Gå til innhold

Hvilken datamaskin var den første du hadde?


nahoy

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sinclair ZX Spectrum 48 kB m/Kempston Interface og Quickshot II Joystick (Dere husker den med autofire?). Supplerte med en Competition Pro 5000 Joystick etterhvert...

 

Brukte SELVSAGT kassettspiller!

 

Ah, det var tider! :love:

 

Se forøvrig HER

 

Videre ble det Commodore CBM 64 m/kassettspiller og Final Cartridge II eller III, husker ikke helt... Bye, bye Turbotape! :D

 

Ga meg deretter med datamaskiner i 12 år helt til jeg fikk meg en PC i 1999. Deretter har det bare ballet på seg.

Endret av knutivarr
Lenke til kommentar

Jeg fikk min brors Commodore 64 på 7 års dagen min. Det var kos det. Commodore 64 er en fullverdig PC, med 64 kb minne og 0.8 Mhz. Harddisk er ikke et kriterie for å oppfylle krav til datamaskin / PC.

 

Min første "ordentlige" datamaskin var en overskudds PC fra pappas jobb, Toshiba Elite Laptop, 66 Mhz med 22 Mb minne og 334 MiB harddisk. Da gikk det i Win 95, Duke 3d og Transport Tycoon. Herlige tider.

Endret av Ulkesh
Lenke til kommentar
Gode gamle 286 :D  4mb ram og 50 mb hdd. Knakende god maskin

5167906[/snapback]

 

^^ Med EGA skjermkort og monitor = hele 16 sprudlende farger!

 

Også moro at man kunne bøye diskettene om man kjedet seg (5,25")

Diskettene var fylt med BluesBrothers, Space Quest og slike vindunderligheter :D

 

"SoundBlaster? Hvaforno? Jeg klarer meg fint med min ubre PC-Speaker!1one!"

Lenke til kommentar

Mitt første møte med dataverdenen var en Commodore Amiga 500 med ekstra diskettstasjon og minnebrikker. Har den fortsatt og så har jeg også begynt å samle, det vil si at jeg lunter ned til loppemarkedene to ganger i året og kjøper det de har. Har nå både vic20 c64 a500 a500+ a600 a600hd og a2000. I tillegg har jeg en Sinclair ZX Spectrum.

Lenke til kommentar

Min første datamaskin var en Commandore VIC 20, den var ikke brukbar til mye, men noe spill hadde jeg jo. Deretter gikk jeg over til en Commandore 64 med tape, som ble oppgradert etterhvert med diskett stasjon. Det var virkelig rått. Tiden gikk og utviklingen stod ikke stille da heller. Neste ble en komfirmasjon's gave av min bror en Commandore Amiga 500. Den hadde jeg egen monitor til og 3 diskett stasjoner.

 

Det var den siste før første PC'en kom i hus. Da ble det en Brick 386 25mhz med 4 mb ram og 20mb hdd. Det har vært mange maskiner etter det, men har vært innom alle slager tror jeg.

 

386, 486, Pentium 1,2,3,4 og nå AMD 64.

 

Vil ikke tenke på hvor mye penger det har gått med, men kjøpte en gang 32mb ram til 8000,- :-(

Lenke til kommentar

Amiga 500+ var vel den første, den første "ordentlige" pc'n var en 486 med 8mb minne og 512mb harddisk, et riktig råskinn med andre ord.

 

siden da har jeg hatt en P2 et eller annet, P3 300mhz, Athlon 750mhz, P4 1,8ghz, Athlon 2,5ghz, P4-M 2,2ghz og nå en s939 3000+..

 

edit: vært flink å veksle mellom amd og intel, må vel bli en intel neste da.. neh. :p

Endret av phax
Lenke til kommentar

Flytter denne til off-topic jeg, og benytter sjansen til å svare.

 

Hadde en Amiga 500 som jeg bygde ut med ekstra ram, harddisk, skjerm, sampler og det som var. Solgte hele rukkelet når jeg i 1993 kjøpte PC. Måtte ha det ettersom jeg skulle gå datalinja på videregående. Det var en 486DX2 55 MHz som kostet rundt 15-20.000 på den tiden. Rå maskin den gangen. Etter det har jeg hatt flere PC'er (doh!) og faktisk en Commodore 64... ja, faktisk ETTER Amiga og PC. Men det var jo mest av nostalgiske grunner. Har i ettertid også hatt en Amstrad eldgammel PC med to floppystasjoner, men gikk fort lei av den gitt. Et par Mac-maskiner har også sirkulert innom meg. Det jeg har i tillegg til PC'n nå, er en Amiga 500 med skjerm... måtte kjøpe en til da jeg begynte å savne den gamle sånn en 10 år etter. Så den får nok lov til å leve en stund til hos meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...