Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selvfølgelig var det bare tull. Jeg er strålende fornøyd med hvor høyt vi ligger på tabellen. Litt dritt at vi tapte i dag. AV utfører en bra taktisk kamp, men vi skal være gode nok til å slå de 10/10 ganger. I dag var vi ikke i nærheten spør du meg.

 

Forstår ikke hvorfor vi stadig går ut i 352, og i hvert fall ikke når vi ikke har spilt bra i den formasjonen siden sesongstart.

 

Heldigvis er det kamp igjen snart og da kan vi forhåpentligvis glemme denne kampen. Sesongens verste prestasjon hvis vi ser på det offensive. Herregud hvor svak vi var.

 

Mata fikk ikke til i dag og jeg skulle ønske det var han som ble byttet ut istedenfor RVP. Di Maria var helt usynlig når han ble satt på vestre kan, og burde heller vært sentralt hvor Mata var. Vi fikk aldri opp balltempoet og bevegelsene var ikke de beste. En alt i alt svak prestasjon og heldigvis kan ikke være mer tafatte enn det der.

Endret av Espp
Lenke til kommentar

Forstår ikke hvorfor vi stadig går ut i 352, og i hvert fall ikke når vi ikke har spilt bra i den formasjonen siden sesongstart.

Som en annen nevnte her, kan godt hende at han bruker 3-5-2 fordi vi verken har Rafael eller Shaw til disposisjon, de eneste to ekte backene vi har. LVG synes vel kanskje at det blir for offensivt å bruke to (tidligere) vinger som backer i en forsvarsfirer. Har vi forresten spilt en eneste kamp med 4-1-2-1-2 uten Blind?

Lenke til kommentar

Ja, det er mulig det. Defensivt så sitter 352 mye bedre enn hva den gjorde i de tidligere kampene, men det er offensivt vi sliter.

 

Dette er et problem som stammer fra flere år tilbake. Vi kunne se det samme fenomenet i de siste sesongene til SAF. Vi spilte ikke nydelig angrepsfotball og mange av kampene måtte vi slite med for å vinne. Under Moyes ble det hakket verre og nå er vi tilbake på et litt bedre nivå, selv om vi enda ikke er der noen av oss ønsker (regner jeg med). Jeg klarer ikke å forstå hvorfor samhandlingen i laget ikke fungerer.

 

Mange snakker om at vi er for trege (Fellaini, Carrick, Mata, RVP, Falcao osv.), men den nekter jeg å godta. Bayern klarer seg godt med slitere på midtbanen, og Barcelona har heller ikke hatt noen fartsvindundre på midtbanen de siste årene (Messi falsk nier, tja, men mer spiss). Vi mangler kanskje fart på kantene sånn at vi virkelig kan utnytte overganger, noe de fleste andre lag har - men igjen så mener jeg at vi skal klare å bryte ned motstandere med angrepsarsenalet vårt. Vi har absolutt gode nok spillere til å bryte ned hvem som helst, men det funker bare ikke.

 

Hva er problemet? Ikke så lett å sette fingeren på det. I dag hadde vi alt for lite bevegelse i mellomrommet og midtbanen generelt. Jeg syns Rooney lå for dypt, noe han dessverre måtte, og Mata fikk det ikke til. Vi manglet spilleren som kunne skape rom for seg selv eller for andre. AV spilte selv med en treer bak og da burde vi lagt om til en firer bak og utnyttet rommene på kant, et spill Manchester United var fryktet for før. Med overtall og dobling på kant ville det garantert skapt sjanser for RVP og Falcao som begge er veldig gode på hodet.

 

Jeg er litt skuffet, men det har ikke vært en sesong på lenge hvor jeg ikke har blitt skuffet over en kamp, så sånn får det bare være.

Lenke til kommentar

Det som er litt merkelig: Offensivt har vi så sinnsykt mange kreative spillere, men likevel får vi det ofte ikke helt til. Kreativiteten vises ikke i spillet vårt. Di Maria, van Persie, Falcao er alle spillere som kan utrette magi, men jeg opplever at de knapt nok har utrettet det denne sesongen. Kanskje gjelder dette di Maria spesielt, de første kampene for oss var han helt magisk, skapte ekstremt mye på egenhånd (slik han gjorde for RM). Men utover sesongen har han ikke liknet seg selv overhode. Og kanskje er det dette man kan kritisere van Gaal mest for: Han er ikke typen som dyrker individuelle ferdigheter, fokuset hans i veldig stor grad på laget, på kollektivet, på systemet. (Uten at jeg roper #LVGOUT av den grunn... United sin styrke har alltid vært laget som helhet, og Villa må idag gis honnør for å gjøre en utrolig god kamp mot oss rent taktisk).

