Gå til innhold

Best og raske S478 CPU?


Anbefalte innlegg

regner med at den ikke skal gå på stock så veldig lenge.. ?

Får greie seg å boote opp og se at den funker. Så tar vi nok turen innom bios, ja...
Husker ikke hva slags kjøling du har lengre heller..
TT Bigwater med en noe modifisert cpu-blokk, gpu blokk på 6600GT GS, to radiatorer og to pumper i serie.
Kan du ta noen 3dMark bencher på f.eks 3,2 3,6 & 3,8 med NW'en før du bytter cpu
Har allerede byttet cpu hvis det er 3.4`en du sikter til. Den er havnet i HTPC`en sammen med P4C800-kortet og går på stock hastighet med en 240W psu av begrensede fysiske dimensjoner...blir nok kun standard hastighet der. Det vil vel uansett ikke kunne sammenlignes direkte i og med multiplierforskjellen, fsb og minne vil jo være forskjellig på de to cpu`ene ved samme klokke. Har kjørt lekeburken med en NW 1.6@2480/1.7v en stund, regnet med at det skulle gå kjappere å få tak i ny cpu. Ikke noe å dra BF2 med - eller særlig mye annet for den saks skyld.
Kravstor jeg? Neida..
Nix, det er jo dette vi lever for, er det ikke? Og litt kjerring og unger innimellom...

 

Seriøst, har laget en plan for kjøling av rambrikker samt mosfets også, og det nødvendige er bestilt. Skal inn i en "jonjang" servercube, så det skjer vel ting utover neste uke.

 

Oj, så lei meg for at jeg har fri heele neste uke gitt...

 

EDIT: Når vi setter i gang kan vi jo kanskje få flyttet tråden til overklokking av cpu, eller opprette en ny tråd. Nå har vi slått fast hva som sannsynligvis er raskeste s478 cpu og hvor den kan kjøpes, og det er jo det som er topic. Vi begynner vel å skli bort fra topic etterhvert her.

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Javel, folkens, da er E0`en kommet i sokkelen under en TT Bigwaterblokk som er rufset opp innvendig m/Dremel...kjører med to radiatorer og viftene på laveste turtall, samt en midlertidig 80mm på 5 volt som blåser over mosfets og rambrikker (skal bygge opp i en servercube i morgen :-) ) Falt faktisk et par-tre grader cpu-tempen når vifta startet, og pwm gikk ned knappe 10 grader.

 

Suser i vei på 240 mhz fsb på standard vcore med 2xPrime95 kjørende, og tempen er foreløpig 2-3 grader høyere enn NW 3.4`en på 228mhz fsb. Helt greit.

 

Rapporterer denne tråden og spør fint om en hjelpsom moddis kan flytte den til overklokking av cpu. Det aner meg hvilken vei dette går...

:)

 

EDIT: 250mhz/4ghz. Oppe på 1.45 volt for å holde anbefalte 1.4volt idle. Ved load faller det til 1.36 volt. Hva er anbefalt noenlunde trygt maksimum for vcore på denne cpu`en? Ligger på 60 Abit-grader, P4C800-kortet mitt viser til sammenligning ca 10 grader lavere. Så jeg tipper det riktige ligger et sted imellom, ihvertfall ingen antydning til throttling her foreløpig.

 

EDIT2: Da har vi funnet ut at den ene Ballistix-brikka ikka henger med til specs, det er ikke mulig å få den stabil på 240mhz engang, uavhengig av spenning og timings. Retur på den....den andre kjører stabilt på 257mhz med timings som er oppgitt for 250mhz, greier sikkert litt til ved å slakke på. Men spenningen på cpu blir litt for høy etter min smak, så det ser ut som om 257mhz er omtrentlig der jeg havner. Men denne cpu`en vil MYE mer, den svarer med å bli med lenger opp for hver gang spenningen økes. Men det får greie seg med denne kjølingen.

:)

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

Ser lovende ut det ja :yes: Har også hatt mine RMAer med BallistX opp igjenonm tidene. Ser ut som de kalkulerer med et ganske stort svinn med tanke på hvor mange av de som klarer å kjøre SPD uten feil.

