Gå til innhold

Briefetråd: Dine instrument! [Modem-Warning]


KimNK

Anbefalte innlegg

Ikke slipp meg ut i en synthbutikk sier jeg bare..endte opp med å ta denne babyen hjem

 

skulle egentlig bare "se på"..men neiida. :)

 

Nice! Det er godt at jeg ikke har et så stort overskudd av penger at jeg ikke kan gjøre det samme. Jeg driver nå og klunker på et Casio Digitalpiano, men det fikk noe hard medfart i en nylig flytting. De nederste tangenten har ikke like lang ferd nå som da.

 

Men et tangeninstrument jeg har fryktelig lyst på er et sammenleggbart orgel, type tråorgel. De har det på Early Music Shop, og det koster bare £600... Pluss frakt... Her gjelder det å motstå fristelsen...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse
  • 6 måneder senere...

Pent lydhjørne der. Du har jo virtual analog biten dekket med CS2X'n allerede da.

 

Jeg høyner med denne som jeg kjøpte for noen uker siden, og fortsatt famler endel i mørket siden den er så sykt dyp.

 

motif_xf6_o_base.jpg

 

http://www.procom.no/keyboard-moduler/yamaha-motif-xf6.html

 

Ellers står synthene mine litt for spredt rundt til at jeg gidder å ta bilde av dem.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Pent lydhjørne der. Du har jo virtual analog biten dekket med CS2X'n allerede da.

 

Jeg høyner med denne som jeg kjøpte for noen uker siden, og fortsatt famler endel i mørket siden den er så sykt dyp.

 

http://www.procom.no/keyboard-moduler/yamaha-motif-xf6.html

 

Ellers står synthene mine litt for spredt rundt til at jeg gidder å ta bilde av dem.

 

Personlig synes jeg CS2Xen er forferdelig knotete i menyoppbygningen, men det er mange flotte instrumentale presets der jeg leker mye med.

Synth-lydene blir fort litt "fattige", men den har en flott Taurus-aktig bass.

 

Jo dypere jo morsommere når du først har satt deg inn i det. Der scorer Roland VA-7 høyt på brukervennlighet, det er et utrolig intuitivt brukergrensesnitt på den.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Alright, her er gitarhjørnet mitt av stua:

 

post-154491-0-91366300-1310474989_thumb.jpg

 

Bak fra venstre: Phil Pro ST-15, Eko 12-strenger, Cruiser by Crafter 6-strengs akustisk m/mikrofon. Foran: BC Rich Mockingbird, Body Art-serien. Helt til venstre min 10W øvingsforsterker, Cruiser by Crafter den også. Og så Guitar Hero-trommesettet mitt ;)

 

Closeup av BC Rich'en med grafikken:

 

post-154491-0-24737000-1310475027_thumb.jpg

Endret av Leo_Khenir
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Gode gamle Korg Triton. Har aldri spilt på et, men det er jo legendarisk i musikkbransjen. Har en Motif XF6 selv. Har vel postet alle synthene mine i tråden før en gang.

 

Ja, Triton har jo blitt en slags legende, og brukes fortsatt en del i dag. Fikk et greit tilbud for noen år siden, og fant ut at jeg bare måtte eie en Triton en gang :) Senere kjøpte jeg Motif 6 (Bert Smorenburg på Youtube overbeviste meg der) til en lavere pris, og jeg synes lydene der stort sett er mye bedre enn i Triton. Spesielt piano-lydene. Så må jeg ha med kun ett brett, blir det stort sett Motif 6. Men har laget/justert noen lyder på Triton som jeg er ganske fornøyd med.

 

Men har egentlig aldri tatt meg tid til å sette meg skikkelig inn i funksjonaliteten på noen av keyboardene. Litt frustrerende å bruke tid på å sette seg inn i 10 år gammel teknologi, når du vet at ting løses så mye mer elegant og enkelt på de nyere versjonene :)

 

Har lyst å bytte ut Motif'en med en Motif XF7 - men det er veldig mye man har lyst på, så vi får se.

 

Bildene dine vises ikke her i alle fall - kun Motif XF. Så jeg har ingen ting imot at du tar en re-post.