Endret av blured
Lenke til kommentar

Hovedproblemet er at vi på død og liv skal spille en formasjon som ikke passer spillermaterialet vårt. Og ADM var best når han spilte sentralt. Nå blir han konsekvent dyttet ut på kant og vi har ikke nok kvalitet på midten til å utnytte han maksimalt der. Rart LvG ikke ser det. 6/7 seire til tross, vi spiller ikke mye bedre enn vi gjorde ifjor.

Lenke til kommentar

Hovedproblemet er at vi på død og liv skal spille en formasjon som ikke passer spillermaterialet vårt. Og ADM var best når han spilte sentralt. Nå blir han konsekvent dyttet ut på kant og vi har ikke nok kvalitet på midten til å utnytte han maksimalt der. Rart LvG ikke ser det. 6/7 seire til tross, vi spiller ikke mye bedre enn vi gjorde ifjor

 

Så om du mener det alltid er spillermateriale til å ha 4 bak, hvem ville du brukt i går der da?

Lenke til kommentar

Uten Rafael og Shaw har vi ingen fulle backer tilgjengelige. At LvG derfor velger å kjøre en trebackslinje slik at Young og Valencia får hakket mer offensive roller er jo nettopp det: En tilpasning av formasjon etter det spillermaterialet vi har tilgjengelig. Og de gangene vi har spilt med to, så har vi istedet spilt med en svært dyptliggende DM for å kompensere (eller det har vært på hjemmebane mot svakere motstand).

 

Når det kommer til bruken av di Maria så er det pdd utrolig vanskelig å bruke han riktig. I en 352 formasjon som WingBack (slik som i går) mister han mye frihet offensivt. 433 med AdM som Winger/InsideForward har vi forsøkt en gang denne sesongen. Men (1) Januzaj finner ikke formen på andre siden, og (2) denne formasjonen var et resultat av at både Rooney og Falcao var ute... Det siste alternativet er 442(diamant), med di Maria på midt. Men han er ikke en 10er (i RM så spilte han på midt i 433 med Alonso bak seg, og typisk ved siden av Modric i en trekant). Skal han spille på midt i 442(diamant) må han derfor spille bak 10ern, og vil igjen miste endel frihet offensivt.

Endret av blured
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Snipp.

Det er absolutt mulig at vi kjører 352 pga. spillerne vi har tilgjengelig. Young er ikke veldig god defensiv og da hjelper det at vi har en treer bak sånn at han kan bidra mindre. Valencia har blitt spilt så mye som høyreback de siste årene at jeg tror han kan gjøre en god jobb hvis han hadde blitt omskolert. Det blir spennende å se hva LVG gjør når vi får tilbake begge backene våre.

 

Ser ikke helt hvorfor det skal være vanskelig å bruke ADM riktig. Hvis Januzaj er best på venstre, så bruk ADM på høyre. Hvis ikke kan ADM brukes som indreløper på midten, men da er vi helt avhengige av å ha en sittende / balanserende midtbanespiller tilgjengelig. Akkurat nå bruker LVG Carrick som stopper, og da har vi ingen som kan gjøre den jobben. Derfor må ADM brukes som LWB/RWB, en posisjon som krever at han er defensiv som du også sier, eller som offensiv midtbanespiller.

 

AMD hadde sine beste kamper som indreløper sammen med Modric og Alonso. Han er ikke defensiv, og blir ikke brukt til det heller. Han har helt enkle oppgaver som å markere/presse, og hans oppgave er å være den hurtige / kreative som åpner opp hvem som helst. I september spilte ADM høyre ving i en 433 mot Tyskland og jeg har aldri noen gang sett han bedre. Han hadde 3 assist og ett mål tror jeg. Han briljerte iallfall.

 

Poenget mitt er egentlig bare at jeg ikke ser problemer med å bytte Mata ut med ADM. Mata var ekstremt svak og lite synlig mot AV og AMD kunne (ville) nok vært forskjellen vår. Der kan han ha total frihet og nesten ingen defensivt ansvar. Det går ikke an at han gjør det dårligere enn Mata på lørdag som sagt, og jeg mener at det var de to som skulle byttet. Både i 433, 442(D), 4231 og 352 mener jeg at vi har plass til ADM. Det går på bekostning av gode spillere, men har vi noen som er bedre? Nei.

