Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jaha?

 

Sitter her med 256kbps her ihvertfall, men tror ikke du følger godt med hvis du ikke har fått med deg at det er høyere kvalitet på CD enn å laste ned. :nei:

 

Det er ingen online musikk butikker som har mer enn 256kbps det er jeg ganske sikker på.. Og btw, iTunes sin AAC encoding er bedre enn en 256 MP3 versjon.. Den er bedre komprimert i AAC.

Jeg har for lenge siden visst at CD-er har høyere kvalitet. Men et selskap som Apple burde ha tilbudt bedre enn som så (med unntak av iTunes Plus).

 

Det får vel være så om lyden blir bedre komprimert i AAC, men jeg ripper CD-er i 320kbs, V0 og foretrekker mp3. Ripper også til flac, for så til mp3. :)

Endret av Onyx
Lenke til kommentar
Til dere med iPhone: bestiller dere fra apple store eller ebay? Tenkte jeg skulle legge penga i en iPhone, men tror jeg drøyer hvis jeg må ut men masse gryn for å få den fraktet..

 

Og et annet spm: hvor mye plass tar OSet opp på telefonen?

Jeg bestilte fra Apple Store, men jeg vet ikke om dette fungerer lenger.

 

OS-et tar ikke så stor plass på telefonen, tror jeg... Er vel snakk om noen hundre MB, men når man har 8GB internt er det ikke akkurat som om du har dårlig plass med mindre du stapper den helt full av musikk og film. Selv har jeg rundt 5GB med musikk og film, og det er ikke akkurat noe stress. Har noen hundre meg i bilder elns også, men.

Lenke til kommentar

Byttet nettopp fra Tunderbird til mail.app. Importerte vel 40 000 eposter fra Thunderbird. Og nå er det klin umulig å bruke mail.app, for da går prosessene ATSServer og mdworker bananas. Jeg har forstått det slik at disse prosessene indekserer data på harddisken min, men det må da være mulig å la dette skje i bakgrunnen. Nå stjeler disse prosessene 70-80% CPU og sikkert all minne de kan få tak i. Viftene går på høygir og alt går treigt som sirup.

 

Og mens jeg skriver dette så begynte viftene å gå. Selv om jeg ikke kjører mail.app så stjeler ATSServer og mdworker henholdsvis 65% og 25% CPU-tid.

 

Noen som har snøring på hva som foregår? hehe.

Lenke til kommentar
Det er ingen online musikk butikker som har mer enn 256kbps det er jeg ganske sikker på.

Musikkonline.no selger musikk fra 256kbps til 320kbps. Jeg har selv kjøpt flere album der i 320kbps, men jeg valgte å konvertere dem til AAC 196kbps fordi jeg ikke klarte å høre forskjell, og fikk halvert størrelsen.

 

 

Ja ok.. Men søkte litt der, og fant ut at det er veldig lite som ikke er Norsk musikk.. Ikke så mye amerikansk.. Og ja.. Tror ikke du klarer å høre forskjell på 320kbps og 256kbps hvis du ikke har ett annlegg til MANGE tusen kroner..

Lenke til kommentar
Noen som har snøring på hva som foregår? hehe.

Googling viste at dette kunne ha med font-cacher å gjøre, så jeg slettet det av font-cacher jeg fant, men det hjalp ikke en tøddel. Løsningen, ser det ut til, var å reparere diskrettigheter. Hvorfor det hjalp må gudene vite.

Det hjalp i ca 10 minutter før alt gikk åt skogen. Kom så på at ATSServer behandler fonter, kom så på at spotlight (mdworker) indekserer innholdet til PDF-filer og at jeg har noe slikt som 10 000 e-bøker liggende på disken en plass. Gikk inn i spotlight-valg og fortalte spotlight at jeg ikke vil indeksere PDF-filer og e-post. Det så ut til å fungere. Antakeligvis så var det fontene i noen av pdf-filene som gjorde at ATSServer løp løpsk noe som førte til at mdworker ikke kom seg videre. Problem solved.

 

Beklager spammingen :p

Lenke til kommentar

Å høre forskjell mellom 128kbps og 192kbps MP3 er ganske enkelt. 192kbps til 256kbps er litt værre, og jeg ville tro at å høre forskjellen mellom 256kbps og 320kbps er enda vanskeligere. Forøvrig er et godt headset å foretrekke fremfor et anlegg dersom man skal prøve å høre forskjell (et godt headset er den billigste hifi opplevelsen man kan få!).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...