Gå til innhold

Den Offisielle Jibbetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
jibbelars: Jeg mener at det ser ganske kult ut å lande i fakie.

Vet ikke hvorfor, men alle har sin smak. :)

5514396[/snapback]

 

Det er pissgøy! :wee:

 

Har filmet det før en gang, det ser helproft ut med 180 + "en eller annen grab" og fakie.

 

I allefall i den grad jeg kan se proff ut. :tease:

Lenke til kommentar

Da var jeg kommet hjem fra GASTEIN i østerrike, det var en kongetur. Pudder og sol hele uken. Det var ingen maskinlagte hopp eller parker men men... jeg fikk testa det nye utstyret på mange måter :D kjører elan mO2 med Lange comp. 120 FR sko.

 

Jeg slenger opp et lite stemningsbilde med meg som står på hendene i graukogel med stubnerkogel og Bad Gastein i bakgrunnen. Casino + Badeanlegg med vann fra varme kilder er skjult bak kroppen min. Men det var definitivt sportgastein som var skiområdet for oss som liker løssnøen. Idioten av en kameramann tok bilde før jeg fikk retta meg opp.

post-15897-1138492241_thumb.jpg

Endret av GolfBag
Lenke til kommentar

Forresten er det interessant å se at det er så mange her inne som er så interesserte i å ha ski som får god kritikk osv... men det dere bør tenke først på er skoene.

 

Slalomskoene har mye større betydning for kjøringen enn dere aner, derfor ville jeg glatt prioritert dyre freeridesko (som f.eks. lange comp 120 FR) før jeg kjøpte dyre ski. Heldigvis fikk jeg skrapt sammen nok penger til å kjøpe begge deler nå. Jibbesko er forresten for pingler og homoer, de kan ikke kjøres med...

 

 

Mine erfaringer med mitt utstyr:

 

Elan m02 rail:

Litt brede twintipski med solid innsving gjør dette til en solid allroundski. De kaster opp allvorlige mengder med snø bak deg når du kjører hardt, noe som gjør dette til en klar vinner hvis du (som meg) liker å kjøre fort som f. forbi den trege hvermansen. Rail-beskyttelsen er nok mer en gimmick enn en reell beskyttelse.

 

Lange comp. 120 FR:

Kontante freeridesko som ikke nøler med å videreføre kraft fra foten til skien. Indreskoen er hard og tar lang tid på å forme seg etter foten, uten varmetilpasning kan man forvente vonde føtter de første 3-4 dagene før de har gått seg til. Menmen... no pain no gain. De er harde å stå rett opp ned med på grunn av ganske krapp vinkel, derfor anbefales det å ta stolheiser og ikke sild-i-tønne-kabinheiser.

 

 

Vil forresten anbefale en skifilm i samme slengen, så "Yearbook" i dag... Bra filmet, drøye triks, SYK kjøring... Kan for eksempel skaffes på eksponert.no (fikk min i tilbudet sammen med Fri Flyt abonnement)

Endret av GolfBag
Lenke til kommentar
SIZES: 159, 164, 169, 174, 179

Der fikk du svaret ditt Zeromac

 

EDIT: Så ikke at noen hadde svart før meg

 

GolfBag

Hva er forskjellen mellom mjuke jibbesko, vanlig alpin sko og dyre freeride sko?

 

For dere som skal kjøpe nye ski, kan det være mye å spare på å kjøpe fra utlandet. Jeg kjøpte mine ski på Sport-conrad.de, der fikk jeg mine ski for 2400 NOK inkludert alt (sendt til adresse i Sverige og hentet der av meg). Det er 2600 kr billigere enn i Norge det. Jeg veit ikke hvordan det er å sende dem rett til Norge, da blir det vell kanskje toll og sånt i tillegg + høyere porto.