 

Har kjørt chippen min (en D0) på 4,0 ghz i akkurat et år nå på 1.53v. Tempen makser ut på 55 C. Har lest et par tilfeller av svidde hovedkort ved priming på høyere volt, men har aldri hørt om svidde CPUr. Det viktige er bra mosfets kjøling.

Lenke til kommentar
Det viktige er bra mosfets kjøling.

...og det blir sinks på mine pluss en mer permanent vifteløsning når godsakene havner i Yeong Yang - cuben som kommer i morgen.

 

Ram-brikkene ble kjøpt gjennom Norek (bedriftskjøp) for nøyaktig et år siden, så forbrukerkjøpsloven gjelder ikke. Har ikke kjørt brikkene over 228mhz før i dag, så jeg håper det er en garantiordning som gjelder...hvis ikke er det vel å legge ut enda en slump penger....

Lenke til kommentar

Takker for oppdatering Muffinman.

 

Trodde du skulle prøve med ASUS kortet ditt jeg.. det var vel moddet og klart for litt action?

 

Hvis vcore dropper så mye som du skriver, så er ikke det akkurat det beste utgangspunktet.

 

Blir vel straks en E0 - SL88K eller SL7PN her også, venter kun på skattepengene som er rett rundt hjørnet. Den skal testes på et P4C800 dlx - droopmoddet + alle mosfets er forskynt med ramsinks. Har minne som iallefall holder følge til 250 1:1.

 

Tror det blir en temp-probe også denne gangen - er lei av å drive å gjette på temp..

 

mvh r.-

Lenke til kommentar
Trodde du skulle prøve med ASUS kortet ditt jeg.. det var vel moddet og klart for litt action?
Får masse actionfilmer ihvertfall, det står i HTPC`en sammen med NW 3.4`en....tror muligens Asus-kortet ville stilt enda større krav til kjøling av mosfet`ene, for de ble styggvarme med cpu som trakk langt mindre juice enn Prescott`en. Har testet det med en Celeron D 2.4 og det ser ut som kortet er 100% stabilt på vcore. Riktignok overvoltet det ørlite grann, men det gjør jo ingenting så lenge man følger med. Morro lekesak den Cellyen BTW ;-)
Hvis vcore dropper så mye som du skriver, så er ikke det akkurat det beste utgangspunktet.

Ser ut som IC7-G kortet har en litt pussig karakteristikk mht vcorejustering, for det holder veldig stabil spenning når jeg setter 1.5v eller høyere i bios. Kjørte på 1.53 før jeg demonterte, har uansett ikke kjøling som tar unna særlig mer. Viser ca. 64 grader ved 257mhz fsb og max load, men jeg regner med at det er ca. 5-7 grader over det reelle.

 

Noen som vet om det er trygt å mate denne cpu`en med f.eks. 1.55 volt? Vil jo bittelitt høyere, og har litt å gå på når det gjelder ram`en.

 

Posten åpner snart, får vel sende minnebrikka mi avgårde samt hente nykabbiset. Blir vel smått med testing før til kvelden, bygge i formiddag og tilbringe kvalitetstid med barna på ettermiddagen...

 

skattepengene

Blæh.

:hrm:

Lenke til kommentar
Noen som vet om det er trygt å mate denne cpu`en med f.eks. 1.55 volt? Vil jo bittelitt høyere, og har litt å gå på når det gjelder ram`en.

 

Akkurat nå kjører jeg 1,55v fra Bios, er ingen problem.... Tenker heller på hovedkortet, men det er skam kjølt på mosfetsene! :thumbup:

 

Ligger faktisk på 1,58 under load! :D

 

Gjør dette for å se om tempen holder.! :dribble:

Lenke til kommentar
PS.. (Dersom Netshop/Netshop Oslo leser her):

Det er ikke noe "sjakktrekk" å parkere dyre fete firmabiler utenfor showroom/hentelager i Stanseveien.

Virker bare for meg som kunde at dere skor der unødvendig godt på oss..

