Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Burde jeg gå over til indøk ?

 

Jeg er ikke en som har noe lidenskap for noe spesielt, går siving fordi det er sånn passe interessant og vil sannsynligvis gi meg en sikker framtid.

 

Derfor tenker jeg stadig at jeg like gjerne kunne gått for linjen med høyest lønn etter studiene. Men det høres ikke særlig overbevisende ut. Noen ganger ønsker jeg jeg ikke var så smart.

Først: Identifiserer du deg med denne videoen?

 

For det andre: Hvis du ikke interesserer deg for noe, men er kynisk nok til å ville profittmaksimere på vegne av resten av livet ditt vil jeg tro indøk er midt i blinken!

 

Hvilket trinn går du? Har du hatt relevant sommerjobb? Har du hobbyer relatert til studiet, f.eks. leke med mikrokontrollere på elektro, programmere på data osv? Det er ikke sikkert du egentlig vet hva du utdanner deg til hvis du går lavere årskurs og ikke har prøvd å engasjere deg for eget fagfelt.

Lenke til kommentar

Da har vi tydeligvis forskjellige erfaringer fra VGS, for ved min skole hadde vi gjerne en tre-fire prosjekter, prøver og tilfeldige lekseprøver hver uke, samt obligatoriske labrapporter i to fag, osv. Ikke minst gjorde det obligatoriske oppmøtet at man følte man jobbet mer med skolearbeid enn man "egentlig" gjorde. Dessuten føler i hvert fall jeg at en tilfeldig 5-oppgavers øving i Mekanisk fysikk er mindre arbeid enn en 4-siders utgreiing i Historie (særlig når jeg "skulle" ha 6 i faget, men det er en annen sak).

Virker sånn ja. Vi hadde jo prøver i diverse fag innimellom, men om man fulgte med i timene var det ikke så mye man trengte å lese til disse. Labrapporter i kjemi og fysikk var stort sett av en slik størrelse at de ble skrevet ferdig i løpet av timene, de i biologi tok gjerne noe lenger tid, men det var ikke så mange av dem. Utenom dette (og prosjekter som nevnt tidligere) var det litt oppgaver i matte og fysikk, og en del lekser i fransk. Fransk var det eneste av disse fagene der leksene ble sjekket.

Lenke til kommentar

Har du ikke disiplin nok til å klare noe så banalt enkelt som å beregne nok tid til å få gjort unna et særemne på n antall sider i siste liten så vil du få store problemer med å ha nok struktur og selvdisiplin til å klare tyngre universitetsstudier.

 

Man vet hvor lenge det tar å skrive noen sider med svada. Da skal det være uproblematisk å begynne tidlig nok til å bli ferdig.

 

Du vil måtte planlegge tidsbruk både på kort og lang sikt for å i det heletatt stå når du kommer borti høyere utdanning med en viss tyngde. På kort sikt så må du overholde alle innleveringer av øvinger, rapporter, gruppearbeid osv. På lang sikt må du ha planlagt slik at du kan nok når eksamen kommer.

 

Starter du ikke allerede nå med å forandre vanene er det for sent. Plutselig sitter du der uke etter uke og stresser med å produsere noe makkverk i siste liten. Plutselig står du der et par dager før eksamen og lurer på hva som er taktisk beste stoffet å lære seg for første gang for å ha en kjangse på å stå.

 

Ta deg sammen. Ta kontakt med norsklæreren din i morgen og be om en utsettelse, og begynn å ta det seriøst. Eller gi faen og plutselig så står du der med en kassajobb på rema.

 

(Siste året på vgs er ekstremt vikig når det gjelder hva slags muligheter man har senere. Det er jævla kjedelig å sitte der i sommer og se det svart på hvitt at man ikke kom inn på det man ville, kun fordi man tok det litt lett...)