Endret av jibbelars
Lenke til kommentar

Allroundsko er en sikker vinner for dem som bare står på ski noen ganger i året, de er behagelige og har en lite agressiv vinkel slik at du lett klarer å stå opp ned med dem. Du kan bli sliten av dette med freeride og racingsko. Allroundsko finnes i mange prisklasser, man får hva man betaler for. Flex index ligger fra 60-100 alt etter hva man betaler for. (stivheten)

 

Jibbesko er laget kun med tanke på å hoppe, men de fleste av oss vil gjerne kjøre gris i ny og ne. Som regel koster de tretusenognoe kroner, og mange blir lurt til å kjøpe slike sko kun fordi de heter jibbesko. Flex index ligger vel på 60-80 et sted. (stivheten).

 

Freeridesko er ofte bygd av samme teknologi som racingsko, men de har demping i sålen og demping i vinkelen til skoen for å ta opp støt bedre fra drops osv. De er mye mer kontante og agressive enn de to ovennevnte, og kan fint brukes til jibbing. De koster vanligvis fra 5000 og oppover. De kan også virke vonde i butikken på grunn av lite for i innerskoen, men husk på at dette hjelper på til at kraftoverføringen blir enda mer presis. De tilpasser seg sakte men sikkert, mine trengte 4 dager før de var helt gode. Flex på mine var 120

 

 

Så... må jeg komme med det gyldne bud om sko:

Dere må ALDRI ALDRI ALDRI låne bort skoene til andre for at de skal teste dem, det kan blir en vond opplevelse både for deg og dem. For noen år siden lånte jeg bort mine sko til far som ikke har så veldig ulik fot fra meg, etterpå var de vonde å stå på i mye lenger tid enn det de trengte for å tilpasse seg foten første gangen. De tilpasset seg ikke helt min fot siden fars fot hadde klemt ut litt i tuppen av skoen slik at jeg ikke fikk noe som helst støtte rundt tærne. Det var rett og slett ødeleggelse av skoene.

Lenke til kommentar
Slalomskoene har mye større betydning for kjøringen enn dere aner, derfor ville jeg glatt prioritert dyre freeridesko (som f.eks. lange comp 120 FR) før jeg kjøpte dyre ski. Heldigvis fikk jeg skrapt sammen nok penger til å kjøpe begge deler nå. Jibbesko er forresten for pingler og homoer, de kan ikke kjøres med...

5514864[/snapback]

Så altfor sant, men de fleste som ferdes i parkene ser ikke helt ut til å være så interessert i å kjøre, eller i det hele tatt lære seg å kjøre skikkelig på ski. Skal man kun hoppe er det likegreit med et par superbehagelige softboots, dog, personlig synes jeg til er altfor myke til å hoppe med også, men smak og behag.

 

Selv har jeg et par Salomon Pro Model SC, fine støvler. :)

Lenke til kommentar

En venn av broren min har Rossignol Scratch soft boots (elns)

Han kjører bare park stort sett, men han kjører en sjelden gang offpist i ny og ne.

 

Han sier han er superfornøyd med skoene, de er myke og gode, og kjempegode å kjøre park med.

 

Så, det er riktig det du sier GolfBag, jeg prioriterer dyre sko foran dyre ski..

Lenke til kommentar

Takk for utfyllende svar GolfBag!

 

Nå har jeg sko av typen allroundsko, kjøpt for 1250,- på G-sport for et par år sia. Har vurdert å kjøpe meg en sko i Rossignol's Soft Light serie, men etter og ha lest innlegget ditt vurderer jeg heller å spare til neste sesong og heller kjøpe en freeride sko. Men jeg driver helst park da, så jeg får se ann nødvendigheten med å investere i såpass dyre sko.

Lenke til kommentar

Forresten... hvis man er like heldig som meg finner man tilbud på fjorårets freeridesko til halv pris :D :D heh 2500 kroner spart.

 

Hvis du kun kjører park er naturligvis jibbesko valget du bør gjøre, men det er på ingen måte et kompromiss mellom racing og leking slik som en freeride sko er.

Endret av GolfBag
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...