Gå til innhold

Den store ASUS A8N SLI tråden


MrAHB

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei!

 

Jeg har nettop anskaffet meg ny maskin med A8N SLi, spørmsmålet mitt omhandler psu. Psu'en min har 18 ampere på 12 volt.

Blir dette for mye?

Du kan iallefall ikkje få for mykje, så ingenting å bekymre seg over. For å si det slik, det er kanskje at strømforsyning din er forsvak. Eg har 28A på 12 volt som max. Den er 480W og det anbefales 500W og oppover så vitt eg har forstått det andre har sagt her i tråden.

Ellers har eg funnet denne testen på internett(eller kanskje her fra? en plass på forumet trur eg):

 

http://www.hothardware.com/viewarticle.cfm...cleid=612&cid=2

                    Required +12V current            Required wattage
Heavy load                >25A                              >= 500W
Normal load               >20A                              >= 400W
Easy load                   >17A                       >= 350W

Ta helder en kikk  på linken oppom og blad litt ned på siden for å sjå nermare detalja der. (siden der står kor mykje maskinvare som blir brukt og definert som Easy load, og kva som er Normal load osv ;))

Eg fikk iallefall svar på at eg kunne bruke min 480W strømforsyning så lenge eg ikkje putta MASSIVT masse med maskinvare i pc'en min ;)

 

Ellers, so slepper du å bekymre dej for å ha ei for god strømforsyning. Eg kan iallefall ikkje tenke meg eller veit om noken som er farlige for datamaskiner. Til meir, til bedre er det egentlig ;) Eneste som blir farlig er vel om du lager din egen kobling og kobler den i stikkkontakten eller du kobler maskinen din ihop med et høgspentnett ;p hehe.

Endret av Rockj
Lenke til kommentar

Okei, takk for svar :)

 

Har fått maskina i gang nå, men det er ingen aktivitet på skjermen, har ingen anelse om hva det kan skyldes.

 

har foresten ett x800pro kort å er ganske sikker på at det fungerer på dette hovedkorte (selvsagt kan man ikke kjøre SLI med det), men er ikke sikker på om det kan ha noe med at skjermen er svart når jeg starter maskina.

Lenke til kommentar
Okei, takk for svar :)

 

Har fått maskina i gang nå, men det er ingen aktivitet på skjermen, har ingen anelse om hva det kan skyldes.

 

har foresten ett x800pro kort å er ganske sikker på at det fungerer på dette hovedkorte (selvsagt kan man ikke kjøre SLI med det), men er ikke sikker på om det kan ha noe med at skjermen er svart når jeg starter maskina.

Om du har lest heile tråden vil du sjå at det er fleire som har støtt på same problemet. Dette problemet er kjent som "Problem #2", sjå første sida på denne tråden. viss eg har rett, så har mange fiksa dette etter å tatt bios oppdatering siden det skjer etter du har installert windows? Men kikk på første sida av tråden du... (tips, trykk DEL for å komme inn i bios, skjermen skulle funke der..)

Lenke til kommentar

Etter nå å ha stressa å kava på i nesten 24 timer med frustrasjon å irritasjon velter eg med i grava å "tigger" om hjelp\rettledelse.. Har nå formatert disken rundt en 15 ganger i løpet av de siste timene.. virker som om h-kortet rett å slett ikkje liker oppsettet.. for "ingeting" vil virtke med en gang. Brukte vel en 12 timer før eg klarte å få maskinen til å fungere mer eller mindre normalt å enda 12 timer på å kave på med instalasjon av drivere...

 

Hvordan er dette muligt tenker de fleste av dere nå,.. men joda.. alt er muligt her.. os som henger seg under instalasjon å spontan reboot under instalasjon osv.. en lang å tragisk historie..

 

Har nå endeligt klart å mer eller mindre tvinge maskinen igang etter en lang kamp.. men har bare et hinder igjen... eg klarer ikkje å sparke liv i s-ata diskene mine.. de blir detecta i bios å full pakke.. men når windows fyre opp så er de utenfor rekkevidde.. (å til dere som vil tipse meg om å instalere drivere så må eg skuffe dere å si at det har eg allerede jort)...

 

så det nå krype eg te korset å tigger å ber om hjelp til å få liv i s-ata diskene mine.. for begynner å bli seriøst lei av å prøve å feile.. å tror eg har testa stort sett det meste som er fysisk muligt... men uten hell :\

Endret av KeEZeR
Lenke til kommentar

Einaste tipset eg kan gi deg er å laste ned alle drivere fra ASUS sin heimesider, sjå første siden i denne tråden, laste ned S-ata kontroller driveren, og ved starten av installasjonen av windows, så skal du trykke F6 for å laste inn desse driverene. Eller er det kanskje dette du allerede har gjort? I så tilfelle, så skal jo diskene fungere etterpå i windows...

Lenke til kommentar

må nok meddele at eg fremdeles er uten s-ata disker.. :( rett før eg gir opp.... litt synd da siden kortet har 8 s-ata porter... å eg vet at det bare er 4 av de som er "vanlig s-ata".... å er der diskene er plugga i.. har og røvt de i s-ata\raid pluggene.. men uten effekt

Lenke til kommentar
men...gir du inn sata-drivere når du booter fra windows-cd'en?

Jeg trodde man ikke trengte slike SATA-drivere under installasjon av windows på dette hovedkortet, eller tar jeg feil?

jeg vet ikke jeg...

 

...husker bare jeg sleit med å finne en disk i windows en gang, selv om bios fant den...men, da var løsningen å formatere den med windows-cd'en...og da trengte jeg sata-drivere... :)

Lenke til kommentar

Høres ut som det er mye problemer med A8N korta. Begynner nesten å angre litt på at jeg kjøpte det.

Er det mye man må gjøre for å få de til å virke ordentlig? Har bestillt en del nytt HW.

A8N Deluxe

3000+ Winny

Corsair XMS3200XL

POV 6600GT

Western Digital Caviar 160GB IDE ATA/100

 

Alt dette skal vel kunne virke flott på dette hovedkortet? PSU'n er en 360W

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...