Gå til innhold

Musikkåret 2005 - Oppsummering!


H4ngm4N

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Av positive hendelser i musikkåret 2005, vil jeg spesielt trekke frem albumene Cold Roses med Ryan Adams & The Cardinals, Rock & Roll Is Dead med The Hellacopters og Get Behind Me Satan med The White Stripes. The Rolling Stones' nye album var også en positiv overraskelse, om enn ikke på nivå med klassikere som Some Girls, Sticky Fingers og Exile on Main Street. Årets debutant-prisen går til Oslo-bandet LU:D, som gav ut This Is Nighttime.

 

Jeg ser at mange nevner Dream Theaters Octavarium, men med unntak av tittelsporet synes jeg det var en stor skuffelse. Det virker mest som et forsøk på å henvende seg til de store massene med lett fordøyelige poplåter. Dersom jeg ønsker å høre på popmusikk, kjøper jeg imidlertid noe helt annet enn et Dream Theater-album, for der er det mange som er bedre enn dem.

 

Dream Theater-konserten i Oslo Spektrum var imidlertid et godt plaster på såret for det skuffende albumet. Enda bedre var den forrykende avslutningskonserten til Gluecifer i Bergen 13. oktober. Den gjorde opp for oppløsningen av bandet så vel som den skuffende konserten på Ole Blues året før. Andre konserter får også godkjent, deriblant The Hellacopters' opptreden i Hulen i Bergen.

 

Alt i alt tror vil jeg se tilbake på 2005 som et godt, men ikke ekstremt godt, musikkår. Samtidig er jeg overbevist om at 2006 kommer til å overgå det musikkåret som er i ferd med å ta slutt. Det skal mye til for å overskygge at The Rolling Stones kommer til Bergen til sommeren.

 

Redigering: Rettet skrivefeil.

Endret av PelsJakob
Lenke til kommentar

Årets største høydepunkt for meg, må være:

 

System Of A Down - Mesmerize.

 

Det albummet er så fantastisk. Jeg blir aldri lei av det. Fikk tak i det når det kom ut, og jeg hørte på det konstant i hele sommerferien.

 

Mesmerize er så fantastisk, rolig, melodiøst. Samtidig som det er hardt og brutalt. Perfekt. :)

Lenke til kommentar

Musikkåret 2005 så lenge ut til å bli helt fantastisk. Først og fremst ventet jeg på ett album fra Katatonia. Dette kom ikke i år og er som det står i siggen min satt til 13.3.06. Novembre skulle egentlig slippe skive i november, men den ble også utsatt til neste år. Jeg hadde også håpet indelig på en utgivelse fra Winds, men den kommer nok ikke før rundt neste sommer. Med andre ord fikk jeg ikke mine 3 mest ønskede album i år. På den måten var året egentlig ganske skuffende, men det var sannelig mye bra som kom også:

 

Porcupine Tree - Deadwing som absolutt var nok til å gjøre 2005 til et godt år alene. Fans av prog rock: sjekk ut! To andre band jeg virkelig lengtet etter utgivelse fra var Solefald og Arcturus. Fikk de begge i år og er fornøyd med det. Solefalds utgivelse var knallsterk og årets absolutte høydepunkt for min del. Selv om jeg liker solefald best når de er litt mer eksperimentelle slik som på in harmonia universali. Arcturus - Sideshow Symphonies skuffet meg egentlig stort. Albumet er forholdsvis bra, men det kommer ikke i nærheten av The Sham Mirrors. Syns ikke Vortex gjør det like bra som Garm gjorde det. Klimt 1918 slapp et glimrende album med navnet "dopoguerra." Hadde høye forventninger til denne etter deres forrige utgivelse og klimt skuffet absolutt ikke. Novembers doom - The Pale Haunt Departure tror jeg at jeg vil kalle årets store skuffelse. Syns hele greia var kjedelig fra begynnelse til slutt. Subterranean Masquerade utgivelse hadde jeg enorme forventninger til etter den glimrende EPen de slapp i fjor. Skiva var grei nok den, men ble litt kjedelig i lengden. Litt skuffet over den egentlig. Riverside - Second Life Syndrome tok meg med storm på slutten av året og jeg ble mildt sagt bergtatt. Maken til nydelig prog rock skal du lete lenge etter.

