Gå til innhold

Anbefaling av MP3-spillere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ang. harddisk spiller så synes jeg det er rart at dere ikke trekker fre iAudio X5L, da denne har en oppgitt batterilevetid på 35 timer, jeg har denne selv, og er ganske imponert over batteritiden, selv om jeg ikke har målt den nøyaktig.

 

dog, så får man såvidt jeg vet ikke 60GB versjonen i L versjon (dvs. 35 timer oppgitt spilletid istedet for 14(?))

 

ellers så er det en grei guide, litt for lett i stoffet etter min smak, men de som bruker en slik guide vil vel ikke ha så mye mer...

Lenke til kommentar

synes det er litt rart at dere ikke skriver mer om ipod 5g.. greit nok at en god del lesere på hardware er allergiske mot den men likevel.. jeg har uansett lyst til å ta en titt på iaudio x5, men er litt skeptisk til joysticken, minijack på siden og at du ikke kan plugge usb kabel rett inn i spilleren. med slike småting burde den likevel ikke være et så selvklart valg over ipod, eller?

 

hvordan er x5 i bruk? tenker da på hvor lett det er å bla i en litt stor platesamling etc.. kan du sette opp automatisk oppdatering av podcaster på den? 35 timer spilletid er imponerende, selv om jeg bare har gått tom for strøm 1 gang på ipoden ila 10 måneder..

Lenke til kommentar
Minusene er at Apples spillere krever eget program for filoverføring ...

Dette er egentlig feil. iPod krever eget program for å legge inn musikk, men ikke for filoverføring. Den dukker opp som en vanlig disk i explorer.

Prøv å være litt nøyaktig med terminologien. Disse spillerne kan jo betraktes både som en ekstern harddisk og en mediaspiller.

Lenke til kommentar

iPod er jo generelt litt knotete, et middels brukervennlig grensesnitt med flere mangler (ordentlig on-the-fly playlists, flere tag-baserte alternative søke/browse veier f.eks), iTunes tilknytning, ikke støtte for åpne formater som FLAC og Vorbis. Dessuten har ikke iPod gapless avspilling! Det gjør det jo håpløst å spille av musikk som "henger sammen". Live musikk, klassisk, album som The Wall og annet som skal spilles i ett. Andre spillere (som den 2+ år gamle Rio Karma, som ikke lages mer) har jo hatt dette lenge. Rio Karma har jo fremdeles flere funksjoner og bedre lyd enn iPod. DAP'er som støttes av Rockbox kan også oppgraderes, men det er ikke mange modeller enda.

 

Det er deprimerende hvor mange dårlige musikkspillere som finnes der ute. iAudio X5, som er en glimrende spiller på mange måter (og den jeg ville ha kjøpt idag), støtter jo ikke engang ID3-tag navigering. Håpløst!

 

Nei, håper det snart dukker opp spillere for musikkinteresserte, og ikke bare for de som vil gi et fashion statement.

Lenke til kommentar

iAudio X5(L)

 

ang. det med at det ikke går an å bruke ID3-tag'er fra navigeringen, så er jeg enig i at det ikke er bra, men det kan komme senere i en firmware oppdatering.

 

en annen bra ting med X5, er at du kan koble den opp mot f.eks. et kamera og overføre bilder direkte hvis du trenger å frigjøre plass på kameraets minnekort, og ikke har noen data tilgjengelig.

 

dette er en funksjon jeg blir å bruke etter at jeg har fått oppdatert firmware på spilleren, noe som gjør at det da støtter mitt kamera.

 

@ nestenbest:

x5 er ganske god i bruk synes jeg.

det er jo en helt vanlig 5-veis joystick, samt en stor og oversiktig skjerm, så jeg har iallefall ingen problemer, og jeg har fylt den opp allerede (mye grunnet musikk i FLAC format.

 

ang. 35 timer spilletid, så må du merke deg at det kun er X5L som har det, og ikke X5, bare sånn at du er klar over det ;)

om det går an å sette på automatiske oppdateringer av podcast vet jeg ikke da jeg ikke bruker det.

det å ha minijack på siden funker fint, de fleste (etter det jeg har lest) ørepluggene og klokkene har en mini-jack plugg med en 90graders bøy på, og da vil det jo være praktisk å ha kontakten på siden.

kontakten har også mindre risiko for å bli rykket ut...

 

det var det for denne gang...

Lenke til kommentar
Nei, håper det snart dukker opp spillere for musikkinteresserte, og ikke bare for de som vil gi et fashion statement.

5312968[/snapback]

Hmm, jeg tviler på at veldig mange kjøper X5 eller Creative Zen spillere for å gi en fashion statement, de fleste av creative sine spillere er stygge. Dog er det mulig at flere kjøper iPod med denne begrunnelsen, uten at jeg helt tror at noen bærer på en iPod av denne grunnen alene. Helt spesielle mennesker som både gjør dette og som oppfatter dette. Jeg vil også si at dersom det er musikkinteresse alene som driver deg, så driter du i utseende, hvorvidt spilleren viser ID3 tager etc, men heller konsentrerer deg om lydkvalitet, men jeg tar kanskje feil...

