Gå til innhold

Progressiv musikk - anbefaling og diskusjon


SnittLeif

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Så polske Riverside nevnt her - et av mange "nye" band som lager bra musikk. Har folk her inne sjekket ut andre nye artister mon tro?

 

Phideaux - amerikansk gruppe, seneste skiva "Doomsday Afternoon" har fått svært mye skryt internasjonalt. Stilmessig isammenlignbart med Pink Floyd (i perioden før The Wall)

:thumbup:

 

Kjøp rubbel og bit, Phideaux er flinke!

Lenke til kommentar

Sitter her og tar notater til nok en CD-anmeldelse. Og har kommet over nok en utgivelse som det anbefales andre å sjekke ut.

 

Gruppa er italiensk, heter Moongarden, og skiva heter "Songs from the Lighthouse".

 

Stilmessig symfonisk prog, med fokus på stemningsformidling fremfor teknikk, og en vokalist med en stemme som innehar mye av den samme rufsete sårbarheten som Seal har.

 

MySpace for de som eventuelt ble nysgjerrige: http://www.myspace.com/moongardenband

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Muse, og Dream theater blir merkelig nok rekna for progressivt, skjølv om det etter min meining ikkje er progressivt noke av det.

 

:ohmy:

 

Sikker på at du har hørt på rett band? DT er jo progressivt som fy!

neh. er ikkje progressivt som fy i mine øyre i alle fall.

Alle kan vel ha forskjellige definisjoner på hva progressivt er. Det er ikke sikkert alle syns det holder med 2-3 taktskifter i løpet av ei låt for at det skal bli progressivt

joda, men ikkje glem at prog også skal være eksprimentalt.

 

Å herregud. Hvis vi skal dra den linjen at prog må være "eksprimentalt" er vi på en gyngende grunn. Uansett har nok det meste av det "eksperimentelle" som kommer fram i dagens lys allerede eksperimentert med før. Dette er jo ikke så rart med tanke på at ekspresjonistene faktisk sprengte hele den musikalske målestokken. Om vi har lyst til å bevege oss inn på det planet er jeg ikke så sikker på. Arnold strevde jo hele livet med å faktisk få en melodi til å fungere, og da kommer vi inn på en type matematisk musikk som tar bort mye av musikken i seg selv.

Prog er faktisk en ganske motsigende betegnelse også, siden det nesten er en form for "neoklassisisme". I prog er det helt vanlig å ta gamle musikkstykkebetegnelser som feks. preludium. Dette er jo abselutt ikke progressivt.

 

Skjønner ikkje heilt kva du meiner med at "uansett har nok det meste av det "eksperimentelle" som kommer fram i dagens lys allerede eksperimentert med før". king crimson - cat food er eit godt eksempel på det eg meiner med eksprimentering. veit ikkje heilt åssen eg skal forklare det, det må bare høres ;)

og det med at prog skal inneholde flere "takt-skifter" synes eg er snålt, i såfall er det ikkje mange prog-sanger der ute. Derimot at rytmen skifter fleire ganger i løpet av ein sang er litt meir sansynelig. eller er eg på heilt feil spor?

Lenke til kommentar

Haha, sorry.

Blir bare kødd vis eg prøver å fjerne noken av sitatene liksom.

Dessuten veit eg det er litt teit med å diskutere sjangrene så jævelig, men bare måtte.

 

Back to topic:

Nokon som kan anbefale nokon focus album? Driver sjølv bare å hører tilfeldige sanger, og det blir litt tynt i lengden.

Lenke til kommentar
Gammal Genesis er til tider veldig bra :new_woot:

 

Men en del av det har ikkje tålt tidens tann veldig godt. Litt på samme måte som Jimi Hendrix. Revolusjonerende i sin samtid, idag akterutseilt av de fleste habile gitarister.

Alt fra Foxtrot til A Trick of the Tail er bra. Ikke killer på samme måte som en av de andre store prog-elefantene som Yes og King Crimson menneh.

Lenke til kommentar
Hva tycks folk her i gården om Genesis? Jeg har virkelig fått sansen for alt fra Gabriel- og Hackett-perioden, med "Foxtrot" og "Selling England by the Pound" i spissen :yes: Supper's Ready er bare eargasm all the way :dribble:

Få med deg hva Steve Hackett driver med nå for tida. "Wild Orchids" kom for ikke så lenge siden, og har masse knall musikk. :)

Lenke til kommentar
Angående Steve Hackett, hvilke skiver vil du/dere anbefale meg å starte med?

 

Hvis du liker Peter Gabriel-era Genesis, er Voyage of the Acolyte absolutt å anbefale. Det er det albumet som ligner mest - synes jeg.

 

Jeg var forresten på en Steve Hackett-konsert for et års tid siden. Knallbra!

Endret av Jethrotulling
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...