Nei.. kom dere på jobb i rustne Camry's og slitne VW Caddy's.. det er smartere.. :p

hehe, takk for tipset. Nå har det seg slik at bil er min lidenskap utenom jobb så jeg skal nok ha skylden for disse "fete bilene" :blush: Så jeg skor meg ikke på kunder, men blakker meg på min lidenskap. Og takker for bemerkelsen "fete biler" :cool:

 

En liten digresjon til tråden, men måtte nesten kommentere dette siden du bemerket det slik. :innocent:

 

Mvh,

Andreas S, Netshop Oslo

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Takker for svaret... :thumbup:

Fete biler.. og fete felger.. var det mye av i Stanseveien ja..

Selv er jeg ferdig med den "dilla" der... vel.. litt MC-mekking har det vel vært..de siste par åra (nå er det nesten "bare" data).. :blush:

"Sunne gutteinteresser".. Data, Bil, MC.. koster..koster.. myyye :p

 

PS..

Enda mer digresjon.. :whistle:

Lenke til kommentar

Puh...da er stasen kommet på plass i kuben...et genialt kabinett forresten. Umiddelbart ser det ut som jeg får et par grader høyere temp på cpu, det kommer sikkert av at jeg måtte fjerne fan-shroudene for å få plass til radiatorene samt at jeg nå kjører med kun en pumpe. Ribbene på mosfet`ene blir uhyggelig varme under load, så det spørs om jeg kanskje skal kjøre 80mm vifta på 7 volt istedet for 5 som nå. Denne vifta er plassert over strømforskyningskomponentene til cpu.

 

Tok litt lenger tid å mekke sammen maskina i nyburken, så ytterligere testing blir nok ikke før i morgen.

Lenke til kommentar

Dette blir kansje litt off topic, men jeg merker at pwm tempraturene hos meg blir temmelig høye ved last (dette er vel temmelig vanlig med 478 kortene?) og har tenkt på å sette på noen kjøleribber der.

Vil det være noen vits i å sette på f.eks. noen sånne RAM-kjølere? Da slipper jeg å rote det til med Epoxy...

 

Hadde satt pris på om noen kunne kommet med noen tips om hva som egentlig det bør settes ribber på også, gjerne med bilder. Bør det gjøres på alle de der svarte chippene som er rundt cpu-sokkelen eller?

Lenke til kommentar
Hvordan går det med ny Cpuen Muffinman?

4999262[/snapback]

Har testet litt med minnet asynkront og funnet ut at det er mulig å finne stabilitet ved 263 mhz fsb. Spenningen måtte opp på 1.56 i bios, men det er litt over det jeg er villig til å kjøre på over lengre tid, dessuten henger den ene minnebrikka mi med til 257-258mhz. Dermed kommer jeg nok til å havne imellom der og 250mhz, som er spesifisert hastighet på den brikka jeg forhåpentligvis får i retur snart. Men jeg er overbevist om at denne cpu`en er interessert i å være med et stykke videre opp med bedre vannkjøling enn BW, selv om jeg kjører med to radiatorer. De stakkars dråpene pumpa greier å presse gjennom de sugerørstynne slangene tar ikke med seg allverden med varme på sin ferd.

 

jeg merker at pwm tempraturene hos meg blir temmelig høye ved last (dette er vel temmelig vanlig med 478 kortene?) og har tenkt på å sette på noen kjøleribber der.
Det er nok en god ide om du skal overklokke en Prescott, for den drar svært mye er juice enn NW-chippene som disse hovedkortene er laget for. Når man overklokker drar man mer strøm ut av komponentene enn de er laget for, og temperaturen blir deretter. Det er nok dette som forårsaker svidde s478-kort for Prescott-overklokkere i ny og ne...selv har jeg montert sinks på mosfet`ene og har i andre runde økt spenningen på en 80mm vifte montert over disse fra 5 til 7 volt, og nå har jeg en tilfredsstillende pwm-temperatur under load. Kommer vel opp i 53-54 grader på maks.

