Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Den nyutdannede er billigere.

 

Og tidligere oljeingeniører kan ha gått til andre bransjer. 

 

Sant det, tror det er med oljeingeniører som med mange andre ingeniører at de trenger ikke bare å jobbe med olje.

Min onkel var utdannet Ingeniør i Vann og avløp. Men jobbet ikke en dag i livet sitt som det. 

Lenke til kommentar

Switcher tema litte grann - dette er egentlig et spørsmål til de som går (gamle) Hist / HHiT:

Hvordan er nå reglene for å konte i et fag, finnes de ennå, eller er dette allerede samordnet med NTNUs regler? Eksamen kommer ganske tidlig og jeg er ikke forberedt.

 

Jeg har et øk-ad-emne jeg tar om noen lurte hvilket fagfelt/campus, går på gløs ellers.

Endret av Calippus
Lenke til kommentar

Det er jo ganske tydelig beskrevet hva man må forholde seg til i overgangsperioden, og publisert gang på gang både her og der... burde ikke være nødvendig å spørre.
 
For studieåret 2015-2016 kan du selv velge å forholde deg til den studieforskriften som slår ut best for deg.
 

§ 8 - 2.[/size]Overgangsbestemmelser[/size]

(1) Der utfyllende regler gitt etter tidligere studieforskrift fastsetter hvordan vurderinger skal gjennomføres gjelder dette senest ut studieåret 2016/17.

(2) For øvrig gjelder utfyllende regler fastsatt etter tidligere studieforskrift, så framt de ikke er i strid med den nye studieforskriften, senest ut studieåret 2016/17.

(3) Der det er motstrid mellom ny og gammel studieforskrift, legges den løsningen som er til gunst for studenten til grunn ut studieåret 2015/16.

(4) Institusjonenes bestemmelser om emnestørrelse og fellesemner / innføringsemner som gjaldt før 1. januar 2016, gjelder inntil annet er bestemt.

 
Haugvis med spørsmål og svar som dekker det aller meste:  https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Overgangsbestemmelser+for+studenter+ved+tidligere+HiST
 
Relevant sitat:
 
"Merk: Utsatt eksamen / konte-eksamen i august og september 2016 for hører med til studieåret 2015/2016."

Lenke til kommentar

Switcher tema litte grann - dette er egentlig et spørsmål til de som går (gamle) Hist / HHiT:

 

Hvordan er nå reglene for å konte i et fag, finnes de ennå, eller er dette allerede samordnet med NTNUs regler?

På sidelinjen; går Gløs og hørte en programtillitsvalgt si noe om at man fikk et ekstra forsøk på å forbedre karakter nå i overgangsperioden - noen som har hørt noe lignende? Finner veldig lite om dette spesifikt på innsida wikien Endret av Balder987
Lenke til kommentar

Ja, så lenge du har alle obligatoriske emner for den bachelor graden (fra NTNU eller godkjent fra annet sted), så kan du få godkjent valgbare emner fra annen høyere utdanning i graden.

 

Generelt så kan du få godkjent både tilsvarende obligatoriske emner og valgbare emner fra andre høgskoler / universitet både i Norge og utlandet. Det er vel studieveileder for ditt studieprogram eller det programmet du tenker å ta som til slutt må godkjenne dette.

Endret av Deimos_Anomaly
Lenke til kommentar

Ok, Ja fordi bacheloren jeg tenker å ta har et valgfritt andreår. Der man kan velge mellom å ta et år i utlandet eller valgfritt årsstudium. Da hadde det vært fint om jeg kunne ta et som NTNU ikke tilbyr. Men på siden virket det som om det bare var et årsstudium på NTNU du kunne ta.

 

edit: Ipad har sin egen versjon av norsk. 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar

Noen som vet hvor nøye bedriftene ser på studieretning? Jeg går 2. året Datateknologi nå og må velge studieretning i løpet av et par uker. Valgene er Programvaresystemer, Databaser og søk, Kunstig intelligens og Algoritmer og datamaskiner. Programvaresystemer leder videre til Programvareutvikling, som egentlig virker som den mest relevante hovedprofilen hvis man ender opp som utvikler i et eller annet konsulentfirma eller lignende. Men det ser rett og slett ut som en litt kjedelig retning, mye metodikk og slikt i stedet for rene datafag. Favorittfagene mine er stort sett de med mye programmering. Kunstig intelligens virker ganske interessant, men det er kanskje ikke så stort marked for det i Norge (ennå?). Vil det gjøre det vanskeligere å få seg jobb?

 

Er det forresten bare meg eller begynner det å bli veldig skralt med valgbare, relevante fag i 3. og 4. for Data? Pga. programmeringslabbene så er både Matte 4D og Fysikk havnet i 3. Så kommer tekled, K-emne, Kundestyrt prosjekt, EiT og ingeniøremne ...

Endret av Henrik B
Lenke til kommentar

 

Jeg planlegger å ta opp igjen et fag jeg fikk C i i høst, til høsten. Noen som vet om det er beste karakter som blir stående, eller om det er nyeste? Jeg tar da opp igjen hele faget...

 

Beste

 

 

 

Ok, takk skal du ha. Jeg bomma på lovvalget i en juseksamen, og vet jeg har mulighet til å klare B om jeg tar det opp igjen. Om det er beste karakter som står så har jeg vel egentlig ingenting å tape.

Lenke til kommentar
 

Ok, takk skal du ha. Jeg bomma på lovvalget i en juseksamen, og vet jeg har mulighet til å klare B om jeg tar det opp igjen. Om det er beste karakter som står så har jeg vel egentlig ingenting å tape.

Merk at dette blir siste sjansen din til å forbedre karakteren din, make it count :) Hilsen en som har brent seg på det før..

Lenke til kommentar

Hvor vanskelig er det å rote seg fram til en C i Matematikk 4D for en som meg som egentlig er helt håpløs i matematikk?

 

Trives ikke med bevis, og syns MA... emnene på 1000-nivå er hakket for vanskelige til at jeg klarer stort mer enn å stå. Har vært gjennom MA1101/MA1102 og MA1201/MA1202 - og det tilsvarer vel forkunnskapene til Matematikk 4D?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...