Lenke til kommentar

Oj, da er vel alle bildekildene mine døde. Henta bare inn bilder fra rundt om på nettet.

 

Kronos er spennende ja, men det er mere en datamaskin som kjører 7 VST-instrumenter samtidig. Den har vifte som suser, og lang oppstartstid.

Men de forskjellige delene låter veldig bra. Har sett en del youtube-vids. Jeg beholder Motifen min though. Den er bare helt fantastisk. Lydkvaliteten er så ekstrem at man tror man har et helt symfonisk orkester i stua når man spiller av et par av demosangene.

 

Motif XF er Yamaha sitt nyeste flaggskip, og det merkes. Topp kvalitet i absolutt alle ledd.

 

Den har ca 4000 waveforms i ROM som gjør grunnlaget for lydene. Alt fra høykvalitets piano samples til sagtann-oscillatorer og sånt fra diverse analogsynther som Jupiter-8 og Yamaha CS-80. Hver "voice" kan ha 8 slike lyd-elementer, der hvert element har en oscillator med full pitch-kontroll, filter (15 typer), envelope generatorer, LFO. Som 8 små synther egentlig. Du kan blande hva som helst, eller ha 8 like waveforms med litt detuning for enorme unison-lyder. Trinnet over voice er Performance, som kan slå sammen opptil 4 voices. Da snakker vi altså 32 helt forskjellige ting som kan foregå samtidig. Den ene kan være en full rytmeseksjon, en annen kan være en feit basslinje som ruller av seg selv med arpeggiatoren, tredje kan være en pad eller lead som bare er aktiv på høyre halvdel av keyboardet. Så når du slår en C-akkord på høyresiden spiller rytmen ivei og basslinja følger riktig toneart ut fra grunntonen eller tonene i akkorden du holder, mens du spiller en pianotrudelutt eller whatever med høyrehånda.

 

Det er også nesten 7000 arp patterns, som kan brukes til hva som helst. Haugevis av ferdiglagde rytmer og basslinjer. Kan også lage egne patterns og lagre dem. Synthen har en kjekk Category Search funksjon som lar deg lete etter lyder etter kategorier og underkategorier. Det gjelder også for arp'ene.

 

Effektene er også hinsides alt jeg har hatt på en synth før. Hver voice har 3 effekt inserts (som kan slås av/på med fysiske knapper på panelet), og effektene går fra diverse reverbs og delays til phasers, flangers eller helt sprøe ting. Siden performance kan ha 4 voices, kan man i praksis bruke 12 effekter samtidig da. Det er også en "master effect" som påvirker alle voicene samtidig. Yamaha har gjort mye arbeid i å gjenskape vintage effekt-enheter som EHX Smallstone Phaser, og grafikken i displayet gjør det lett å tweake parametrene. Skjermen er diger og farger, ikke touch-skjerm. Men det trengs strengt tatt ikke, og man slipper å kline ned skjermen med fingermerker da.

 

Enda har jeg ikke nevnt samplingen, sequenceren. De 8 sliderene og bryterne på venstresida lar deg styre volumene på de forskjellige delene i en voice eller performance, eller gjøre andre oppgaver som effect send levels, delay time, filter cutoff. Alt som har en parameter kan styres av en knott eller slider. Har også en mix-modus i song mode som lar deg ha 16 lyder aktive som kan mutes og unmutes ved knappetrykk når som helst, så man ikke får noe tomrom når man bytter lyder live.

 

En anna fet feature er de to Assigned Function knappene. Du kan programmere inn drastiske endringer i lyden som trigges av en av disse. F.eks. kan en strings lyd spille plucked, eller legge til 4 nye stemmer på en synth lyd, lage hammeron/pulloff på gitarlyd og sånt.

 

Kan også kjøpe libraries med nye samples og lyder, samples tatt fra kun awesome vintagesynther som OBX, Jupiter-8, Prophet-5 etc som presetlyder er lagd av, som denne f.eks.

