Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmm, jeg nappet med meg xubuntu 9.10 beta på en minnepenn på jobb i går og prøvde å boote det på litt ymse laptoper. På alle så det ut til å fungere greit, bortsett fra et par rare ting jeg velger å skylde på live-miljøet for. På de dellmaskinene jeg prøvde på var alt ok, bortsett fra at b43-driveren måtte legges inn. På en Acer Aspire 751h funket alt, men av en eller annen grunn var oppløsningen låst til 1024x768. Det pussigste problemet var på to Fujitsu-maskiner, den ene med Intel-grafikk (low-end, 4500), den andre med nvidia (mid/high end, GT 9600M). På begge maskinene fikk jeg ingen vindusdekorasjoner, og jeg kunne ikke flytte vinduene rundt med ALT+venstre mus-tast. Som sagt, jeg velger å skylde på live-miljøet, men synes likevel de to Fujitsu-maskinene var pussig. Hva tror dere, var det en tilfeldighet, eller kan det være noe snusk i firmwaren til skjermkortene som Fujitsu har sneket inn?

Lenke til kommentar
Argh.. irriterer meg grønn for at jeg ikke får Creative extreme music opp å gå i Ubuntu 9.04 :hrm:
Driveren kom først i mai, etter release av 9.04, så det er ikke rart du strever.

ref. http://www.phoronix.com/scan.php?page=news...m&px=NzI3MA

http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster...i#Linux_support

 

Spørs om det er like greit å hoppe rett til Karmic hvis du vil bruke det lydkortet.

 

EDIT: Ser Debian wiki'en har ytterligere informasjon til deg: http://wiki.debian.org/X-Fi

Endret av Del
Lenke til kommentar
you guys, eg prøvar å installere x-moto via "det automatiske greiene til ubuntu" ( :blush: ) men eg får denne feilmeldinga: Error: Dependency is not satisfiable: xmoto-data (= 0.5.1-1~getdeb1)

Kva betyr det?

Ser ut som du laster ned fra getdeb.net. Du må laste ned og installere xmoto-data fra siden første, eventuelt bruke "Programmer - Legg til/fjern" i Ubuntu og søke etter x-moto.

Lenke til kommentar

Fra terminal kan du sjekke hva du har med

lspci|grep VGA

Jeg vil tippe en eldre ATI som ikke er støttet av den proprietære driveren lengre. Isåfall er du litt mellom to stoler, siden 3D støtte gjennom Gallium3D ikke er på plass ennå (som ventes å gi åpen 3D ytelse et godt løft), men det kommer vel med 10.04 i april.

 

Hvis antagelsene mine er riktig er et alternativ å rulle tilbake til en Ubuntuversjon som har støtte for proprietær driver til ditt kort, og så oppgradere til 10.04 når den er passe moden.

Lenke til kommentar

Hva synes du om at de lar kunder med 2 år gamle kort være uten skikkelig linux driver i 1,5år da? Eller hvemvet hvor lang tid det tar før gallium shitten er på plass. En hån mot linux-brukere, og det bør straffes med boikott i minst 1 innkjøpsgenerasjon av samtlige linux brukere. Det er akkurat slike holdninger som gir lilleblaut-sabbene gratis argumenter mot linux på skrivebordet. Da er det på tide å flekse mellomfingeren og vise litt ryggrad som forbrukere imvho.

Endret av captain_obvious
Lenke til kommentar
Og meldinga eg fekk etter lspci|grep VGA var: "01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3650"
Skal være støttet den, så da er du rammet av en bug. Du kan forsøke deg med andre versjoner av driveren/OS:

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu

Hva synes du om at de lar kunder med 2 år gamle kort være uten skikkelig linux driver i 1,5år da?
Her er jeg redd du er villfaren. Disse kortene har hatt 3D støtte i åpen driver på linje med Intel i lang tid. Faktisk er det to konkurrerende åpne drivere med 3D som støtter disse kortene, ati og radeonhd. Når det gjelder Intel kommer nok ikke de til å støtte Gallium3D på langt nær så raskt som ATI, de ser kun ut til å planlegge å støtte gode gamle Mesa. Nvidia har som kjent ingen planer om å åpne en millimeter med spesifikasjoner, så der må alt reverse engineeres.
Eller hvemvet hvor lang tid det tar før gallium shitten er på plass.
Den ser ut til å være på plass i disse dager:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news...m&px=NzYwMA

En hån mot linux-brukere, og det bør straffes med boikott i minst 1 innkjøpsgenerasjon av samtlige linux brukere. Det er akkurat slike holdninger som gir lilleblaut-sabbene gratis argumenter mot linux på skrivebordet. Da er det på tide å flekse mellomfingeren og vise litt ryggrad som forbrukere imvho.
Da bør du samtidig få med deg denne:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news...m&px=NzYxMA

fjerde runde med dokumentasjon som gjør andre i stand til å forbedre 3D støtten. Jeg er litt usikker på hvilken annen GPU produsent som jeg heller burde støtte.

Lenke til kommentar
fjerde runde med dokumentasjon som gjør andre i stand til å forbedre 3D støtten. Jeg er litt usikker på hvilken annen GPU produsent som jeg heller burde støtte.

 

Støtt de som ikke lar forbrukerne stå i kulda i et år uten skikkelig 3d støtte fordi de ikke gidder å kompilere for en ny X versjon mens disse "lovende" åpne driverne er i produksjon.

 

De burde forresten åpnet til eldre kort enn R500 og. Helt ned til Radeon 7000 IMHO - hva har de å tape på å åpne dette?

Lenke til kommentar
Støtt de som ikke lar forbrukerne stå i kulda i et år uten skikkelig 3d støtte fordi de ikke gidder å kompilere for en ny X versjon mens disse "lovende" åpne driverne er i produksjon.
Du må lese det jeg skriver. Alle kortene som ikke støttes av den nyeste proprietære driveren har 3D støtte i åpne drivere, og de har hatt det en god stund.
De burde forresten åpnet til eldre kort enn R500 og. Helt ned til Radeon 7000 IMHO - hva har de å tape på å åpne dette?
Her har du 3D dokumentasjon til R300 serien:

http://developer.amd.com/gpu_assets/R3xx_3D_Registers.pdf

Radeon 7000 har hatt åpen 3D støtte i årevis, den gangen sendte faktisk ATI dokumentasjon til uviklere (under NDA riktinok, men likevel mer enn hva nvidia noensinne har gjort).

Lenke til kommentar

Humsk. Har noen av dere registrert noe spennende på netbook/linux-fronten i det siste? Jeg har vært rimelig AFK de siste månedene og har ikke fulgt med på utvikingen. Er rimelig skuffa over det jeg finner i prisguiden for tiden. Eller skal jeg si "ikke" finner.. Mener å huske at HP skulle komme med noe nytt GNU/Linux-basert i høst, men aner ikke om det var USA only, eller om det også var her på berget.

 

Noen som kan bringe meg up to date? Evt klaske inn noen linker med info?

 

Danke schön :]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...