Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Var en kar innom fra NTNU på skolen idag og holdt foredrag, veldig flink og morsom kar som som hadde et velstrukturert "foredrag", og etter det har jeg satt NTNU som førsteprioritet på de studiene jeg vil inn på :)

 

NTNU har noen gode forelesere.

NTNU har også sin andel av fullstendig crappy forelesere.

 

Ikke for å demotivere deg fra å søke NTNU (jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjorde det selv, og kan trygt anbefale deg det om du er ute etter en teknisk utdannelse), men foredragsholdere som blir sendt ut for å reklamere er ikke representative for foreleserne på NTNU. MEN når det er sagt, så vil jeg tippe at dette gjelder omtrent alle høyskoler og universiteter (jeg har ingen erfaringer annet enn NTNU, så andre får evt. bekrefte eller avkrefte det).

 

Jeg vil vel egentlig påstå at jeg har hatt stort sett 50/50 av gode og dårlige forelesere så langt (er i mitt 4. semester).

Endret av hallgeirl
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Haha, kan nok stemme bra ja Hallgeirl. Første semester hadde eg EIN god forelesar, av totalt 4. Dette semesteret har eg rundt 4 gode, av totalt 5.

 

Kanskje eg er litt urettferdig mot han "dårlige" vi har i år, stoffet er jo ikkje akkurat kjempegøy heller.

 

Edit: i tillegg kan det spele inn at eg på vidaregåande knapt hadde ein einaste god lærar.

Endret av aspic
Lenke til kommentar

Når det gjelder forelesere får man ofte flere gode forelesere senere i studiet. Det er synd at det bare er noen få gode forelesere i matte 1-4, statistikk, grunnleggende fysikk og andre introfag, men etterhvert får man fag der foreleserene underviser i det fagfeltetet de har spesialisert seg innen, og underviser med mye entusiasme og kompetanse.

Lenke til kommentar
Går det an å søke seg fri fra øvingsopplegget etter hvert? Skjønner jo at det er for kontrollere studieprogresjon, men hvis man kan henvise til gode resultater i tidligere fag, må det jo være opplagt at man ikke er av typen som faller av studiet?

Det burde det være, men det er svært vanskelig. Øvingsopplegget er etter mitt syn dårlig og virker ikke etter hensikten. Et stort problem er at dersom man f. eks. er syk en uke, blir man hengende bak resten av tiden. Her argumenteres det med at man ofte ikke trenger å levere alle øvingene, men man må da likevel ta igjen en hel ukes fagstoff før man kan begynne på neste øving - dvs. gjøre to ukers arbeid på mindre enn én uke.

 

Dersom man kunne styre dette fritt, og fordelt denne uken over resten av semesteret, hadde det ikke vært noe problem. Men slik systemet er i dag, blir man nødt til å koke for å rekke frister, og dermed ikke lære noe av øvingene.

 

Jeg er helt enig i at øvingsopplegget burde være frivillig, hvertfall når man har gått et år eller to.

Lenke til kommentar

Er det for tidlig å søke etter leilighet, eller? Har lagt ut annonse hvor jeg søker etter leilighet i trondheim som har hatt 135 treff nå - men ingen er interreserte... Trodde det var lurt å være tidlig ute, men hjelper da ikke det når ingen svarer? ;)

Lenke til kommentar
Er det for tidlig å søke etter leilighet, eller? Har lagt ut annonse hvor jeg søker etter leilighet i trondheim som har hatt 135 treff nå - men ingen er interreserte... Trodde det var lurt å være tidlig ute, men hjelper da ikke det når ingen svarer? ;)

Absolutt ikke for tidlig! Sleng også inn en søknad på SiT(http://sit.no/content.ap?thisId=1044), så har du noe å falle tilbake på dersom du ikke skulle lykkes i det private. Det er veldig enkelt å søke bolig via SiT hvis du ikke har mulighet til å komme nordover på visning osv. Søker du f.eks på moholt tidlig, får du de nyrehabiliterte hyblene, og de er ikke så gale. Ellers er nedre Singsaker nærme gløshaugen, det samme er Magnus den Godes gt.

Lykke til!

Endret av kknet
Lenke til kommentar
Jeg har nå kuttet ut alle forelesningstimene og kjører dette opplegget fram til eksamen. TFY4155 Elmag er egentlig godt forelest, men det går greit uten også. Hadde man bare sluppet øvingsopplegget (dvs. å måtte tvangsinnlevere med cirka null respons i retur), ville studiet vært topp. Føler det er litt for "barnehage"-stil, - på universitet burde man få friere muligheter med tanke på studiemetode.

Min erfaring er at jo lengre ute i studiet man er, jo færre fag er det med tvungen øvingsopplegg, og de som har tvungen opplegg får mindre arbeidsbelastning (færre øvinger).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...