 

 

Noen vil sikkert mene "lolz jeg kan jo ha alt det der på PC'n lolz se alle de piratkopierte vst'ene mine!" men jeg foretrekker hardware som er helt separat fra PC når jeg skal være kreativ. Ikke bli distrahert av internett eller andre PC-ting. Å operere et digert metallbeist på 30 kg med topp-kvalitets tangenter er milevis fra å sitte og klikke med musa på et VST-instrument.

 

Motifen sin sequencer lar meg bare trykke Record og spille inn hva som helst på midi-spor, og hoppe ned til neste spor og spille noe annet mens jeg hører det første sporet, etc etc.

 

Den nye hovedfeaturen til XF over andre Motifer er Flash cards. Kan installere opp til 2GB med flashminne som lar deg beholde egne samples selv om du slår av synthen. Og dette er flash memory, ikke vanlig RAM, så hastigheten er helt ekstrem og kan brukes helt i realtime.

 

http://www.upload-mp3.com/files/316382_9gqqy/ToLive-1.mp3

 

En av song demoene. Her snakker vi trøkk. Songs er det du tar opp i midi-sequenceren, mye likt cubase.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Ja, har sett demoer av Kronos på nett, og det høres på ingen måte dårlig ut. Får se om jeg vurderer den når jeg nærmer meg kjøpemodus. Men det er noe med Motif 6 som gjør at jeg får lyst til å følge akkurat det konseptet videre. Bytex sin reklame høres også bra ut :D Men enda en stund til innkjøp er aktuelt, så har ingen veldig konkrete planer.

 

På ønskelisten står også ting som Nord {Stage, Electro, C2}. Til det vi spiller nå, er det stort sett el/akk. piano, et ok orgel orgel og noen få synth'ete lyder som trengs, og da ser jeg gagn i Nord. Bør nok anskaffe vektede tangenter før eller senere.

 

Når det gjelder VST's, har jeg vært der jeg også. Da jeg gjenopptok keyboard-spillingen for noen år siden, var det mye fordi jeg lot meg overbevise av ting som NI B4, Steinberg The Grand, Hypersonic med mer. Brukte da Roland A-33 samt et annet Roland-brett som kontrollere. Problemet var at dette oppsettet forble hjemme. Orket aldri å kjøpe inn laptop, lydkort, programvare etc for å bruke softsynther live, så da kjøpte jeg en brukt Korg Triton - og senere Motif. Nå kjører jeg ingen VST'er. Ikke fordi det er dårlig, men fordi det også koster penger, og da vil jeg heller ha gode brett som jeg også enkelt kan ha med ut på jobb. Er absolutt greit å ikke være avhengig av PC-verdenen (og PC-problemer!) når man får lyst til å spille litt.

 

Men det jeg gjerne skulle hatt, var et fornuftig oppsett med et av keyboardene som masterkeyboard til å styre programskift på begge brettene i et jafs. Eller en ekstern enhet (mini-PC?) som kan settes opp til å sende programskift til begge raskt og enkelt. Nå er jeg avhengig av å bytte patcher på begge brettene mellom låtene (om ikke mellom hver låt så..), noe som tar en del tid. På Triton er det i tillegg litt knotete, da denne er litt mer innrettet som "Workstation" enn "Performance"-keyboard. På Motif bruker jeg favoritt-saken flittig. Har ikke brukt mye tid på å finne ut av et slikt oppsett, men har testet litt og lest en del, uten å få til så mye bra. Hvordan styrer dere andre med bytte av lyder på flere keyboard i en live-situasjon (hvis det er lov å spørre om det uten at det blir off topic...)?

Lenke til kommentar

Hmm..kan lage en liste over synthene mine med bilder. Ser ut som de gamle linkene er utgått.

Jeg hadde en periode på noen år der jeg kjøpte ALT for mange synther (mest 80-talls vintage greier), og har dem derfor overalt rundt i leiligheta, de fleste er ikke koblet opp siden jeg ikke kan dra lydkabler over hele gulvet..har bare ettroms leilighet nå. Anyway.

 

a6_andromeda_front.jpg

Alesis Andromeda A6: 16-voice ekte analogsynth fra 2001. Ingen analogsynth har hatt så mange voices siden Yamaha CS80 fra 1978, faktisk. Den har mye som ligner på cs-80 også featuremessig. 2 VCO pr voice. 32 VCO'r i unison kan blåse hodet av deg.

