Gå til innhold

Hva er dine top 5 bøker?


Anbefalte innlegg

Vanskeleg å skilje ut fem bøker som utmerkar seg spesielt, men eg kom fram til desse:

 

Ringenes herre - J.R.R. Tolkien

Fear and loathing in Las Vegas - Hunter S. Thompson

Bestialitetens historie - Jens Bjørneboe

Trainspotting - Irvine Welsh

23 salen - Ingvar Ambjørnsen

 

Tilfeldig rekkjefølge, og utan omtalar. For mykje å seie, samt for lite tid. Dessutan er dei fleste bøkene omtalde lenger opp i tråden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Mine favoritter, i tilfeldig rekkefølge.

 

Inheritance Trilogy - Enkelte vet kanskje at dette er trilogien om Eragon. Filmen er noe av det verste jeg har sett, men de to bøkene som er ute til nå, Eragon og Eldest er fantastiske bøker en hver fantasy-fan bør få med seg. Paolini er definitivt en spennende ung forfatter.

 

Ringenes Herre - Trenger vell egentlig ikke si så mye mer? :)

 

Harry Potter - Når jeg leser disse bøkene kommer jeg inn i en slags transe der det ikke er mulig å stoppe. I dette fantastiske fantasiuniverset er det vanskelig å ikke bli trollbundet. Jeg har faktisk til og med lest de flest av dem flere gang, og på engelsk og norsk.

 

Animal Farm - Faktisk ei bok vi ble tvingt til å lese med engelskklassen på videregående. Vanskelig å forklare denne boken synes jeg uten å røpe for mye for fremtidige lesere.

 

Silmarillion - Her handler det om å holde tunga rett i munnen, og hjernecellene på plass. Dette er boka som handler om verdens skapelse. Når jeg sier det mener jeg jo selvsagt ikke vår verden, men JRR Tolkiens fantasiverden. Den omhandler mye rart, og er nesten som Tolkiens egen gudsberetning, om skaperen til et fantasiunivers. PS: Boka inneholder utrolig mange navn, så kan kanskje ikke anbefales for de med dårlig hukkomelse. Dette gjør også at boka til tider kan føles veldig tunglest.

 

Det var det for denne gang, nå må jeg nesten stikke:p

Lenke til kommentar

Tilfeldig rekkefølge (er vanskelig å bestemme seg for hva som er best)

1. "Jordens barn" av Jean M Auel

Elsker denne serien. Det er koselige bøker som handler om ei jente som levde for mange tusen år siden og hennes problemer gjennom livet. Har lest serien tre ganger og vet at jeg kommer til å lese den igjen. Litt synd at det går så utrolig lang tid mellom hver gang forfatteren gir ut en ny bok i denne serien :ermm:

2. "Harry Potter" bøkene

Er vel liten vits i å legge ut noen beskrivelse av disse bøkene :p

3. "Nobels testamente" og "Livstid" av Liza Marklund

Nevner disse to sammen siden de handler om den samme personen. Er vel gitt ut en god del bøker i serien, men dette er de eneste bøkene jeg har lest. Syns de er skrevet på en fantastisk måte og selv om jeg ikke er så veldig glad i krim bøker så liker jeg disse :D

4. "Tidshjulet" serien av Robert Jordan

Har nettopp begynt å lese på denne serien, men jeg liker den :) Håper jeg får noen bøker til jul siden de er ganske dyre ;)

5. "Eragon" og "Den Eldste" av Christopher Paolini

Elsker karakterene i boken og lever meg skikkelig inn i bøkene. Når jeg først har begynt å lese klarer jeg rett og slett ikke å legge den fra meg :love:

 

Er mange andre bøker jeg kunne anbefale, men tror dette er mine topp 5 :thumbup:

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Tatt av kvinnen - Erlend Loe

 

Doppler - Erlend Loe

 

Naiv. Super - Erlend Loe

 

Frendeløs - Hector Malot

 

Dustefjerten-serien - Rune Belsvik

Bra det er folk som digger Loe her, gjør jeg også. Er godt inne i "L" as we speak :D

 

Beste bøker hittil:

Innocentia Park - Ingvar Ambjørnsen

 

Doppler - Erlend Loe

 

Naiv.Super - Erlend Loe

 

Beatles - Lars Saabye Christensen

 

Marekors - Jo Nesbø (kunne satt opp Frelseren også, men Marekors var den første jeg leste og gjorde at jeg begynte å like Harry Hole)

 

Flere bøker jeg gjerne skulle skrevet opp her; Delvis til stede av Ambjørnsen, Halvbroren av Saabye Christensen, Ut å stjæle hester av Per Petterson, Min Misunnelige Frisør av Saabye Christensen, og selvfølgelig Harry Potter.

 

Ringenes Herre kom jeg bare halvveis i, synes rett og slett bøkene bruker FOR mye plass på å beskrive omgivelsene, og jeg så filmene først, så spenningen i bøkene blir litt borte. Kommer til å få masse pepper for dette, men det er nå engang den nakne sannheten.

