Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+oiasdf79

Hva er deres inntrykk av Lion så langt da? Helhetlig sett?

 

Jeg har bare gjort en oppgradering fra SL, men er ikke spesielt fornøyd. Jeg opplever at maskinen er tregere, varmere og programmer og programtillegg (Java og Flash) krasjer oftere.

Dessuten er jeg særdeles lite fan av både Launchpad og Mission Control. (Spesielt Launch Pad). Jeg ser virkelig ikke poenget. Jeg opplever også innimellom at scroll-baren forsvinner og muligheten for å skrolle forsvinner.

 

 

Det er selvsagt også positive ting med Lion. f.eks er det nå mulig å minimere Photoshop og så gjenopprette uten at vinduet du jobbet med ikke kommer tilbake.

 

 

Men, jeg skal ikke avskrive Lion helt enda. Jeg må først og fremst få gjort en clean-installasjon og så er det vel bare å vente på diverse bug-fixes.

Endret av Slettet+oiasdf79
Lenke til kommentar

Lion er så som så egentlig.

 

Apple tvinger på meg en del tullete endringer og r*vkjørte maskinen når jeg oppgraderte til Lion. Ble en del bedre etter clean install (som var så vanvittig tungvindt at jeg for første gang fikk lyst til å kaste maskinen hardt i gulvet). Selv etter det opplever jeg maskinen som varmere og mere høylytt. Følte jeg hadde en mye mer produktiv hverdag med SL når touch gesturene var som de var der. Men nå er jeg så drit lei å fikle med Mac OS X at noen reinstall blir det ei.

 

Alt i alt kunne jeg ha spart de få hundrelappene og heller ventet til Apple får ut noen patcher.

 

Ang. full-screen apps(eller mangelen av det tidligere) har jeg ved flere anledninger observert kommentarer som "Full-screen er slettes ikke nødvendig bla bla." Og de som nevner det som mangelfullt er selvfølgelig Windows folk.

 

Nå skal jeg være litt stygg, for som vanlig når Apple introduserer noe "nytt" blir det tatt i mot med jubel og tårer av den eplekjekke flokken som svelger alt apple relatert rått. Full-screen apps folkens, Wow! Virkelig.

 

Eller noe i den leia der.

 

Jeg skal inrømme det, at eg reagerte på mangelen av full-screen når eg gikk i fra W7 til SL. Men ble raskt vandt med det, og savnet aldri full screen. Tvert i mot syns eg det var ganske så behagelig. Det er klart enkelte ting har god nytte av å kjøre i full screen, men det har på ingen måte blitt en vane hos meg...enda :p

 

Og siden jeg er på den den muntre siden i natt, og vi diskuterer Lion:

 

942989.jpeg

Endret av Mala
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan vi være enige om at Lion uansett individuelle betraktninger er en LANGT dårligere upgrade enn det SL var?

På ingen måte. På sikt vil både versjonskontroll og gjenoppretting av programmer endre måten mange bruker maskinen på, til det langt, langt bedre.

 

Automatisk lagring av versjoner har tidligere verdt en innfløkt sak, og har hjulpet de som sjelden gjør store feil til å minimere konsekvensene av sine tabber. Når dette blir tilgjengelig også for de som rutinemessig gjør kjempeblemmer kommer den positive effekten til å være enorm. Det er verdt å tenke over at implementeringen av dette er klassisk Apple-taktikk: konseptet er gammelt og det har til en viss grad vært i bruk, men Apple får det til å virke enkelt, automatisk og sømløst.

 

(Full screen? Ikke så viktig, så lenge du ikke har 11" Air. Med andre ord er Full screen-støtte ekstremt viktig. Jeg tror 11" Air er i ferd med å bli Apples standardmaskin.)

Endret av Euklid
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...