Gå til innhold

Militærtråden - for de som er i militæret


Kurt P

Anbefalte innlegg

Det er verneplikt. Hvorfor snakker du om at du har fortjent den?

Jeg kunne dimmet hvis jeg absolutt ønsket det, men ville heller fullføre.

 

Du fikk uniformen på rekruttskolen, tok den på deg, og fikk beskjed om å gå med den i 1 år. Det er ikke slik at du løper rundt i skogen i 2 mnd, og så får de som har fortjent den, uniform. Du provoserer meg, siden det er snakk om kongens klær.

Jeg provoserer deg siden det er snakk om kongens klær, men samtidig mener du at den ikke er viktig og at det er noe man bare for kastet etter seg på rekrutten? Selvmotsigelse. Og igjen, prøv å følge med på hele diskusjonen. Jeg skrev det som svar på en tidligere post som påstod at jeg ikke har gjort meg fortjent til å bære uniform. Det er jeg selvsagt uenig i.

 

Men men, for all del. Gjør hva du enn vil, håper det kommer noen på døren din og gir deg en klekkelig bot for at du har fornærme forsvaret.

Men det skjer nok ikke. Likevel, takk for støtten. ;)

 

Har en anelse om at du går på byn med uniform òg, for å score. Selv gleder jeg meg snart til å dimme, for å få uniformen så langt vekk som mulig. :)

Har aldri vært ute på byn i uniform. Men hvis jeg skaffer meg uniform kan jeg sikkert score med damen og gjøre skitne ting i kongens klær. Det tenner meg i hvertfall! ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det å hevde at du har fortjent å bære uniformen faller i grus i det du tar på deg uniformen for å slippe å betale en liten sum penger på toget. Da fortjener du ikke lenger å bære den...

Jeg er faktisk enig med deg. Men som sagt, så var dette kun et svar på en som mente jeg ikke hadde gjort meg fortjent til å bære uniform, noe jeg har.

 

Og hva er det med alle å skrive en liten sum? Det er ikke snakk om en liten sum. Prinsippet er det samme, men hvis det ikke hadde vært enormt mye å spare, hadde jeg aldri vurdert å gjøre det. Men jeg sparer så mye som 1500 kroner på en tur-retur reise. Det er ikke en liten sum, spesielt ikke hvis jeg skal begynne å reise to-tre helger i måneden.

Lenke til kommentar

Har ikke tatt noen stilling til hvorvidt det er greit at ChrisReeve får rabatter som følge av ulovlig uniformsbruk, men jeg har et spørsmål angående rabattene på toget.

 

Militær

 

Militær som avtjener førstegangstjenesten og reiser i uniform' date=' får 90 % rabatt når de reiser med NSB ved fremvisning av gyldig vernepliktskort. Militær i sivil, får 50% rabatt og sivile tjenestepliktige får 90 % rabatt.

[b']Befal får 20% rabatt av ordinær pris.[/b] Forsvarets identitetskort for norsk befal er godkjent som rabatt-legitimasjon.

 

Rabatten gjelder ikke tillegg.

 

På lokalreiser innen Oslo og Akershus (Ruter), reiser vernepliktige til halv pris av ordinær voksen billett. Spesielt for Oslo: Husk at billetten må kjøpes før ombordstigning.

 

Befal får 20% rabatt av ordinær pris. Betyr dette at en mann i 30-årene som har gått befalskole i 18-årsalderen får 20% rabatt? Han er altså i sivil og ikke inne til aktiv tjeneste.

 

Eller betyr det at befal kun får 20% rabatt(kontra 90% for dem som er inne til førstegangstjeneste), selv iført uniform og inne til aktiv tjeneste?

Endret av Sitronsaft
Lenke til kommentar

Fikk beskjed om at jeg kommer til å bli innkalt til sjøforsvaret Januar 2012, noen som kan dele erfaring, eventuelt hva jeg bør forberede meg for?

 

Er de fysiske kravene lik som forsvaret sitt?

 

For tross til at jeg opprinnelig ønsket å unngå dette, virker dette som kjempemulighet, eneste jeg jobbe med veldig mye (opptaket) er pull ups og løping, spesielt sistnevnte. Får store smerter i leggen og føttene etter kort tid, noe som har hindret meg å drive med løpetrenning.

Har likevel vurdert å prøve trene meg opp til det.

 

Jeg spør her fordi forsvaret.no var ikke så flink til å forklare sjøforsvaret, hva det vil si etc.

 

Spesifikt skal jeg ha førstegangstjeneste ved SSK/KNM HH/ Elever /Rekr.skole, har ingen anelse hva det vil si :p

Lenke til kommentar

Tror dere det er for sent å spørre om å bli plassert et annet sted nå? Skal opprinnelig i artilleribataljonen med innrykk i midten av august, men ser ikke spesielt lyst på det. Kunne heller tenke meg et opphold i garden, som forøvrig har innrykk i starten av august.

 

Scora bra på sesjon del 2, og de sa at jeg i grunn kunne velge selv hvor jeg ville der og da, men da visste jeg ikke noe spesielt om de forskjellige avdelingene, så sa at de heller kunne velge for meg.

Lenke til kommentar

Tror dere det er for sent å spørre om å bli plassert et annet sted nå? Skal opprinnelig i artilleribataljonen med innrykk i midten av august, men ser ikke spesielt lyst på det. Kunne heller tenke meg et opphold i garden, som forøvrig har innrykk i starten av august.

Det er verdt forsøket. Ring og hør, men jeg ville ikke vært for optimistisk.

Lenke til kommentar

Dimmer straks og er meget glad for det, men jeg lurer på når man får vite om man blir overført til HV eller ikke. Får man et brev i posten etter dimm eller får vi vite det ila dimmisjonsuka?

Etter jeg dimma (ca. et år siden) fikk jeg et brev om at jeg var disponert i 3 år i avdelingen jeg avtjente førstegangstjenesten hos (GSV). Så for meg virker det som at jeg tidligst hører noe fra HV 3 år etter dim.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...