 

alesision.jpg

Alesis Ion: Første virtual analog synthen jeg kjøpte, kunne ingenting om subtractive synthesis. Massiv 3-oscillator-sak.

 

Ensoniq_SQ-80_8.jpg

Ensoniq SQ-80: Digitalsynth fra 1986, 3 oscillatorer med 99 waveforms per osc, og ekte analogt curtis-filter. Også polyfonisk aftertouch keys.

 

D-50.jpg

Roland D-50: Digital fra 1987, en av Jean-Michel Jarres yndlingssynther, han lagde nesten hele Revolutions-plata med bare lyder fra D50. Lydene lages av 4 "parts", der hver part er en 1 osc, filter, envelope, lfo separat synth som mixes sammen med en x-y joystick. Er kjent fra maaaaange hits og plater fra 80 og 90-tallet. Enya bl.a. Utrolig gode factory presets. Inneholder også 100 PCM samples som er korte biter av attack-delen på ekte blåser og gitarinstrumenter, som blandet med vanlig analog waveforms lager ekstremt gode kloner av ordentlige instrumenter.

 

yamaha_cs5.jpg

Yamaha CS-5: Artig liten 1 VCO analogsynth fra 1978. Virker utrolig nok fortsatt :p Godlyd, selv med bare en oscillator.

 

Yamaha_DX7S.png

Yamaha DX7s: Digitalmonsteret som ødela hele analogsynth industrien nesten alene i 1984. Første FM-synthen. Plutselig ville INGEN ha store analogsynther med masse skruknotter, bare fine glatte synther med membranknapper og LCD-display. Og knapt noen skjønte hvordan de programmerte lyder på den, så en hel industri vokste opp som lagde lydbanker og solgte cartridger.

 

Ja..dette er det meste. Har noen mindre moduler liggende også som jeg ikke gidder liste opp.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Ai, ai, pen samling!! Blir et bra hjemmestudio ut av det der :D

 

Jeg er litt i DX7-modus om dagen. Skummelt mange 80-tallshits som er laget med den. Har aldri fått prøvd en, men er helt sikker på at jeg bare må eie en slik en dag. Kjenner en som har en DX7 IIFD, må prøve å lure han til å selge den :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Fyrer den delen av gearet mitt jeg bruker:

 

"Selvkonstruert Ibanez"

26451_10150117584905524_825380523_11462974_6093219_n.jpg

- Ibanez RG320 - Kropp

- RG3X - Hals

- Evo neck og Evo2 bridge - Pickups

- Edge-Pro - Tremolo

 

 

Kjøpte absolutt alle delene på denne gitaren hver for seg og skrudde den sammen(foruten elektronikken). Et gøyalt eksperiment som jeg definitivt kommer til å gjenta.

 

Agile Interceptor Pro 725

65199_10150287947315524_825380523_15256979_223905_n.jpg

 

- EMG 707 - Pickups

 

En grei gitar som jeg fikk for 4k(uten frakt). Skulle gjerne hatt meg en ny 7-strenger dersom jeg hadde penger.

 

Axe-FX Ultra

297963_10150815472120524_825380523_21000666_809684393_n.jpg

 

Denne er bare alt for kos! Kan sitte i år og dager uten å få prøvd ut alle effektene som finnes.

Endret av Fisketorg
Lenke til kommentar

Gode gamle Korg Triton. Har aldri spilt på et, men det er jo legendarisk i musikkbransjen. Har en Motif XF6 selv. Har vel postet alle synthene mine i tråden før en gang.

 

Drar opp igjen et gammelt innlegg :p

 

 

Triton er dritkult. Vi brukte en Triton live i høst. Vi hadde særemnet vårt, og satte opp et skuespill sammen på trinnet, istedet for å lese bøker.

 

Blir brukt i disse to klippa (lyden på klippa er forøvrig generelt mye tammere enn i virkeligheten). Jeg spiller bass på begge. (Forøvrig spiller ene synthisten feil på Muse-coveren på 1. vers. Den andre synthen, for de som måtte lure, er en Alsis Micron).

Endret av Knewt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...