 

Nå må du roe deg litt ned. Jeg mekke særemnet mitt siste dagen og det gikk da helt fint. Trenger ikke tydeligvis ikke noe mer enn fem timer på å skrape sammen et 5'er særemne. Min arbeids mengde på VGS var minimal, men når jeg begynte her fant jeg ut at man må jobbe litt mer. Dessuten ville jeg jobbe litt mer siden alt var så mye bedre her. Bedre lærere, bedre pensum, bedre folk å jobbe med.

 

Og hvem er du til å dømme alle nord og ned? Kanskje du burde ta deg sammen.

Lenke til kommentar

Ta meg sammen? Nei, det klarer jeg ikke se vitsen med. Det jeg hadde fått ut av å virkelig ta meg sammen ville vært en flott utdannelse som ville vært tilnærmet ubrukelig etterpå.

 

Jeg overdriver litt, men av og til må det til en liten overdrivelse for å få fram et viktig poeng.

 

Det er utvilsmot mulig å gå ifra å sløve seg gjennom vgs til å klare seg glimrende på ntnu. Men er det ideelt? Nei. Sannsynligheten for at man fortsetter med samme arbeidsvaner som man hadde på vgs er stor.

 

Men livet er faktisk så brutalt at om man ikke skjerper seg nok så er man avhengig av flaks for å klare seg bra - noe som faktisk er for dumt når man bare kan legge ned litt arbeid i å skape sin egen framtid.

Lenke til kommentar

Personlig synes jeg ikke noe særlig om den. Helt grei kameraføring, men hvorfor i all verden bruke autotune på norsk-engelsk uttale av verste sort? Det må da være mulig å lage noe bedre enn det der. Den gamle odelsvideoen var (og er) jo konge.

Den er ment brukt i litt andre sammenhenger enn odelsvideoen, først og fremst i internasjonale sammenhenger hvor ting er mer eller mindre nødt til å være på engelsk.

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar

Jeg liker videoen :) De har fått med mange interessante ting innenfor flere fagfelt. Autotune-effekten er en del av konseptet med videoen og den synes jeg ikke bør bli fjernet. Musikken er fengende selv om den ikke er allsangvennlig. Jeg synes også at oppbygningen er ok, med variasjoner i dynamikken. Det er deler som har normal tale med musikk i bakgrunnen og "vers" med autotune, og så har de "refrenget" da (med modulasjon i siste refreng xD)

Endret av Iver_j
Lenke til kommentar

Det er vel ikke verre enn å unngå storkiosken? :ph34r:

 

Det stemmer at det er eneste mulighet ja, skal man på storkiosken derimot (som meg) er det ingen mulighet til å utslippe, men dere som er så heldige å ha meg som tyster kan unngå storkiosken resten av dagen om dere ikke har veldig lyst til å bli mast om å bli ukefunk eller medlem i tekna. (Om dere raske kan dere gå via trappa fra kjellern evt).

 

Eller hva med å bare oppføre seg som normale mennesker gjør. Si nei takk og gå videre. Det er ikke akkurat dyr som står der heller. Det er normale studenter som deg og meg som ønsker å ha engasjerte mennesker med på å lage en festival.

 

Bare fordi du er helt i mot arrangementer som betyr at man må sosialisere seg, trenger du ikke å råde andre fra å holde seg unna storkiosken.

 

Tulla litt ja, men de standsa er like irriterende som tigging, så egentlig råda jeg bare andre mennesker som har evne til å oppsøke feks uka selv om de er interreserte, istedenfor å bli tigga på til å holde seg unna. Er for arrangement som gjør at man må sosialisere seg, mot at en fremstiller det som at det er det beste i verden man kan ha på cvn.

 

Ellers så satt jeg kvelden før innlevering og gjorde hele særemnet på vgs, klarer likevel å disponere tida til å lese på 6 fag her på ntnu. Litt lettere når en går skikkelig "skole".. :)

Endret av Deneb
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+987123897

Noen som vet hvem/hva som står bak kåringen(e) av norges beste studieby? "Alle" sier at Trondheim er det. Men jeg har tilgode å se en kåring som faktisk sier noe om det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...