Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi har på jobben to TV-skjermer med hver sin Mac Mini og konferansemikrofon som blir brukt på Skype-møter. Problemet er at en del av oss har store problemer med å bruke OS X, at Skype er latterlig dårlig til f.eks skjermdeling og at maskinene blir ekstremt trege etter å ha vært i bruk et år eller to. Den eldste bruker et par fire minutter på å boote og omtrent et minutt på å starte Skype.

 

Jeg planlegger å putte de i taket over himlingen med bare HDMI ned langs veggen til de veggmonterte skjermene, men håpet jeg skulle få inn et litt mer anvendelig OS før det, men det viser seg å være vanskelig.

 

Nå fant jeg akkurat at etter tredje installasjon har jeg mulighet til å droppe til root-shell og fikk installert openssh-server. Nå skal jeg hvertfall se om jeg får noe saklig ut av dmesg osv.

 

[   26.405223] [drm] nouveau 0000:05:00.0: PGRAPH - DATA_ERROR INVALID_VALUE
[   26.405230] [drm] nouveau 0000:05:00.0: PGRAPH - DATA_ERROR
[   26.405236] [drm] nouveau 0000:05:00.0: PGRAPH - ch 2 (0x0000610000) subc 5 class 0x8697 mthd 0x16b0 data 0x00000000

 

Nå vet jeg hvertfall at dette er versjonen med Nvidia-brikke, siden den POST-er med hvit skjerm har selv det vært ukjent for meg.

 

Hvilke "ordentlige" alternativer finnes det? Den optimale maskinen er vifteløs, kraftig (minst dual core 2.5GHz med 4GB RAM), har integrert strømforsyning og tar liten plass fysisk.

Lenke til kommentar

Apple og Sony hardware! Stuff laget for å være så lite kompatibelt med annet som mulig.

 

Mac Mini sender ikke audio ut over HDMI.

Sony TV har analog audio input på én av fire HDMI-kontakter som bare blir brukt dersom den ikke oppdager audio over HDMI. (Det er ingen innstilling for å tvinge analog input)

Sony TV tror den mottar audio over HDMI fra Mac Mini.

Ved å bruke DP->DVI adapter og DVI->HDMI adapter kan jeg fjerne lyden fra HDMI.

DP fungerer ikke ved bruk av GNU/Linux.

 

Med andre ord: Eneste måte å få bilde ut er over HDMI. Jeg får ikke audio ut over HDMI. Sony TV nekter å bruke analog audio for den tror den får audio over HDMI.

 

Jeg putter to fuckings aktive monitor høytalere i taket over himlingen for å bli ferdig med operasjonen!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hm, du bør sjekke prioriteringslisten din. Den støtter linux offisielt, og leveres uten OS. Kanskje det burde hva vært med på listen din litt tidligere :tease:

 

Sjekk hjemmesiden til zotac så finner du flere alternativer til denne kraftpakken. Komplett er ikke de eneste du kan handle hos. Blir litt latterlig å beskrive i detalj en mac mini da, når den åpenbart feiler på mye viktigere parametre. Denne har vel en liten vifte, men kan leveres med opptil 16GB ram og SSD:

http://www.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images-SRW.tpl&product_id=439&category_id=118&option=com_virtuemart&Itemid=100170&lang=nd

Du har et AMD alternativ her som dekker mange behov:

http://www.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images-SRW.tpl&product_id=415&category_id=118&option=com_virtuemart&Itemid=100170&lang=nd

Begge støtter offisielt linux og leveres uten OS.

Lenke til kommentar
Hm, du bør sjekke prioriteringslisten din. Den støtter linux offisielt, og leveres uten OS. Kanskje det burde hva vært med på listen din litt tidligere :tease:

Det er sant, men stille operasjon er likevel viktig. Min Atom mini-pc begynner å bli tørr i kulelagerene, og den er snart ubrukelig til film mtp. støynivå. Brukstiden blir nok 24/7/365 i et par tre år, så vifteløs er en stor fordel.

 

Den var ikke dum. IGP og BGA-prosessor er akkurat hva jeg er ute etter. Den eldre Mac Minien blir nok byttet ut med noe som den. Takk for tips.

 

Cotton Candy mini pc

Ikke høy nok ytelse. Jeg trenger noe tilsvarende _minst_ dual core Intel 2GHz-ish.

Lenke til kommentar

Du har et AMD alternativ her som dekker mange behov:

http://www.zotac.com...=100170&lang=nd

Jeg har forgjengeren til denne, som er basert på Neo 2 - kjekk sak; men bråker for mye når den blir varm. Tror at en E-450 utgave vil gå mye stillere da den ikke er like strømtørst.

 

Ikke høy nok ytelse. Jeg trenger noe tilsvarende _minst_ dual core Intel 2GHz-ish.

Så det er ren CPU ytelse du trenger; en lite slappere CPU med en kraftigere GPU duger ikke?

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

Heh, jeg har en sånn Atom-miniPC hvor vifta etterhvert begynte å lage mer bråk enn godt var. Endte med at jeg gikk løs på den og monterte en 120mm-vifte i toppen. Den ble grusomt stygg og jeg måtte ta ut DVD-spilleren, men den bruker jeg ikke uansett, og det er ikke som om jeg ser på den.. så at den er stygg kan jeg leve med. :p

 

Nå er den ihvertfall så godt som lydløs, uten at det er antydning til varmeproblemer.

Lenke til kommentar

Er det noen av Zotacene som duger til xbmc@1080p som er veeeldig billige? Eller noen andre tilsvarende maskiner som har liten prislapp? Nå har først strømforsyningen i htpc-en tatt kvelden, og nå er skjermkortet/hdmi-kontakten poå vei til å ta kvelden, med mindre det er HDMI-kabelen. I tillegg fikk jeg plutselig massevis av IO_error feilmeldinger fra SSD-en her om dagen... Begynner å bli litt lei av brannslokking. :p

Lenke til kommentar
Så det er ren CPU ytelse du trenger; en lite slappere CPU med en kraftigere GPU duger ikke?

Jeg trenger ikke mye CPU-ytelse, bare akseptabel desktop-ytelse. Den skal kunne vise tunge nettsider (Google Apps) samtidig som det er tre-fire NX-sesjoner inne i shadow mode i 1920x1200 uten at det er antydning til treget. Kontinuerlig i tre år med autooppdatert LTS. Den vil bare kjøre 2D, så annet enn å greie å rendre video i 1920x1200 er det ingen ytelseskrav til skjermkortet.

Lenke til kommentar

Er det mulig i KDE å sørge for at alle trykk på mediaknappene play, pause, forward og previous blir sendt til chrome dersom chrome kjører, ellers gjøres ting som "standard"?

 

Vil gjerne kunne kontrollere Deezer.com med mediaknappene, og det er en addon som ordner det, men kun dersom chrome har fokus (ellers blir jo ikke tastetrykkene fanget opp)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...