Lenke til kommentar

Tidhjulet/Wheel of Time av Robert Jordan (siste av Brandon Sanderson)

Meget gjennomført fantasy, med en verden som er såpass kompleks at den fortsatt er interessant å studere, men som ikke skaper for mye hodebry. Flotte personligheter er det også. Mange som klager på de senere bøkene pga. Jordans tendens med å drive skjolebeskrivelsene og tankerekkene for langt (hvem pokker tenker så mye på så kort tid?), men jeg er betatt av serien

 

Harry Potter av Rowling

Det meste er vel uansett sagt om denne serien, men skal legge til litt til; utrolig flott blanding av spenning og humor. Fred og George er og blir morsomme

 

Ringenes Herre av JRR Tolkien

Her er vel også det meste sagt allerede

 

Jernvognen av Stein Riverton

Makeløs krim ala Sherlock Holmes o.l. Nydelig fortalt, flott vri og spennende!

 

Vikingskatten, trilogi av Gunnar Staalesen

Kanskje ikke den litterært mest annerkjente boken, heller ikke fra min side, men denne boken holder på en slik følelse som sitrer igjennom hele kroppen. Jeg har så innmari lyst på å dra på skattejakt, snoke i gamle dokumenter osv. Kanskje derfor jeg studerer historie?

 

En liste på fem er vanskelig. Det er så klart opptil flere bøker som burde fått en plass her, bl.a. The Hitchhaikers Guide to the Galaxy (Adams), Engler og Demoner (Brown), Foucaults Pendel (Eco), Alkymisten (Coelho), American Gods (Gaiman), Tea-Bag (Mankell) med mange fler (oooh show-off liste....tror jeg)

Lenke til kommentar

Ser at enkelte forteller hvorfor de liker bøkene de har ramset opp, det er bra.

 

Så ser jeg at enkelte har ramset opp fem bøker og faktisk tror noen i hele verden bryr seg.

 

Seriøst, nå må snart listeemner forbys her på forumet. Hvem faen bryr seg om hvilke bøker? Det er grunnen som er interessant, hvorfor en liker bøkene en liker. :)

Lenke til kommentar

Og om du leser første posten så ser du at det blir bedt om en beskrivelse av hvorfor. Men ja, det kan trenges en påminnelse:

 

kom med en beskrivelse av bøkene slik at folk vet noenlunde hva de går ut på, og kom med en forklaring på hva DU likte med dem.

Lenke til kommentar

Det er vanskelig, men kan prøve:

 

De som beveger verden - Ayn Rand

Handler om noen få menneskers kamp mot et samfunn som stopper helt opp, og nekter å fornye seg.

Dette var første virkelig tunge boken jeg leste, og den var mitt første møte med filosofi. Vil vel si at det var denne boken som vekket en lyst for filosofi i meg.

 

Kildens Utspring - Ayn Rand

Handler om en nyskapende arkitekt som blir motvirket fordi han er den mest geniale arkitekten på lange tider, og han er den første som tør å gjøre noe annet enn å kopiere gamle kunstverk.

Leste ut denne boken i påskeferien, det er en bedre bok enn De som beveger verden. Handlingen er lettere å få fatt på og den har en enklere og "bedre" historie. Men jeg likte De som beveger Verden bedre, fordi de den utstråler skikkelig "power"

 

Fyrsten - Niccolo Machievelli

Handler om hvordan en fyrste skal styre områder han har og erobrer (i veldig korte trekk)

Vet ikke helt hvorfor jeg likte den, men det er vel det at den er genial. Etter 500 år er fremdeles mye av det helt up to date.

 

Jordens Barn - Jean M Auel (som nevnt over av Felali)

Er helt enig med Felali, det eneste jeg har å utsette på denne serien er pornografien som jeg faktisk ble skikkelig lei av, og at heltinnen er steinalderens superwoman.

 

Frankenstein - Mary Shelley

Historien om Dr. Victor Frankenstein som lager et monster som han senere fornekter. Det eneste monsteret vil ha er kjærlighet av ham eller et annet levende vesen, når Frankenstein nekter monsteret dette sverger monsteret på å ødlegge livet til Frankenstein.

Er en fantastisk bok, og det utrolig hvordan forfatteren beskriver verden gjennom monsterets øyner. Man får også en sympati for monsteret som overrasket meg, for monsteret ødelegger jo tross alt livet til Frankenstein.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Lord of the Rings - J.R.R Tolkien

 

Denne er vel relativt selvforklarende regner jeg med!

 

Hitchhikers guide to the Galaxy - Douglas Adams

 

En av få bøker som har fått meg til å le høylytt på bussen. Utrolig velskrevet bok med masse god humor

 

Magician - Raymond E. Feist

 

Et virkelig mesterverk av en bok, en av de virkelig store innen fantasy. Denne boken introduserte meg til fantasy-sjangeren, og det er fremdeles den type bok jeg leser mest.

 

The Dark Tower - Stephen King

 

Egentlig en hel serie, så slår de sammen under ett. Denne serien var et friskt pust i en sjanger der mye etterligner hverandre. Serien var annerledes, spennende, morsom og virkelig velskrevet. Virkelige personer og hendelser ble vevd inn i hendelsesforløpet på en genial måte. Boken hopper mellom sjangere , perspektiv og settings, og syr alt sammen på en virkelig gjennomtenkt måte. Er innom alt fra riddertid og nåtidens New York til postapokalyptisk fremtid. Er virkelig en serie å anbefale!

 

Dune - Frank Herbert

 

Helt uten tvil den beste sci-fi boken jeg har lest. At det har blitt laget en veldig bra miniserie av denne, samt oppfølger Children of Dune (som også var veldig bra), og et skikkelig morsomt dataspill , trekker heller ikke ned :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...