellige sorter, men prøvde nylig Gevalia Bistro og jeg holder meg nok til den i lang tid fremover. :)

 

 

Lenke til kommentar

Hallo' er det ingen som har lest testen til Norsk kaffeinformasjon? Alle som har lekt litt med kaffe vet at dosering, tid, temperatur og volum er ekstremt viktig for resultatet. Når alle kapsel/pod maskinene untatt en stryker på nevnte variabler sier det seg selv at disse djevelmaskinene er skapt for å få folk til å tro at kaffe skal smake surt og bittert. Det er fysisk umulig å ekstraktere balansert espresso på 9-15 sek - fysisk og kjemisk umulig! Smakstoffene i kaffen rekker ikke å løse seg opp, og derved blir kaffen ubalansert og sur.

 

Jeg smaker rett som det er på djeveldrikken, men angrer altid. Det provoserer meg så volsomt at slik misshandlig av kaffe skal være lovlig!

Pluss for den der, men jeg syns det er rart at ingen tar hensyn til følgende.

-Kapselkaffe er ikke nykverna.

-Doseringen er for liten.

-Den er generisk

 

I det siste så legger jeg at den ikke er tilpasset klima, luftfuktighet, og én spesifikk maskin, men heller mange. Det er greit å tro at alle nespresso-maskiner er like, men selv om en Espressomaskin har 9 bars trøkk, så må man kverne kaffen forskjellig. Alt etter hvor stor dampmengde som bygger seg opp i kammeret, hvor stor bajonetten er, hvilken temperatur vannet har, både i beholderen og gjennom koking, og for oss ekte kjennere: hvor gammel kaffen er.

 

Jeg merker at når jeg er halves gjennom en pose kaffe, etter ca to ukers tid, så må jeg stille kverningsgraden opp ett hakk. Rett og slett fordi bønnene sakte mister oljene sine.

Lenke til kommentar

Fikk en bialettikanne i bursdagsgave - på første forsøk fik jeg da et resultat, men tror det var alt for mørkt og uten skum. Fylte da opp vannkammeret helt opp til ventilen og fylte også koppen med espresso fullt. Litt usikker på hvilken temperatur jeg skulle ha på plata da det sto lav på bialettipakninga. Noen tips på mengde vann, espresso og temperatur?

Lenke til kommentar
Fikk en bialettikanne i bursdagsgave - på første forsøk fik jeg da et resultat, men tror det var alt for mørkt og uten skum. Fylte da opp vannkammeret helt opp til ventilen og fylte også koppen med espresso fullt. Litt usikker på hvilken temperatur jeg skulle ha på plata da det sto lav på bialettipakninga. Noen tips på mengde vann, espresso og temperatur?

Tror ikke du skal forvente så altfor mye crema på espresso fra mokkakanner!

Men ellers så avgjør vel egentlig kaffen og kverninga dette på slike kanner, tror jeg - mens vannmengden påvirker mest hvor sterk kaffen blir.

Prøv deg fram med litt forskjellige kaffetyper og kverningsgrader...

Lenke til kommentar

Jeg har en Dolce Gusto maskin ved siden av det jeg har nevnt i en post tidligere her på tråden. Synes den leverer et absolutt ålreit resultat når jeg ønsker en drikk raskt og uten vask. Tviler på at jeg hadde mekket cappuccino osv til feks frokosten ellers.

 

Espressoen (type Espresso Intenso®) er overraskende bra, med god gyllen crema. Ikke sur, men med balansert syre. Dette er helt klart drikken maskinen takler best. Resten er helt ok for det mente formål (rask og enkelt).

 

Slenger med en link:

NKI Pods og kapseltest 2010 (som nevnt tidligere her)

Endret av JLord
Lenke til kommentar

Hvis man syns moka-kaffen en har laget blir for bitter, så burde man prøve en annen kaffe. Mange tenker at man må ha skikkelig mørkbrent kaffe for å brygge "espresso" på Moka-kjele, men at lystbrent kvalitets kaffe vil gi mer sødme er min erfaring.

 

Det aller meste kaffeutstyr er laget for to ingreidenser: Kaffe og vann. ved å tilsette noe annet under bryggeprossessen risikerer man å ødelegge utstyret.

 

Kan for eks. anbefale La Merced fra Kaffebrenneriet

 

Aak1, det var en del andre ting i den artikkelen jeg er veldig kritisk til, bl. a. bryggetiden og dette å varme kannen flere ganger. Jeg skal kikke litt rundt og se om jeg finner en bedre guide, eller kanskje skrive en selv.

 

"Just note that in Italy, the correct term is caffh" What?

 

:whistle: sier ja til å få en bedre eller egenskrevet guide.. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...