 

Selv er jeg ikke særlig musikkinteressert, men bruker iPod'en min når jeg en sjelden gang trener alene og når jeg er ute og reiser. Jeg bruker øreplugger som er kjøpt fordi de er praktiske og ikke pga lydkvalitet, jeg liker iTunes(selvom det er fullt mulig å bruke andre programmer mot iPod til musikkopplasting), jeg liker brukergrensesnittet og jeg ser heller ikke hva som er galt med Apples løsning mht "on the go" playlist. Det eneste som plager meg med min g3 iPod er batteritid, men ser at det er blitt bedre på de nye. Utover dette funker den også helt fint som en bærbar HD.

Lenke til kommentar

Greie anbefalinger, men hvorfor er det aldri noen som nevner at psillerene som regel må kastes når batteriet er oppbrukt. noen av flashspillerene som Zen Nano Plus har heldigvis utskiftbart batteri. Når jeg kjøper mp3spiller vil jeg helst at de skal holde litt lenger enn et gjennomsnittlig dårlig mobiltelefonbatteri.

 

Litt kjedelig å måtte kaste x5 i søpla etter 2-3 år. Noen som vet om batteriet på de ulike modellene lar seg skifte ut?

Lenke til kommentar
ang. harddisk spiller så synes jeg det er rart at dere ikke trekker fre iAudio X5L, da denne har en oppgitt batterilevetid på 35 timer, jeg har denne selv, og er ganske imponert over batteritiden, selv om jeg ikke har målt den nøyaktig.

5312028[/snapback]

 

Jeg lurer har tenkt å kjøpe meg en iAudio X5, men jeg vet ikke om jeg skal gå for L versjonen. Er den veldig tykk? Merker du den godt i lomma?

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
En annen toppspiller fra en produsent som går for å lage modeller i luksusklassen, er iRiver U10. Denne er svært liten, og har godt lyd og god skjerm. Den har også videomuligheter, noe som blir litt bortkastet med bare opptil 1 GB lagringsplass. Dessverre fungerer den kun med Windows, og har et tungvint system for overføring av filer.

Akkurat det samme kunne vært sagt om iPod nano som var omtalt sammen med denne. Det går riktignok an for datakyndige å trikse tilgang til nonoen fra linux og via andre programmer enn iTunes men det er jo likevel et aber at det det må trikses for å få det til.

 

PS. Jeg savner oppføringene "åpne overføringsstandarder" og "åpne tilkoblingsstandarder" under egenskaper i prisguiden og bedre omtale av denne problematikken i artikkelen.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Har selv kjøpt en Iaudio X5L og hatt den siden september. Matchet med Shure E5 gir det en suveren god lyd. Jeg vil trekke fram batterikapasitet og lydkvalitet som grunner til å kjøpe X5L. Den er helt klart noe å ha i lommen (selv om jeg for min del klarer det helt greit, selv i jeans). Skjermen ser jeg nesten aldri på da jeg bruker remotekontrollen. Derfor blir også joysticken overflødig for min del. Jeg ser at mange trekker fram minijacken på siden som en negativ ting. Min erfaring er rett og slett at det helt motsatt. Jeg kunne i grunnen ikke tenke meg å ha den på toppen/midten i det hele tatt.

 

At den ikke støtter ID3-tag'er mht til navigering er ikke bra nok. Spesielt ikke for dem som kun har samlinger basert på dette. Det holder ikke at Cowon sier at muligens, kanskje en gang i framtiden vil det komme en firmwareupdate. Det sa de i fjor sommer - ingenting har skjedd til nå. Men når man først har ordnet seg med et mappesystem er dette like effektivt. Jeg blar gjennom mine rundt 250 album og ca 3000 sanger uten problemer.

 

Men det må være klinkende klart: brukergrensersnittet er ikke som Ipod+Itunes - på godt og vondt. Spilleren fungerer mer som en ekstern harddisk, og automatisk oppdatering mot lydbibliotek, podcasting etc etc finnes jo ikke. Så selv om jeg mener X5 er bedre en Ipod så blir det jo et spørsmål om hva jeg ville anbefalt til min lite datakyndige tante som bare bruker spilleren en halvtime på vei til og fra jobb.

 

Angående flashspillere mener jeg bestemt at Iaudio U3 burde vært nevnt sammen med Iriveren.

Lenke til kommentar
.."...og videofunksjonen kun en gimmick; skjermen har alt for dårlig oppløsning"

Jeg har absolut ingen problemer med å se "film" (i form av serier) på skjermen til X5'en min. Greit, den er ikke den aller største, men det holder i massevis! Angrer ikke et sekund på kjøpet jeg gjorde der nei.

Lenke til kommentar
.."...og videofunksjonen kun en gimmick; skjermen har alt for dårlig oppløsning"

Jeg har absolut ingen problemer med å se "film" (i form av serier) på skjermen til X5'en min. Greit, den er ikke den aller største, men det holder i massevis! Angrer ikke et sekund på kjøpet jeg gjorde der nei.

6029133[/snapback]

Jeg er enig. Det er fullt mulig å se tv-serier på den.

 

Jeg kjøpte min X5L for to måneder siden og er veldig fornøyd med kjøpet. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...