 

hmmm hadde egentlig ikke tenkt å skrive så mye ball. Ufattelig hvor fort ting går når jeg skal ramse opp året. Er enda mange album som burde vært nevnt. Jaja, får bare rangere en liste i tillegg. Liker ikke helt å rangere album opp mot hverandre, men jeg skal gjøre et forsøk. Her er mine foreløpige topp 10 album 2005:

 

1. Solefald - Red For Fire

2. Porcupine Tree - Deadwing

3. Klimt 1918 - Dopoguerra

4. Rapture - The Silent Stage

5. Riverside - Second Life Syndrome

5. Swallow The Sun - Ghost Of Loss

6. Dredg - Catch Without Arms

7. Dark Tranquillity - Character

8. Arcturus - Sideshow Symphonies

9. Primordial - The Gathering Wilderness

10. SOAD - Mesmerize/Hypnotize

 

Jeg kommer garantert til å angre på denne listen allerede i morgen. Syns egentlig det er litt tidlig å rangere en liste nå. Er enda mange album jeg ikke har hørt nok på. Her er en liste over album som muligens bør være på lista, men som ikke har fått spilletid nok:

 

Moonsorrow - Verisäkeet

Sieges Even - The Art Of Navigating By The Stars (Knall, men trenger tid)

Soilwork - Stabbing The Drama (Steinbra, men fikk den her om dagen)

The Pineapple Thief - 12 Stories Down

Mors Principium Est - The Unborn

Dream Theater - Octavarium

Antimatter - Planetary Confinement

 

Har garantert glemt av noe som burde vært med på begge listene.

 

Her følger årets skuffelser:

 

1. Novembers Doom - The Pale Haunt Departure (zzZ)

2. Sentenced - The Funeral Album

3. The Agony Scene - The Darkest Red (De har jo ødelagt alt de hadde)

4. The Eternal - Sleep Of Reason (En del bra, men kunne vært så mye bedre.)

 

Albumene jeg ser mest fram til i 2006:

 

1. Katatonia - The Great Cold Distance (bekreftet)

2. Novembre - Materia (bekreftet)

3. Winds - ? (bekreftet)

4. Anathema - ? (Aner ikke om de slipper, men syns de kan gjøre det)

5. Agalloch - Ashes Against The Grain (bekreftet)

6. Solefald - Black For Death (bekreftet)

 

2006 blir nok det beste musikkåret jeg noen gang har opplevd. Jeg gleder meg!

Endret av qweac
Lenke til kommentar

Sheryl crow kom med nytt album som ble en stor nedtur har likt alt det gamle men den gang ei. det samme gjore kaizers og eg kan ikke si at den nye platen falt helt i god jord her hjemme hos meg.

ny utgivelsen av born to run albumet med Bruce Springsteen var jo en klar opptur på slutten av dette året.

 

og nå har faktisk min elste nevø 14 år gammel klart å påvirke meg med SOAD begge platene i år.

 

ellers så har jo madrugada kommet med ny plate i år ikke glem det

Lenke til kommentar
5. Fortress of Grief - Legion

5243490[/snapback]

Jeg skjønner ikke at du alvorlig talt kan mene at det her er en begivenhet i musikkåret 2005. Det er jo bare trøtt svart metal. Men men.. Folka i bandet er da i alle fall stort sett hyggelige karer.

 

3. Ram-Zet - Intra (kan vel si det samme gjelder denne)

5243490[/snapback]

På hvilket sett syns du den var skuffende? Jeg kjøpte inn den på konserten dems på hydranten og jeg elska plata :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...