 

 

-

Et problem vi har hatt i så lang tid nå at jeg nesten ikke kan huske sitt vi spilte briljant fotball. De siste årene under SAF ble verre og verre, før vi fikk Moyes som toppet hele dritten. LVG har gjort det bedre enn Moyes, men vi er enda ekstremt tafatt framover. Jeg håper at det løsner når vi kan få laget tilbake fra skade.

 

Når Carrick / Blind får være på midten, Herrera og ADM spille sammen - ja da tror jeg vi skal ha nok kreativitet og defensiv trygghet til å spille bra igjen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men han er ikke en 10er (i RM så spilte han på midt i 433 med Alonso bak seg, og typisk ved siden av Modric i en trekant). Skal han spille på midt i 442(diamant) må han derfor spille bak 10ern, og vil igjen miste endel frihet offensivt.

Han er teknisk sett ikke indreløper heller, men i hans beste år som fotballspiller, spilte han nettopp indreløper. Han er den mest kreative spilleren vi har, og det ser ut som at han har alle de kvalitetene som må til for å spille i 10'er rollen.

 

Problemet i diamant formasjonen er jo at vi da mangler en midtbanespiller i treeren. Carrick som defensiv. Deretter har jeg ikke helt kontroll på hvem som er skadet og hvem som er klar.

Lenke til kommentar

Espp: Du nevner 352, 442(d), 433 og 4231 som mulige formasjoner for United og Di Maria.


Regner med at vi er enige i at Di Maria er en spiller som passer best som ren ving eller indreløper. (Når det kommer til 10er rollen, som G27 skriver, er jeg ganske enkelt ikke enig. Han hadde sikkert klart seg helt greit i 10er rollen, men det er stor forskjell på en indreløper og en 10er. Og jeg er overbevist om at både Rooney og Mata er bedre valg her).

Om vi da ser på formasjonene du lister (basert på spillerutvalget til united):
352, 442(d). Passer United, men er ikke ideelt for Di Maria.
433, 4231. Passer Di Maria, men ikke United (pdd).

Hvorfor jeg mener dette:
352 og 442(d) er begge formasjoner uten indreløpere og rene vinger, altså kan ikke Di Maria spille sine foretrukne roller i noen av de. LvG har kjørt disse formasjonene i stort sett hver eneste kamp denne sesongen, og med god grunn.

433 passer Di Maria perfekt (her kan han spille både ving og indreløper), men det passer ikke United like bra pdd (1) Fordi vi har Falcao, Rooney, Persie (og Wilson) tilgjengelige på topp, altså naturlig å starte med to spisser. Og (2) Di Maria er eneste vingen som er god nok til å spille fast i den posisjonen for United. (Alternativene er Januzaj, Young og Valencia…). Det samme gjelder 4231, vi har for mange gode spisser til å plassere de på benken, og kun en god nok ving.

(Vi har vel startet en kamp med 433 denne sesongen, det var mot West Brom i slutten av oktober (2-2, West Brom ledet to ganger). Da ble det naturlig formasjon pga mangelen på spisser (Rooney ute pga direkte rødt kort, og Falcao ikke i god nok form til å starte, altså Januzaj og di Maria som ving og RvP som enslig spiss.).

 

Per i dag så ser jeg ingen naturlig plass for Di Maria i laget. Han har spilt noen ganske gode kamper på midtbanen i 442(d), og han fungerte vel også brukbart som WingBack i en 352 formasjon. Men problemet i begge tilfellene er at han får defensive oppgaver, når han egentlig burde hatt en helt ren offensiv rolle. Skal vi se Di Maria slik vi så han i RM er jeg overbevist om at vi må legge om formasjonen, men det krever altså spillere vi ikke har idag. (Med mindre vi får noen skader på angrepsspillerne våres, og Januzaj plutselig viser seg som gullkalven igjen...).



Bare så vi er enige om bruken av ordet indreløper (beklager barneskoleformuleringen):
Dersom man snakker om indreløpere er det gjerne en sentral midtbane bestående av tre personer hvorav den i midten fungerer som et defensivt anker som har mye ball, mens indreløperne ligger litt lenger opp i banen. Indreløpernes oppgave er oftest å komme på dype løp som skaper rom for midtbaneankeret til å slå ballen enten på indreløperne, kantene etc.

To eksempler fra RM, den første er med indreløpere den andre uten:

433:
m9AN3CD.jpg

433/4231:
CFhpoDS.jpg

 

Endret av blured
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...