 

Når det gjelder ytelsen har jeg ikke fått testet så veldig mye pga at jeg kun har en rambrikke for tiden og dermed kun halv minnebåndbredde...klarer likevel 33sek på Superpi 1M og 3dmark 2001 samt 2003 viser et klart ytelsesløft i forhold til NW3.4@3876mhz/228mhz fsb og begge rambrikkene på plass. Så det ser lovende ut foreløpig.

:yes:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Liten update: Ferdig med RMA av den ene minnebrikka mi, men den var visst ikke å oppdrive ny. Dermed bestilte jeg meg en Ballstix Tracer-brikke istedet, og den ser ut til å fungere greit til tross for horelysene. Den ser imidlertid ikke ut til å takle like høy frekvens som den andre brikka, og den må ha en del slappere timings. I og med at været er temmelig mildt her på nordvestlandet og at temperaturen i datarommet av en eller annen merkelig grunn er begynt å stige uforholdsmessig mye når Prescott`er i drift kjører jeg forleløpig på 250/4.0....BW-kjølingen greier ikke å ta unna særlig mye mer når romtempen ligger på 24-25 grader. I en kaldere periode kjørte jeg på 256mhz fsb, og kom fint ned på 32 sek i super pi 1M, samt opp på 10.300 i 3dmark 03. Greit nok med et GF6600GT.

:)

Lenke til kommentar

Nice m/udate Muffinman :) Synd med de ram brikkene. Er litt spent selv, har 'bare' pc4000 (250Mhz) brikker (Corsair XMS). Håper disse skal holde følge til godt over 250 - vi får se. Mener disse skal tåle MYE volt - mulig jeg må frem med lodetinnet igjen.

 

Hvis alt går etter planen så er en Costa-Rica SL7PN snart på vei i min retning :w00t:

(Skal vist etter sigende tidligere være 'innkjørt' av ikke ukjente Stoolman.)

 

Game on Muffin? ( det er mildt på østlandet også)

 

mvh r.-

 

Edit: Til uinnvidde: Muffin og undertegnede har hatt en 'batalje' med 3,4NW tidligere..

Endret av roger_h99
Lenke til kommentar

Kan jo alltids ta ut den ene minnebrikka og se hvor langt det holder, men da må jeg ha litt hyggeligere temps i rommet. BW med 2 radiatorer er ikke monsterkjøling, men cpu-tempen varierer veldig mye mer med romtemperaturen enn med highend luftkjøling. Så hvis vinteren snart infinner seg så kan vi jo gjøre et forsøk. Men du får ta deg av loddingen denne gangen :-)

 

Hvis alt går etter planen så er en Costa-Rica SL7PN snart på vei i min retning 

(Skal vist etter sigende tidligere være 'innkjørt' av ikke ukjente Stoolman.)

"Skrotnisse"

:tease:

Lenke til kommentar

cpu er dual prime stabil?

 

Jeg sliter litt her... Kjører på 4ghz opplever ingen ustabilitet, men prime vil ikke kjøre særlig lenge..

 

Testet minnet med memtest, ingen feil der.

Skal prøve et annet hovedkort og se om det hjelper... hadde helst sett at jeg klarte 4.2 stabilt :innocent:

 

posten har selvfølgelih herpa sendinga av Pm`n min(igjen) så karnsej jeg får den i morra? :hmm:

 

[ot]

Roger_h99, kan bli lenge til jeg kvitter meg med prescottn, :p

[/ot]

Lenke til kommentar

4200 @ 2x prime95 er målet - heck, jeg fikk da 3,4NW primestabil på 3,96..

 

Et lite n00b sp.mål: på mitt P4c800 dlx HK kan jeg ikke stille Vcore lavere enn 1,55 - endrer dette seg når HK skjønner at det sitter en Prescott der?? (Har bios 1019, som skal gjenkjenne disse cpu'ene).

 

Er ikke så redd for å ta knekken på den Prescotten - er mer bekymret for

HK. Tro jeg må sinke om områdene rundt sokkelen litt bedre.

 

@ Npvk_X : greit, rett etter jeg PM't deg ramlet det inn et tilbud på den SL7PN.

 

Mvh r.-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...