Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nei og huff.

 

På tide å få denne tråden tilbake til hva gitarspilling dreier seg om:

 

[Removed for effective quoting purposes]

 

To name a few...

 

Geir :)

Og der måtte TWFA komme og vise at han vet bedre... og som så ofte tidligere, så er han spot on...

Lett å få meg på sin side når en viser til mine to favoritt gitarister of all times samt en meget habil kvinnelig blues artist...

 

Jeg har stor respekt for svært mange gitarister og nyter å høre på svært mange av de... men Mark Knopfler og David Gilmour er vel to de jeg har satt aller mest pris på...

Mark Knopfler er i allefall vedkommende som fikk meg til å begynne å spille... så han kommer alltid til å rangere som nr. 1 hos meg.

Endret av Griffin
Lenke til kommentar
Ja men det høres da ut som en gjeng med fluer som er ikke skjønner at det er glass mellom fluene og solen klokka 8 en søndags morgen, men de flys løs på vinduet som om ingenting er skjedd.

Ja, men i følge fyren selv er det bare for å sette rekorden, og ikke noe han gjør for å bevise hvor flott han kan spille.

 

Jeg liker ikke spillingen til fyren, men det er visselig mye mer enn bare Humlens flukt i et durabelig tempo.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79
Nei og huff.

 

På tide å få denne tråden tilbake til hva gitarspilling dreier seg om:

 

To name a few...

 

Geir :)

Dette er gitarister som virkelig bruker ekte følelser i gitarspillingen sin. Gilmour og Knopfler er nok to av mine favorittgitarister nettop på grunn på dette..:)

Endret av Slettet+oiasdf79
Lenke til kommentar

Jeg har hatt en del pedaler i årenes løp, både Boss og andre. For øyeblikket har jeg tre Boss-pedaler: en SD-1, en BD-2 og en DD-7. SD'en har jeg hatt i nesten 30 år. (Jeg tror de ble lansert i '78, og jeg kjøpte min året etter.) Jeg er godt fornøyd med alle.

 

At de ikke er så anderledes enn innebyggede effekter er naturlig, det er tross alt transistor-baserte effekter dette. Et relevant poeng er at pedalene kom først, og satte standarden som forsterkerne etterligner. Mye av effektene i for eksempel Rolands Cube er modellert etter Boss-pedalene. (Boss er da også det datterselskap av Roland.)

 

Men Boss er solide (min 30 år gamle SD-1 er i like god stand som min halvt år gamle DD-7, bortsett fra noen skraper i lakken), de er relativt billige og de låter mer enn greit nok.

 

Selvsagt kunne jeg personlig tenkt meg et Moog analog delay til noen tusenlapper, men det koster like mye som en billig gitar. Når jeg begynte å spille hadde jeg ikke råd til den slags, og da var Boss det alternativet som ga mest for pengene. Det tror jeg nesten det er i dag også.

 

Med mindre man vasser i penger, har jeg alltid ment at man skulle prioritere gitaren, dernest forsterkeren, så effektene. Det er derfor jeg ofte anbefaler Cube til nybegynnere, så sparer man utgiften til pedaler i starten og kan kjøpe seg en bedre gitar.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...